Haziran ayında apple’dan garmin saate geçtim. Connect uygulaması, saatin özellikleri antrenman disiplinimi arttırmaya yardımcı oldu.
1944 km koşu mesafesi ve 24099m yükselti kazanımı ile seneyi tamamlıyorum.
Haziran ayında apple’dan garmin saate geçtim. Connect uygulaması, saatin özellikleri antrenman disiplinimi arttırmaya yardımcı oldu.
1944 km koşu mesafesi ve 24099m yükselti kazanımı ile seneyi tamamlıyorum.
2029 km koşu mesafesi, 18375 m+ yükseklik kazanımı
Zaten koşuyoruz diye strava paralı üyeliğine geçmiştim. Ancak bu sene istatistikleri göremeyince hafif bir araştırma yaptım. Strava uygulamasının telefonda güncellenmesi gerekiyormuş . Bir türlü istatistikleri göremedim, her sene attıkları mail’e de denk gelemedim. iOS güncelllwmsine takıldım. Galiba 2025 yılında toplam 1500 km koşmuşum. Yani hayaller Paris gerçekler Angara bağları oldu, (kapitalizmin gözü kör olsun, ama direneceğim telefonu değiştirmeyeceğim)
Günlük ortalama 50-60 dk 4,5-5 bazen 8-10 km ortalamayla 1700-1800 arası yürüyüş-koşu
Quadriceps kaslarını zorladığımdan ötürü koşu saatlerini sattım Şu mesafe,şu süreçte,şu nabızda derken hırslarımın kurbanı olmak istemedim Herkese gelişimli sporlar Sağlıcakla
Kabaca 1970km’nin 220km’si koşu 1750km’si yürüyüş.
@GVN GVNile yaklaşıknaynı sürede 1250km az mesafe almışım.6 ay iyi, 6 ay sıfıra yakın dönem.
@husy72 strava meyseki yıllkk 250TL’yi artırmıyor (dutmasınlar).strava sayfasında yıllık iu ladar özeti vardı, pc’den de bakabilirsin.Asıl olan koşmak ![]()
![]()
(Düzenli haftada 40km yürümek 6 aylık dönemde hafttada 80km yürümekten iyi)
@aktr senin hesapta bazen aynı koşuda iki saat ile yükleme görüyordum, onun etkisi olabilir.2 saat değil de, huawei watch fit 4 ve saat adı yazmayan (4 Aralık günündeki gibi).Ondandır.
@Muratakan seneye de kısmetse 2026 eklenir başlığa, iyi yaptın,koştun.Herkesi tebrik ederim.
2024 yılında 1555km mesafe koşmuştum ve 2025 yılında hedefimi 2000+ seviyelerinde belirlemiştim. Fakat evdeki hesap çarşıya uymadı maalesef. Bu sene neredeyse 5 ay koşmadan sporsuz geçti ve 2025’i 1393km ile bitirdim. Sağlık olsun.
2025 senesi icin 2200km hedef koymuştum kendime. Fakat son dört ay is yogunlugumun artması sebebiyle 1652 km de kaldım.19.0295m yukseklik kazanimim olmuş. Bu sene için hedef gene 2000km üstü. Umarım başarırım. Yılın ilk yarısı iyi gidiyor ama ikinci yarısı hedeften şaşıyorum..
Benim strava kaydım da aşağıdaki gibi olmuş.
Herkese tüm hedeflerini tutturacağı yeni bir yıl dilerim ![]()
Sakatlık, işler, aile derken bu yıl hedefler tutmadı 1600 km’de kalmışım. Dileğim kendim ve herkes için 2026’da daha bilinçli, daha güçlü, daha hızlı en önemlisi de daha sağlıklı koşabilmek.
2025te 3000 km yi gecmisim, Aralikta kendi duzenledigimiz “Evinin Yaninda Maraton” parkurunu test etmem nedeniyle 3-5 hafta hacim ister istemez artti, aylik 300km uzerine ciktim. Sonuc olarak genel toplam 3481 km cikti ki bunun 180km si yuruyus, geri kalani kosu.
Bu yıl başları bir arkadaşın tavsiyesi ile Strava telefon uygulaması kurdum .
Bu arada Decathlon koşu uygulaması puan veriyor diye koşularda açıyordum.
Yakın zamanda oğlum kullanmadığı Huawei watch fit 3 saati verdi .
Sanırım hata bunlardan birinde oldu .
Abi uygulama (decathlon) garmin veya strava gibi programlarla irtibat kurabiliyor, ayarlardan bu app’lerden biriyle bağlaman yeterli. Ayrıca koşarken açmana gerek yok. ![]()
Merhaba değerli forum üyeleri,
Koşu serüvenimin ilk yılını geride bırakırken, hislerimi ve yaşadıklarımı sizlerle paylaşmak istedim. 2023’ün Kasım ve Aralık aylarını ‘hazırlık ve adaptasyon’ süreci olarak kabul edersem, gerçek anlamda koşuya 2024 yılının başında başladım diyebilirim.
Bu kısa ama yoğun süreçte, bu forumun bana kattıkları paha biçilemez. Burada paylaşılan bilgiler sayesinde çok şey öğrendim ve her gün yeni bir şeyler öğrenmeye devam ediyorum. Elbette bu yolculuk her zaman toz pembe değildi; sakatlıklarla da tanıştım. Önce bir IT Bant problemi yaşadım, son iki aydır da hala pençesinde olduğum Aşil Tendiniti ile mücadele ediyorum.
Ancak biliyorum ki bu işin doğasında ‘düşüp kalkmak’ var. Buradaki ustalarımın, tecrübeli hocalarımın hikayelerini ve sakatlıktan dönüş süreçlerini okudukça motivasyonum katlanıyor. İsimleri tek tek saymama gerek yok; paylaşımlarıyla bana ve tüm yeni başlayanlara ışık tutan herkes, iyi ki varsınız!
Daha katedecek çok yolumuz, aşacak çok sakatlığımız ve bitirecek çok yarışımız var.
Benim istatistiklerim bu şekilde ![]()
@fatihboyaci etkinliklerimi ancak böyle listeleyebildim
Ben de bu seneyi 3430 km ile kapattim. Bu kmler icinde neler var diye de kisa bir yil ozeti yazdim.
3697 km ile kapatmışım bu yılı, 2026 için de temennim daha çok koşmak.
ben de bu sene 400 km civarında koştum. saatimi 1.5 ay önce aldığım için istatistiklerim çok derli toplu değiller.
forumdaki ilk postum, dolayısıyla hızlıca ben ve koşudan bahsetmek istedim burada. merhaba ![]()
ben evren, 22 yaşındayım. 2025 mayıs ayı civarlarında koşuya yeni başladım. 4 sene önce birkaç girişimim olmuştu ancak işin o kadar farkında değilmişim ki tartan pistte 2-3 tur atıp yorgunluktan tükenmekle son buldu hepsi. koşarkenki kendi kendinelik hissini, yolda olmayı ve sınırlarımı zorlamayı seviyorum. maalesef ki ağustosta koştuğum yarı maraton sonrası yüksek ihtimalle it-band ile ilgili bir rahatsızlık yaşadığımdan (inatçılık edip teşhis almadım, ancak bu sonbaharki ağırlık ve esneme antrenmanlarının faydasını görünce yeni yıl için buna epey motive oldum, en kısa zamanda iyileşip ultramaratonlar koşmak istiyorum) aralık ayına kadar geçtiğimiz yılın geri kalanını koşmaya pek ayıramadım. bu aralık ayında 90 km civarında koşabildim ve bir sorun yaşamadım. kısaca: koşmayı, kendi sınırlarım civarında ileri geri dolaşmayı ve koşuyla ilgili öğrenmeyi seviyorum. @spinodal ‘a koşuforum ve ayarı kaçanlar podcasti için de çok teşekkür ediyorum. podcast, özellikle 2 aydır, arkada veya bazen de ana etkinliğim olarak onları dinliyorum ve gerek teorik gerek de entelektüel olarak kendilerinden çokça öğrendim. yeni yıldan koşu yönünden beklentim bacağımı iyileştirip bol bol koşmak ve yarışlara katılmak.
kendimi bu başlık özelinde kısaca tanıtıp herkese güzel bir yeni yıl ve sakatlıksız koşular diliyorum. benim de kendimce küçük bir özetim olarak aşağıya bu sene katıldığım yarışları ve bazı istatistikleri ekliyorum.
1- 18. Halbmarathon Füssen: mesafe: 21.1km/süre 1:40:27/toplam yükselti ~180 metre
ilk yarışım, sağanak yağışa rağmen beni mutlu edecek bir sonuç alabilmem beni daha da motive etti. parkur %60 asfalt, kalan ise çakıl.
2- 47. İstanbul Maratonu: mesafe 15.5km/süre 01:16:37
fındıklı civarları nurofene rağmen gelen diz ağrısı sonrası yavaşlamak zorunda kalsam da dizim tam değilken bu yarışı kaçırmadığım için mutluyum.
Her ay 200+ hedefi bi donem yasadigim motivasyonsuzluk sebebi ile tutmadi ama rutin 2000+ hedefini rahat tutturdum.
eylül civarları dizde aynı his tekrarladığında iyileşme süremin uzamasının fazla antrenman olduğuna ikna oldum ben de. iyice iyileştiğime ikna olmadan herhangi bir yarış koşmamaya karar verdim. çok koşasım geldiği zamanlarda daha ciddi sakatlanırsam ne hissedeceğimi getirip kendimi dinginliyorum. öneriniz için teşekkür ederim
umarım ben de bunu atlatıp istediğim şekilde bir geri dönüş yaparım.