2015 Iznik Ultra Yaklaşıyor

Bu sene Utmb ccc de Nf yağmurluğumu beğenmediler, koşarak fuardan gidip Raidlight su geçirmez nefes alır bir yağmurluk aldım. 135 ero idi, yarışta gece hep üstümdeydi çok memnun kaldım. Fiyat performan bence ideal. Sorum şu, her kullanımdan sonra makinede diğer malzemelerle yıkıyorum, bir zararı var mı.

1 Beğeni

Benim İznik Dağ Maratonu mesafesi ile ilgili bir sorum olacak.
Koşu mesafesi web sitesinde 42 Km olarak lanse ediliyor ama GPX datası 44 Km gösteriyor.
Hangisi doğru acaba?

Nf yağmurluğu beğenmemelerinin teknik sebebi neydi acaba !? Aynı şey bizim de başımıza gelmesin :slight_smile: Spor kıyafetlerinin makinede yıkanması başlıbaşına bir yıkım zaten ,en hassas programda ve özellikle yumuşatıcı kullanmadan yıkamak gerekir.Tabii ki normal kullanımda da bir yağmurluğun su itme özelliği zamanla azalacaktır.Bunun çözümü çok basit: 10-20 tl arasında alabileceğin özel spreyi periyodik olarak kıyafete uygulayarak tekrar eski durumuna getirebilirsin.

Dikiş yerlerinin açıkta olmasını istemiyorlar, mutlaka “taped” olacak diyorlar, ve yüzde yüz su geçirmez yüzde yüz nefes alır istiyorlar. Zaten gece yağmur ve soğuk başlayınca ne demek istediklerini anladım

Yani bir nevi teknik giysi istiyorlar anladığım kadarıyla

Yumuşatıcı kullanmayın yeterli. 6 aydan sonra nikwax yıkama deterjanı varsa süper. Ben çok çıkarıyorum. Açık havada havalandırıyorum su ile değerde temizliyorum

Tüm Raidlight yağmurluklar taped ve dikişsiz fermuarlıdır.

Emre yağmurluğun modeli neydi acaba? Şöyle bir şeyi kabul etmiyoruz demezler herhalde

http://www.rei.com/product/878675/the-north-face-feather-light-storm-blocker-jacket-mens-2014-closeout

Tek bir standart var, dikiş görünmeyecek, “taped” olacak. Yani yüzde yüz yağmur geçirmez istiyorlar. Yani bir şekilde ya goretex olacak ya da raidlight ınki gibi muadil bir katman olacak. Kesinlikle bundan taviz vermiyorlar

İznik-Örnekköy arası Cumartesi koşusu
Bugün İznik Ultra rotasının yeni halini bir test edeyim.
Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki; işaretleme iyi yapılmassa koşucuların yarısı Örnekköy’e varmadan kaybolma yaşayacaklar.
Bir elimde GPS cihazı olmasına rağmen rotayı takip ederken zorlandım.
Yarın detaylı bir inceleme yazacağım

3 Beğeni

Eskişehir’deyim, söyleseydin atlar gelirdim.Koşuda hızına yetişebilirsek Peşine takılmak farz oldu desene :smile:

1 Beğeni

artık sen mi bana yetişmeye çalışırsın yoksa ben mi sana orası belli değil :stuck_out_tongue_winking_eye:
parkur incelememi burada okuyabilirsin.
İznik Ultra rota incelemesi
yarıştan önce birkez daha aynı rotayı koşmayı planlıyorum.
bakalım ne zaman fırsat olacak

3 Beğeni

Çok değerli paylaşım , sağolasın İsmail.

1 Beğeni

İsmail ben de gelmek isterim :slight_smile: zaman uyarsa ,gerçi sana yetişememe problemi olabilir,aklında bulunsun o zaman .Bu arada gerçekten çok faydalı bir yazı olmuş,umarım işaretleme iyi yapılır,tekrar tebrikler güzel antrenman olmuş.

1 Beğeni

Sinem bir aksilik olmassa 21 Şubat Cumartesi veya 22 Şubat Pazar günü aynı koşuyu tekrar etme niyetindeyim

1 Beğeni

Bu yagmurlugun aynisi bende var. Alinabilecek en iyi yagmurluklardan bir tanesi ve kesinlikle kosu icin dizayn edilmis. UTMB’de zorunlu malzeme olarakda kabul ediliyor.

umarım bu noktalar çok net işaretlenir çünki 130 üzerine birde fazladan km 1 km dahi olsa büyük yük kaybolmak moral olarakta çökertir açıkcası

Çağlar, hemen zebra’ları hatırlatayım :wink:
Parkur dışına çıkıldığında üç şey olur. 1. zaman kaybedersiniz (ne kadar önemi varsa) 2. enerji kaybedersiniz 3. moral kaybedersiniz. Bunların ilk ikisi sizden bağımsız olarak gerçekleşir, ve, o veya bu şekilde telafileri mümkündür. Üçüncüsü kontrol etmek ise sizin elinizde olacaktır. İznik’te işaretlemenin oldukça iyi olduğunu söyleyip (ekibin bu konudaki tecrübelerini takdir edersiniz), canınızı şimdi hiç, kaybolduğunuz zaman ise asla sıkmamanızı tavsiye ederim. “Kafam sorunsuz olsun, sadece koşuma odaklanayım” ne yazık ki bu mesafelerin doğasına uymuyor. Yine de 910 veya benzeri bir saatin varsa parkuru yükleyip yarış boyunca takip edebilirsin. 2012 ve 2014’te kullandım, oldukça net sonuç verdi. İki üç noktada yanlış yola girip saatten uyarı aldığımda “hadi len, doğru yol işte” deyip devam etmiş, acısını geri dönerken çekmiştim.

3 Beğeni

noyan garmin 910 var ancak daha önce bu fonksiyonunu hiç kullanmadım eğer çok komplike değilse nasıl yüklüyoruz yazarmısın.

Suunto kullanıcıları için 80K ve 130K gpx verilerini rota olarak attım. Aşağıdaki linklerdedir.

http://www.movescount.com/routes/route820460-iznik_Ultra_80K
http://www.movescount.com/routes/route820455-iznik_Ultra-130K

2 Beğeni