Flood yasak mı bilmiyorum ama 6 gün sonra sakatlanmamın üzerinden 7 ay geçmiş olacak.Bacağım daha iyi,ağrım belli hareketler ve açılardan sonra oluyor.Km derecemi 5:50 seviyelerime çektim,maksimum molasız 7,5 km yaptım.depera kalkmaya korkuyorum halen belki de psikolojik.Snaki sakatlık yaşayan bacağım biraz kısaldı gibi geliyor,koşarken fazla dizi kırma gereksimimi duymuyorum.
İyileşmene sevindim, flood değil sistem 4 kez üst üste yazmaya izin vermiyor.Ama deneyimlerini değişimi okumaktan memnun oluruz.
5.50 ağrı sakatlık ile mücadelesini veren biri için güzel, ben olsam depar interval vb uzak kalırım uzun uzun süreler.Koşmak güzel, yeri geliyor 8 pace koşu bile özleniyor. Güçlenme veya fizyoterapistin verdiklerine devam, tebrikler ![]()
![]()
![]()
Öncelikle geçmiş olsun,
Malesef zarar gören bir organın eskisi gibi olması zor biraz,
Doktor değilim 10 yıl önce Sağ Diz Ön Çapraz Bağını tamamen koparmış(total rüptür) ameliyat olmuş ve diger sol dizde 2. derece Menisküs yırtığı ile karşılaşan ve araştıran birisi olarak; Menisküsun yapısı itibariyle çoğunluğunda kan dokusu olmadığından iyileşmiyor, benim 10 yıldır iyileşmedi, aynı ağrıları yaşıyorum sol dizimde, öçb ameliyatı olduğum sağ dizim daha az ağrıyor diyebilirim.
Menisküs ameliyatı olmadan eski diz ağrısız şekline dönmek için sabah akşam düzenli kasları güçlendirme sporları yaparsan olabilir, buda günümüz şartlarında iş vs derken zor biraz, bide hergün sıkabilir. Benim öçb koptuğunda ameliyat olma diyen birçok sporcu tanıdığım oldu lakin onların dedigi günlük güçlendirme spor programlarını yapmaya zaman yok.
Tavsiyem Fatihboyaci kardeşimizin söylediği gibi depar interval dan uzak durman, herkesin durumu farklı olabilir, bende bu şekilde; 15k düşük tempo koşuyorum dizlerde pek bi ağrı olmuyor (kaslarda biraz ağrı oluyor) ama 5-7k lık interval, eşik, depar antremanlarında dizlerde daha çok ağrı oluyor. Basketbol, Voleybol, Masa Tenisi oynarsam daha da çok ağrıyor, araba motorsiklet bisiklet temizliğinde bakımında veya diğer tamirat vs işlerinde o eğilmelerden heralde daha çok diz ağrılarım oluyor,
Birde tüm sporlarda olduğu gibi asıl önemli olan beslenme, beslenmene dikkat etmezsen sporda zarar görebilirsin, kasları bağları kemikleri vs yi gerekli protein karbonhidrat kalsiyum vs ile beslemezsen zarar görebiliyorlar, örneğin kasları güçlü tutmak için gerekli proteini almazsan fazla antremanda aksine kas eriyor veya recovery olmuyor, bu durumda diğer bağ kemik vs ye yük biniyor ve zarar görebiliyor, güçlü kasların olursa diz, bağ, kemik vs ye yük binmiyor ağrıların azalıyor.
10 yıl önce en iyi koştuğum zamanlarda halı sahada sağ öçb mi koparmıştım, iş dolayısıyla ameliyatı 1 yıl ertelemiştim, bu sürede rahat durup spora ara vermediğim için sol diz menisküsde 2. derece yırtık oluştu, ayrıca bu bir yıl içinde belki ameliyat olmadan normal hayatımı yaşabilirim diye düşündüm lakin çapraz hareketlerde sorun yaşadım, mutfakta tezgahda sağa sola dönüşlerde bile bu eksikliği hissettim, ameliyat olurken iki diziminde mr ını çektirmiştim, doktor hem 2 dizin aynı anda ameliyat olması zor olur diye, hemde 2. derecede gerek yok, bir sonraki derecede ameliyat ederiz dediği için menisküs ameliyatı olmadım, kilitlemezse muhtemelen olmamda, öçb diz ameliyatı ve sonrasındaki fizik tedavi sürecininde zorluğunu gördügüm için olmak istemem,