Çağlar, Garmin’in yeni sayfasında hiç yapmadım. Akşam bir kurcalayıp bilgi vermeye çalışırım.
Olmadı olmadı, allah kahhretsin şu garmin express’i. Yapabilen bana da anlatsın.
Çağlar, Garmin’in yeni sayfasında hiç yapmadım. Akşam bir kurcalayıp bilgi vermeye çalışırım.
Olmadı olmadı, allah kahhretsin şu garmin express’i. Yapabilen bana da anlatsın.
Ben de artık 910’a connect.garmin’den rota atamıyorum Yapabilen varsa Allah rızası için anlatsın şurda detaylı
Arkadaşlar, bu hafta sitedeki güncellemeler tamamlanınca duyuracağız ama 2015 parkur yenilikleri kapsamında parkurları Şubat başında tekrar ölçtük. Bu ölçümleri yeni start/finiş alanından yaptık. İznik Dağ Maratonu artık 46 km. diğer parkurlarda da ufak uzamalar var. detaylar yakında.
@caner Bey, altı üstü 24k kalmış. Seneye artık güzergahı gölün kuzeyindeki zeytinliklerden kurtarıp kuzey tepelerine doğru kaydırarak güzel bir 100mil yarışı elde edilebilir diye düşünüyorum.
100 mil yarışı başka yerde olabilir. İznik Ultra için çok mantıklı bulmuyorum. şimdilik…
Arkadaşlar,
İznik Ultra 2015 rotalarımızı Şubat başında tekrar ölçüp yeni çıkış-varış alanımızdan (Yarışma Köyü) başlattık. http://iznikultra.com/iznik-ultra-parkurlar.php adresinden inceleyebilirsiniz.
İznik Ultra Yaklaşıyor;
Hangi ayakkabıyla koşacağınıza karar verdiniz mi?
Rota hakkında bir özet geçecek olursak;
Sölöz burnu ve Sölöz arasında (70-73 arası) “çamurlu zeytinlik” bölgesi haricinde tüm 136k boyunca çorabınıza çamur bulaştıracak herhangi bir çamurlu yer yok.
Örnekköy’e kadar olan ilk kısımda;
Toplam asfalt yol en fazla 3-4k olur. Daha fazla değil.
Ama aynı zamanda yumuşak zemin denilebilecek yerlerin toplamı 5k yı geçmez.
Geri kalan yollar yoğun araç kullanımı nedeniyle asfalta yakın sertliğe kavuşmuş yollar.
Yani Örnekköye kadar olan kısımda en az 50k “yol” koşusu yapılacak denilebilir.
Hal böyleyken ben Örnekköy’e kadar (veya destek alabileceğim bir arkadaş bulabilirsem Sölöz’e kadar) TNF Ultra Trail ile gelmeyi planlıyorum.
Sölöz sonrasında iniş çıkış çok olacağı için o yorgunlukla zemin tutuşun önemli bir hal alacağını düşünüyorum.
Aynı zamanda Narlıca-Müşküle arasındaki kısım haricinde asfalt yol olan yer de yok.
O yüzden Sölöz sonrasında Salomon Sense 3 SG ile gitmeyi planlıyorum.
Sizlerin planı nedir?
Benim de bu hafta sonu kafamda soru işaretleri vardı bu konu için.
46K parkurunun zemini Müşküle’den sonra toprak ise o zaman Salom Fellraiser’ile mi koşsam?
Salomon’lar zemin sert ise sıkıntı yaratabilir gibi geliyor. Onun dışında alternatifim de Asics GT2000. Teknik parkurda GT2000’lerin performansı nasıl olur bilemedim.
46k’nın parkuru Müşküle’den sonraki kısım toprak ama arazi değil.
Müşküle’den sonraki kısmın tamamına yakını yoğun araç trafiğine maruz kalmış sert toprak yol.
Pace önceliğiniz ise; dişli yapısı ile yol tutuşu daha yüksek olan ve 40gr daha hafif olan fellraiser güzel bir tercih olur.
Çok fazla pace kasmam, o mesafede ayaklarımın desteği iyi olsun diyorsanız, GT2000 daha iyi bir tercih olur.
Derbent sonraki kısa bir tarla kenarı geçişi var. Onun haricinde arazi yok. Dolayısıyla teknik parkur hiç yok.
O yüzden GT2000 ler ağır olması dışında hiçbir sıkıntı yaşatmaz size
Bu saatten sonra ayağınızda ne varsa onunla konuşmanızı salık veririm.
İznik’te nerede kalmalıyız? Bundan önceki yarışlarda, İznik’te konaklama ile ilgili deneyimlerini paylaşmak isteyen birileri olur mu acaba? Eşim ve kızım ile 1-2 gece kalmayı düşünüyoruz. Lüks bir yer beklentisi içinde değiliz. Temiz olması bizim için yeterli. Katılacaklara şimdiden başarılar ve iyi şanslar…
Bence konaklama alternatiflerini aramak için geç kaldınız. İznik içinde herhangi bir otel de yer bulmanız mümkün değil. İznik civarı Yenişehir’de felan otel bulabilirsiniz. İznik içinde küçük pansiyonlar var onları araştırıp şansınızı deneyebilirsiniz. Kolay gelsin
Hafta sonu araştırdık biraz. Hala boş yerler mevcut. Varolanları da kaçırmayalım istiyorum.
Bölgedeki pansiyonların kalite seviyesi çok yüksek değil. Ancak yarışın web sitesinde başka olanaklar da verilmiş (kiralık ev, yatakhane, vs). Diğer taraftan çadır kurma opsiyonu da değerlendirilebilir.
Ben çadırımla beraber geliyorum.Akşam kamp ateşi yakıp,gitarıyla Akdeniz Akşamları’nı söyleyen birini de bulduk mu 10 numara olur
Artık takvimler Nisan’ı göstermekde. Yarışın olacağı aya girdik.
Accuweather sitesinde hava durumuna göre yarışda yağmur olmayacak gibi gözüküyor.
Bu iyi haber benim için.
Sıcak yada soğuk farketmez koşarım ama yağış altında koşmayı pek sevmiyorum.
Hatta mevcut hava durumuna göre şapka, bandana, güneş kremi gibi şeylerede ihtiyacımız olacak gibi
İsmail, meteoroloji benim özel ilgi alanıma giriyor.Accu’nun 3 hafta önceden yaptığı bu tahmin çok değişiklik gösterebilir.Zamanı gelince ben sana yarış periyodu için dakika dakika hava tahmini vereceğim merak etme.En son Tarsus Yarımaratonu’nda güneş çarpması yaşadıktan sonra her türlü yağmuru tercih ederim
Nejan, hava durumu bu doğrultuda gerçekleşirse tüm günü açık güneşli bir hava altında geçireceğiz gibi.
Bu da biraz zorlayıcı olabilir.
Yapacak birşey yok. Başa gelen çekilirmiş
Merhaba Gürsel iznik 42 de koşmadan önce en uzun koşu mesafeniz kaç km idi merak ettim.
Selam,
Örnekköy dropbag noktası olarak belirlenmiş daha önceki seneler gibi. Daha önce yarışanlar bilir, burada üstümüzü değiştirmek için kabin vs. gibi ayrı bir alan oluyor mu?