Geçen seneye göre artış olmuş yaklaşık 500k kadar
Toplam tırmanış da 52.980m bu 2 kat artmış geçen seneye göre ![]()
2537 km koşu, 56.000 metre yükseklik kazanımı ile 2025’i kapattım. Yükseklik kazanımının haftalık 1000 metre üstü ortalamada olması sevindirdi. 1075 km bisiklet ve 14 km toplam yüzme ile; bisiklet ve yüzmede hedeflerden uzak bir yıl geride kaldı.
Ultra mesafe olarak İznik 75, Uludağ 66, Kyzikos 65K, Kaçkar 50K ve 10 turluk Backyard denemesi ile oldu.
Triatlon olarak sadece Gelibolu Sprint Triatlonu ile 2025’i kapattım.
2025’te yıllık koşu hacmim ilk kez 2000 km’yi aştı. 2025 km mesafeye karşılık 51.654 metre yükseklik kazanımı elde ettim. Yarışlarda da 100k üzerine iki kere çıktım. Antrenmanlarımı gerçek anlamda disipline ettiğim son 2-3 yıllık periyotta mesafemi ve yükseklik kazanımımı istikrarlı şekilde arttırabildiğimi görmek sevindirici oldu benim için.
2025 yılında kötü planlanmış yarış bir takvimine rağmen 2912 kilometre koştum. Kötü planlanmış diyorum çünkü bazı aylar neredeyse her hafta sonu yarış koşmaya çalıştım. Bu aylarda hacim antrenmanlardan değil yarışlardan geldi. Verimli bir strateji olduğunu söyleyemem ama çok keyifli olduğunu söyleyebilirim. Zaten koşmayı biraz da gezmeye vesile olması sebebiyle seviyorum.
Toplam 18 bin metre civarında yükselti kazanmışım. Genellikle yolda ve pistte koştuğum için bu sayının en az yarısı patika yarışlarından gelmiştir.
Koşuya ve toparlanmaya çok fazla zaman harcadığımı düşündüğüm için en azından çeşitlilik olur düşüncesiyle bu yıl yüzmeye de karar verdim. Evde iyi kötü bir bisiklet de var, bu işin sonu triatlona varacak gibi. Bakalım seneye buraya tekrar yazdığımda işler nasıl gelişecek.
8-10 yıldır koşu hep bin km nin açtında kalıyordu. 2025 de toplam 2358 Km olmuş ama koşu 992,5 Km olunca son gün 8 Km koşarak bin sınırımı aştım
2026 için kafamda 1500 var.
2024: 2.260
2025: 2.042
2026: Kısmet?
2025 yılında 1500 km hedefiyle yola çıkmıştım. Yıl boyunca dikiş tutmadı. Ekim ayının ortalarına gelirken günlük ne kadar koşmam lazım hesapladım. O zaman dank etti. 700km yakın kalmıştı. Haftada normalde 20 30 km koştuğum için birden haftada 60 km kesintisiz 80 gün boyunca yıl sonuna kadar sürdürmem gerekiyordu. Kışın soğuğunda ve karanlığında en çok hacmi çıkarması zor oldu ama Garmin’den düzenli takip ederek tamamladım. GPT ile minimum sakatlık riski odaklı bir plan yaparak haftada 6 gün koştum çoğunlukla 8/10/8/10/0/18/6 şeklinde. Bazen günlerin sırası değişse de bir şekilde tamamladım. İlk 3 5 gün zordu sonrasında alıştım ve zorlanmadan düzenli çıkabildim. 2026 için çıtayı çok yükseltmedim. 1600 km planlıyorum ama yıl bitmeden en az bir farklı spor daha denemek istiyorum.
9200 m yükseklik kazanımı ve toplam 1500.2 km olmuş.
benim 2018’den beri gidişat böyle ![]()
Uzun süreli fiziksel çaba ile mesafe katetme arzum aslen bisikletten kaynaklıydı. Ancak koşunun sadeliği, uygulanabilirliği, motive edecek etkinlikleri ve toplulukların çokluğu ve nihayetinde hayat kalitesine muazzam katkısı galip çıktı.
2026’da 2600 km koşmayı planlıyorum. 1 maraton ve 1’i dağda olacak şekilde 2 ultra maraton koşmak istiyorum.