2. Derece Menisküs Dejenerasyonu

Merhaba arkadaşlar;
1 hafta önce buzda kayıp düştüm,çekilen mr sonucunda -Medial Menisküs posterior boynuzunda evre 2 dejenerasyon var.Yani 2.derece menisküs.Doktora roporu gösterdiğimde 1 ay fizik tedavi hareketleri verdi,ameliyata gerek görmedi,1 ay sonunda geçmez ise dizime,kanımı enjekte edeceğini söyledi.Tecrübelerinize dayanarak sormak istiyorum.Bu 2.derece menisküs ağrısı ne kadar sürer bana hiç geçmeyecek gibi geliyor.Sadece ödem biraz indi ama ağrısı ilk günkü gibi.Şimdiden teşekkürler.

2 Beğeni

Forumda bunu yaşayan birkaç kişi vardı.
Yırtık kısmını düzelttim başlıkta .

Not:Videodaki doktorla ilgim yok, sade anlaşılır bilgilendirdiği için ekliyorum.

Geçmiş olsun.

2 Beğeni

Teşekkür ederim ilginize hocam,geçeceğini sanmıyorum ameliyatsız.Koşmayı geçtim ağrısız yürümeye razıyım artık.

1 Beğeni

geçmiş olsun gıda takviyelerini doktorunuza sorun , glukozamin kondroitin msm işinize yarayabilir

3 Beğeni

Doktor ameliyata gerek görmediyse bence durum düşündüğünüz kadar kötü değil. Genelde özellikle spora devam etmek isteyenlere ameliyat öneriyorlar ki onların da çoğu tabi seviyesine de göre ameliyat olmamayı seçebiliyor. Ameliyat olup da problem yaşanalar da mevcut.

Bence bir süre dinlendirdikten sonra uzman eşliğinde fiziktedavi deneyebilirisiniz ya da kuvvet antremanlarını. Çevredeki kaslar güçlenince ciddi fark yaratıyor. Eğer kilitlenme, ekstra ağrı vb ciddi belirtiler yoksa da vücut da bir şekilde kendini adapte ederek çalışma yolunu buluyor.

Çok sık görülen bir sakatlık olsa da her kişinin durumu farklı birbirinden. Bana 2 doktor ameliyat dedi, ameliyatı yapacak 3. doktor ameliyatsız deneyelim dedi. Şu an kuvvet antrenmanıyla koşuyorum ve tenis oynuyorum ağrısız. Üstelik 2 yırtık var.

4 Beğeni

Naçizane tavsiyem iyice dinlenin, zorlayıcı olmayan diz kuvvetlendirme hareketlerine yönelin ve en önemliside kontrollü kilo verin enaz iki üç kilo verebilirseniz dize olan baskıyıda azaltmış olursunuz. Dikkat ederseniz bir kaç aya toparlarsınız iki koşucu arkadaşımda aynı sakatlığı yaşadılar. İki üç ay civarında sağlıklarına kavuştular. Tabi eski süre ve mesafelere çıkmıyorlar

2 Beğeni

merhaba hocam.gecmis olsun. bende de yaklasik 2 yildir 2.derece meniskus yirtigi var. Doktor ağrı artarsa gel ufak bir ameliyat edelim demisti. Ben de ameliyati duyunca mumkun oldugu kadar uzak durmaya calistim. ilk baslarda evet yururken bile agriyordu. simdi bazen gun icerisinde hic fark etmiyorum bile. hatta tamamen gecti gibi oluyor. ilk olarak dizime prp yaptirmistim. arkasindan diz kuvvetlendirici hareketleri yaparken yine agri oldu. derken kök hucre tedavisi yapan bir doktor duydum. o da dizime igne yapti, arkasindan fizik tedavi verdi. ignenin degil belki ama fizik tedavinin faydasi oldugunu dusunuyorum. gercekten, artik esnetme hareketleri sonrasinda dizimde agrinin azaldigini soyleyebilirim. hafif tempoda kisa kosular yapabiliyorum. birara dizim gecti diye dusunerek bir gun masa tenisi oynadim. aksamina agri basladi ve sanki 6-7 ay öncesine dönmüş oldum maalesef. demek ki duz kosularda sikinti yok ama carpraz hareketlerde sikinti oluyor dedim. evde biraz daha diz kuvvetlendirme hareketlerine agirlik verdim. bir de şunu fark ettim, hic zorlamayip hic bir sey yapmamaktan ziyade, yürüyüş yapmanın dizime ıyi geldigini fark ettim. yuruyus ve eanetme. ha bir de şu var, ne zaman araba kullansam, pedallara basmada zorlaniyorum, dizim ağrıyor. araba kullanmadigim sürece dizimde agri olmuyor. tekrar gecmis olsun.

2 Beğeni

Hocam 21 martta kontrolüm var,geçmezse bana da prp uygulayacağını söyledi,muhtemelen geçmeyecek ve uygulayacak.Bununla ömür boyu mu yaşamak mı zorundayım artık:(

1 Beğeni

hocam sizin durumunuz benimkinden farklı olabilir. belki de prp iyi gelecek, diziniz iyileşecek. inşallah sıkıntı olmaz.
valla ben de etrafımdan “ameliyatı son çare olarak düşün” diye duydum. katılıyorum. yani şu anda 3-5 K ağrısız koşabildiğim için seviniyorum. yaklaşık 2 yıldır koşu organizasyonlarına katılamadım. hala da şu an öyle bir hedefim yok. menisküs öncesine göre mesafelerimi, tempomu ve koşu gün sayısını düşürdüm. haftada 1-2 anca koşuyorum, yetiyor. ağrıyı azaltmak için esnetme ve güçlendirme önemli hocam.
kolay gelsin.

2 Beğeni

Güncelleme:Ağrılarım ve şişlik devam ediyor,doktorumla konuşup prp aşısına başladık.Ayda 1 defa toplam 3 defa.Glukozamin tablet takviyesine de başlayacağım

4 Beğeni

Bu konu başlığında sizinle ilgili bilgiler olabilir

2 Beğeni

Merhabalar. Öncelikle Hiç endişelenme yakın zamanda iyileşeceksin. Çok çok geçmiş olsun. ben de aynı durumu yaşadım 2024 Temmuzu’nda. spora 45 gün ara verdim. Gece çok şiddetli ağrılarım oluyordu bu durum korkutucu geliyordu. merdiven çıkarken de çok sorun yaşıyordum. Mr raporu çıkınca Dr önerisiyle hemen her gün 2-3 saatte bir 5 dk soğuk baskı uyguladım. 5 10 dk dan fazlasıda kesinlikle iyi değildir demişti. 10 15 gün sonunda Ağrılar azalınca fizik tedavinin önerdiği güçlendirme harekletlerini yaptım ve glukozamin kondroitin msm içeren takviyeleri kullandım. 45. günün sonunda hiç bir şey kalmadı bende. Sonrasında da bir daha tekrarlamadı. çok gerekirse hızlı iyileşme için PRP yapılabilir. Umarım sen de en kısa zamanda iyileşirsin. şu süreçte kesinlikle ağır spor hareketlerinden, merdivenlerden ve yokuş inip çıkmaktan uzak durmanı öneririm. en kısa sürede sonuç alırsın ama 2 3 günde olmasını bekleme :slight_smile:

3 Beğeni

40 gün oldu hocam,şişlik halen var,ağrıda cabası topallıyorum.Ağrıda en ufak bir azalma yok prp aşısına ve gulukomazin kullanmama rağmen.Buz tedavisi bende yapıyorum,dr önerdiği hareketlerde cabası

2 Beğeni

hocam çok geçmiş olsun üzüldüm valla. biraz uzun sürmüş gibi. iyileşme hızı düşük sanırım dizinizde. dinlendirmekten başka çare yok gibi şimdi. Böyle devam ederse tekrar spor doktoruna görünmenizi tavsiye ederim. dinlendirmekten başka çare yok gibi. veya son ihtimal ameliyat. umarım buna gerek kalmaz.

2 Beğeni

Çok geçmiş olsun bende 2 ay önce ön çapraz bağım koptu ve lateral (dış) menisküsüm komple yırtıldı. 1 ay önce ameliyat oldum. Fizik tedavi ile özellikle kasları kuvvetlendirmek baya faydalı. Çünkü fiziki muayenede bile doktor teşhis koymakta zorlanmıştı ve sporcu olmamın avantajı olduğunu söylemiştir. Teşhisim mr sonrası konulabilmişti. Kısacası iyi bir fizik tedavi ve sabırla dizi dinlendirmeniz en iyi ilaç olarak değerlendiriyorum. İnşallah bir an evvel sağlığınıza kavuşursunuz.

1 Beğeni