Yüksek BMI ve Ayakkabı

Selamlar herkese, bir süredir sadece forumu ve podcast’i takip ediyordum fakat içinden çıkamadığım bir durum var ve bu yüzden sizlere danışmak istedim.

Pandemi ve major depresyon ile beraber epey kilo aldım, üzerine de evden çalıştığım için hareketim sıfırlandı. 2 aydır tempolu yürüyüş yapıyorum ve 11 kilo verdim. Şimdi de 1 haftadır C25k programına başladım. Acemilikten dolayı Adidas X9000L4 H.rdy U aldım fakat şu an anlıyorum ki benim için çok da iyi bir tercih olmamış. Pegasus Trail 3 ile yoluma devam etsem de koştuğum yer yarı kaldırım yarı tartan şeklinde ve PT3’ü kışın ve araziye çıkacağım zaman kullanmak istiyorum, bu yüzden de 33 yaşında 1.83 boyunda şu an 96 kilo olan bir başlangıç koşucusu için sakatlanma ve koşmaya alışmamı sağlayacak önerilere ihtiyacım var. Yurt dışından tanıdığıma hoka one one arahi veya gaviato getirtebilirim sanırım, ama buradan hemen alabileceğim ve görece bütçe dostu olabilecek öneriler iyi olabilir. Nike’ın infinity run flyknit 3 veya zoomx invincible run flyknit 2 için çok karışık yorumlar gördüm, erişilebilir olacağından dolayı bu da merak ettiklerim arasında. Ultraboost da overwheight runner kullanabilir kolayca kategorisinde ama emin olamıyorum.

Anlayacağınız kafam çok karışık, subjektif de bir konu olduğunu biliyorum ama günlerdir araştırmak ve bakmaktan, kimi zaman da stok-beden-ülkede satılmaması gibi sorunlardan dolayı bitap düştüm. :slight_smile:
Şimdiden çok teşekkürler!

2 Beğeni

nike react miler modeline bakın. yüksek kilolu koşucular, sakatlıktan yeni koşucular vb durumlar için çok iyi bir ayakkabı

1 Beğeni

React Miller 2 için bakmıştım ama çok iyi şeyler söylenmemişti o yüzden direkt silmiştim listemden, tekrar bakayım hatta imkanım olursa bi ayağımda deneyeyim önce. Çok teşekkür ederim.

1 Beğeni

Mizuno Wave Modeller de İyi Dönüşler Almış Kilolu Koşucular tarafından

1 Beğeni

Hem de veganmış Wave modelleri, çok teşekkürler!

Tabii belirtmeyi unuttum, dışa basan biriyim.

1 Beğeni

Benim gibi merak eden ve öneri olması açısından cevap bekleyen varsa diye, yurt dışından arkadaşıma Hoka Clifton 8 getirttim, under pronation ve cüsseli biri olarak hem uzun yürüyüşlerimde hem de koşumda inanılmaz fark etti, bulutlar üzerinde koşuyor gibiydim :slight_smile: tabii, yanlış ayakkabı ve taban seçimlerinden dolayı direkt clifton da bunu hissettirmiş olabilir ama, en azından benim için çok uygun bir seçim oldu.

1 Beğeni

Bondi daha da bulut gibidir. Onu da deneyebilirsiniz.

1 Beğeni

Bondi ile çok git gel yaptım ama dedim ki zaten Hoka’lar max cushion, max++ almama da gerek yok zira kilo da veriyorum düzenli bir şekilde o yüzden Clifton’da karar kıldım. Yarı maraton ve maratona geçtiğim dönemde ama Bondi ile devam etmek planlarım arasında, çok teşekkürler :slight_smile: