Menisküs Grade 1 Dejenerasyon

2-3 sene önce polatlı yarı maratona katılmıştım. Ondan önceside iznik ultra idi Tamamı asfalt yarışı isi polatlıda ki . Koşu bitirdikten sonra özEllikle merdiiven inerken dizlermde ağrı oluştu. Nerdeyse dizimi atamayacak kadar berbattı. Bir daha koşamayacağımı düşünenerek devlet hastanesinde Ortapedi dr gittim. Mr önerdi. Mr sonucuna bakarak , operatör ortapedisten randevu almamı menüsküslernde sıkıntı olduğunu, kesinlikle zıplama hoplama koşma yasak dedi. Eyvah dedim bitti bizim koşu macerası…1 be 2 grade dejenerasyon görünüyordu. Ameliyt dr ile bir hafta sonra görüştm mr bakmadı bile . Sen yürüyebiliyorsun niye göndersiler dediğimde, ayağımda columbia vardı , bu ayakkabımile koşşsaydın bişi olmazdı dedi. Meniskusun ezilmiş koşmaya devam iy ayakkabı tabanlıkları ile diyerek uğrladı. İki farklı dr iki görüş, tabii ki birde spor hekimine gideyim diyerek Gata nın yolunu tuttum. Spor hekimi beni ve sonuçlarımı görerek, dizlernde ki kasları güçlendirmemi ve bunlarla ilgili lastik ve ağırlık çalışmamı önerdi. Koşma ile ilgili sıkıntın olmaz dedi. Üç farklı görüşten sonra çalışmalara dikkat ettim ve
1- uygun ayakkabı ile koşmayı
2- güçlendirme egsersizi yapmayı
3- asfalt gibi sertt zemin koşusu yapmamayı
Şiddetle önerir sağlıklar dilerim (not: olaylardan sonra 3-4 ultra bitirdim)

6 Beğeni