Kilian Jornet’in blogunda, düz yol veya yokuş koşularından hangisine daha iyi adapte olduğunuzu görebileceğiniz bir teste denk geldim. Kendi üstümde deneyip blogumda da konuyla ilgili yazdım. İlgilenenler için: Yokuş Yukarı Koşu Testi | Koşu Yazıları
Cok guzel bir konu secmis ve cok guzel anlatmissiniz. Eliniza saglik. Ben de ilk firsat buldugumda deneyecegim ama simdiden cevabi biliyorum aslinda
(Bu konu niye üste çıktı durup dururken anlamadım. En son Ocak’ta yanıt gelmiş. )
Yokuş koşmayı planlıyordum tam da üzerine görünce forumda bir denemek istedim. Yokuşlara yeterince hazırlanmadığımı bir de buradan görmüş oldum
Benim kullandığım koşu bandı da %15 eğime kadar çıkıyor. Genelde yavaş koştuğum için tablolardaki en yavaş 5:00 pace değerlerini takip ettim. Biraz ısınıp 2 defa denedim. Denemeler arasında 3-4 dk yürüdüm. Hepsi bitince de 3 defa 30sn 10/10/12 hızlarında %10 eğimde koştum. (Testten bağımsız ama grafikte gözüktüğü için belirteyim.) Sonuçlar bu şekilde ilkinde 166 gibi başlayıp 160’a indi ikincisinde 175’te sabit kaldı denebilir.
Kilometre eforu takip ederken yorgunluk arttıkça yokuşun eforu düzün eforuna göre daha fazla artıyor şeklinde genel bir kanıya varılabilir mi acaba? Sizin grafikte de benzer bir durum var.