Yavaş çekim koşucuları vereceğine istatistik ve bilgi verseler keşke…
artik bir donemin sonu…cok sansliyiz tanik olduklarimiza…
Tamirat Tola, 2.06.26 olimpiyat rekoru. Uzun sure forse etti yarisi, hakkiydi.
Nnrunning başarılı olsa bir de şu kafa bandını konuşmaya başlayacaktık. Koşuda en son ihtiyacımız olan şey yeni bir aksesuar. Bu açıdan sevindim.
180-200eur’luk fiyat bandinda olan bir aksesuar hem de :))
Tüm sonuçlar -erkekler maraton:
https://olympics.com/en/paris-2024/results/athletics/men-s-marathon/fnl-000100--
Bekele 39. bitirmiş, yarıda 37. sıradaymış, yani tempo istikrarı korumuş.
10000 erkekler basliyor simdi…
edit:5bin yerine nedense 10bin yazmisim…
jakob bunu aldi…
1500 de king is dead di
5000 de king is back oldu
Bu sefer çok sakin ve kararlı koştu, etiyopyalıların oyununa gelmedi.
3 Etiyopyalı berbat strateji kurbanı oldular.
Güzel yarış oldu, 3. Amerikalı da güzel atak yaptı son 200
Etiyopyalılar utanmasa 3 tur kala depara kalkacaklarmış
Yayınları izlerken koşunun hızını hissedebiliyorum, sanki 1,5-2 hızda seyreder gibi.Çekim bu açıdan güzel.
Peki sizce?
- Olimpiyatlarda farklı branşlar olmalı (break dans , sörf gibi)
- Olimpiyatlar özüne dönüp branş çeşitliliği azalmalı
2028’de sanirim flag football (ominal aciklasin onu), kriket, squash, lacros ve tabi beyzbol geri gelicek…brisbane’de sanirim hayatkurtarma dahil edilecek ama 2032’e daha cok var onu sonra dusunuruz
Amerika’nın oyunları bunlar uzun zamandır uğraşıyorlardı Amerikan Futbolunu bir şekilde dahil etmeye, flag footballla bunu başardılar , merakla bekliyorum.
Ben bıraktım gerçi uzun zamandır antrenörlüğü.
ev sahibi ulkeye ozgu sporlarin tek seferlik dahil edilmesi guzel bir dusunce…ama bunu abartmamak gerekir bence (ki breakdance bence abarti)
Siffan Hassan’ın yaptığı şey gerçekten inanılmaz. Hadi 5000 metreden toparlanmış olsun, 10000 metreden bırakın toparlanmayı 2 günde ağrıları bile geçmemiştir daha, üzerine bu seviyede maraton nasıl koşulabiliyor, akılalmaz.
Yarış üzerine yarış bide Marathon, sen git üstüne böyle finish at. Helal olsun.
Gördüğüm kadarıyla Jepchirchir ve Hassan kol saati takmadan, tamamen hisleriyle koştular.
Vay be. Ben ara vermeden biraz koşunca dökülüyorum. Yaptığı 5, 10 ve maraton koşuları haricinde eleme koşuları da var. Bu yüklemeye bu başarılar gerçekten inanılmaz. Böyle atletleri görünce çok mutlu oluyorum. Sınırları zorlamanın çok güzel örneği bu. F1 deki gibi viraj geçişinde kapatmaya çalışmış ama. hakkinen vs schumacher zamanlarını hatırlattı.
İnstegram açılmış @fatih44 'in linkten görülüyor.
sifan hassan 9 gunde 62k kostu…yaklasik 3 saat 37dk’da…3.30 gibi bir pace’e denk geliyor…ki bunlar sadece yarislar…eminim aralarda spesifik idman da yapmistir, isinma ve sogumaya ilave olarak…burda bile (kosuya odakli bir forum olarak) hedefi 3.37 olan maraton kosmak isteyenler vardir…kadin bunu olimpiyatta 62km icin yapti…