Zayıfım. Koşu sporu bende sıkıntı yaratır mı?

Yeni başladım 17 yaşındayım kısa koşular yapıyorum ama sorunum şu ki 49 kiloyum Bu benim daha çok kilo vermeme sorun çıkartır mı beslenme olarak ne bulduysam yiyorum yani sizce farklı bi spora mı yönelmeliyim.

1 Beğeni

Amacın sağlıklı kilo almak ve hacim ise direk bir spor salonuna yazıl kardeşim. 1,85 boy 65 kiloyu geçemiyordum hiç, salona başladıktan sonra 20 kilo aldım hemde sağlıklı şekilde

1 Beğeni

Kan analizi yaptırıp, eklem bilek diz kalp kontrol ettirdikten sonra, mineral ve beslenme makrolarına dikkat ederek, yeni başlayan sporcuların antrenman rutinine uygun çalışıp, kaliteli yastıklaması olan ayakkabı kullanırsan sorun yaşama ihtimalini minimuma düşürürsün.

1 Beğeni

ya seviyorum koşmayı doğada yürümeyi falan bi de ormanlık alanda yaşadığımız için iyi oluyo hem de kilo almak için falan diye düşündüm gainer falan kullansam iyi kilo alabilir miyim sence
artı olarak da spor salonları biraz pahalı her ay veremem o kadar fazla

1 Beğeni

@nForcible dediklerini dikkate aldıktan sonra;
En fazla kas bacaklarda. Koşu kaslanmaya, kilo almaya neden olabilir.Yıllar yıllar önce, Anıttepe spor kompleksinde neredeyse kemikleri görülen bir arkadaş koşuyordu. Koşuyu o yaptıysa, 50kg biri hem zihnen, ruhen; hemde fiziken tercih edebilirsin.Sağlık keyif için koş, hızlanma.Az mesafeden başla.
Enabızdan bir beslenme uzmanına randevu alabilirsiniz, almış olabilirsiniz.

2 Beğeni

45 dakikayı geçmeyecek koşular yaparsın, haftada iki günde vücut ağırlığını kullanarak egzersizler yap internette yüzlerce video var bununla ilgili. Koşuda ve kuvvet antrenmanından hemen sonra bir küçük kutu kakaolu süt iç bunu kesinlikle yap. Bunlarda az masraf ile sana kilo aldırır. @fatihboyaci abinin de dediği gibi en büyük kas gurubu bacaklar çalışınca vücuduna etkisi büyük olur.

Şöyle bir özet vereyim. Haftada üçgün koş. Bunların ikisinin arkasından vücut ağırlığı ile 15-20dk kuvvet yap. Sonraki günler vücudunu dinlendirirsin daha sonra kademeli olarak arttırırsın

5 Beğeni

Teşekkür Ederim tavsiyeleriniz için dikkate alıcağım

1 Beğeni

Spor salonuna kaydolmana gerek yok, iki tane ayarlanabilir dambılla da hatta vücut ağırlığınla bile pek çok şey yapabilirsin. Fakat başlangıç aşamasında bir salona gitmen ya da eğitmen eşliğinde çalışman hareketleri yanlış yapmamak, doğru formu öğrenmek açısından faydalı olacaktır.

Eğer kilo almak istiyorsan koşudansa ağırlık antrenmanlarına ve beslenmene önem vermen daha doğru olur. Zayıf kişiler genellikle çok yediklerini, şişmanlar ise yemediklerini fakat su içseler yaradığını söylerler. Fakat matematik basit, eğer hormonal bir bozukluğun yoksa yediğinden fazlasını yakarsan kilo verir, yaktığından fazlasını yersen kilo alırsın. Ben de zamanında kilo alamıyorum diyordum. Fakat hareketliliğimi azaltıp her yemeğin sonuna tatlı ekleyince kilo aldım.

Yıkıcı etki ile karşılaşmamak için uzun süreli, düşük yoğunluklu kardiyolardansa, yüksek yoğunluklu aralıklı antrenmanlar (HIIT) yapman daha doğru. HIIT antrenmanı yapabilmek için de en azından 40 dakika düşük yoğunluklu kardiyo yapabilmen gerekir. Gerçi bu yaşta bunu yapabilecek kapasitede olabilirsin. Dolayısıyla koşu noktasında HIIT’e yoğunluk vermen kanaatimce genel fitness seviyen için daha faydalı olacaktır. Tecrübeli arkadaşlar daha detaylı bilgi verebiler. Güzel haberlerini bekliyorum, şimdiden kolay gelsin.

1 Beğeni

Evde Şınav + ısınma yapıyorum squadla beraber ondan sonra dışarı çıkıp koşuyorum 20 dk tempolu koşuyorum rotamda park olduğu için orda barfiks çekiyorum ne kadar yapabiliyosam biraz dinlenip tekrar başlangıc yerine gidiyorum sonra yemek yiyip gainer kullanıyorum sence bu iyi mi yani bende tatlı vs yiyorum akşamları ama işte aile zayıf olunca heralde bende böyle kaldım

1 Beğeni

Yaşın gereği vücudun ve hormonların patlamaya hazır bir bomba gibi dolayısıyla kolayca kilo alamaman doğal. 17 yaşında ben de 49 kiloydum. Kilondan kaynaklı herhangi bir sağlık problemin yoksa zayıf olmak bir problem değil. Süreç içerisinde yavaş yavaş yagsız kas kütleni artırmaya bak yeter. Anlattıkların gayet güzel. Gainer vb. takviye almana da gerek yok. Onların çoğunun içeriği şeker doludur. Gainer’a vereceğin parayla keyfince başka yiyecekler alabilirsin. Eğer önceliğin kilo almak ise telefonlarda kalori takibi sağlayan güzel programlar var, onlardan destek alabilirsin. Eğer üşenmez doğru bir şekilde takip edersen göreceksin ki mesele kalori takibinde. Ama mesela ben kalori saymayı sevmem. Aceleci olmamaya çalış. Sonra fazlaca yağlanıp bu sefer de kilo vermek için uğraşabilirsin. Tecrübe konuşuyor :slight_smile:

1 Beğeni