“Yeşilay Spor Kulübü tarafından hayata geçirilen Yeşilay Avrasya Gece Yarı Maratonunun tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.
21 Haziran 2026 gecesi saat 23.59’da start alacak organizasyon, katılımcılara İstanbul’un tarihi ve büyüleyici atmosferinde kıtalararası bir koşu deneyimi yaşatacak.
Asya’dan Avrupa’ya uzanan 21 kilometrelik parkur, şehrin simgesel noktaları eşliğinde sporun birleştirici gücünü ve bağımlılıklardan uzak sağlıklı yaşam bilincini ön plana çıkaracak.
Gece yarısı başlayacak bu özel organizasyon; sporu, sağlıklı yaşamı ve dayanışmayı aynı parkurda buluştururken, katılımcılara unutulmaz bir İstanbul deneyimi sunacak.
Sporun enerjisiyle iki kıta arasında koşmaya hazır olun!
Başvurular için sosyal medya hesaplarımızı takipte kalın.”
Önce heveslendim sonra gece yarısını görünce suratım düştü. Gece yarısı fikri kimden çıkmış acaba, trafiği dert eden birisinden belki de. Saat 8-9 , hadi 10 gibi makul saatler dururken gece yarısı çok anlamsız göründü gözüme, çoluk çocuğu olanlara da ayrıca geçmiş olsun. Yine eleştirecek bir şey buldum çok şükür Fantastik ve de fantezi barındıran keyifli bir koşu olacaktır diye düşünüyorum.
O kadar koştun eve de koşuver diye düşünmüşlerdir belki de Ben şeyi de anlamadım, 21 Haziran Pazar gece 23.59?? Sabah iş güç var insan koşacak bunu, ya valla destekleyeyim diyorum seviniyorum yeni organizasyon görünce ama canım sıkılıyor bu tutarsızlıkları görünce Ciğere ulaşamayan kedi gibiyim, mundar diyeceğim mecburen.
21k tek mesafe super fikir, koprude gece yarisi da hayli guzel fikir ama Pazar-Pazartesi gece yarisi fikri cok acaip. Muhtemelen yarisi organize edenler beyin firtinasi yapmadan, kucuk bir grup olarak kararlar alip gecmisler. Cok acaip…
Kurum, kuruluş, belediye koşularında yüksek kayıt ücretleri görünce sorumluların kulaklarını çınlatıyorum. Görev tanımlarında halka spor yaptırma zorunluluğu olanların sembolik kayıt ücretlerinden aldığı 1 fazlası hakları değildir. Ne olacağı belli olmaz koşu tarihine yakın kayıt olurum desek 2750₺ ödeyeceğiz! Trail ayrı bir deneyim ancak İstanbul’un 3.sınıf çukurlu asfaltlarında koşmak için bu parayı onlara vermektense gider bir ihtiyaç sahibine veririm.
Yarışmayı daha önce duymadığım paceco spor bilmem ne şirketi düzenliyor. Adres bölümüne Halıcıoğlu mah. Beyoğlu/istanbul deyip geçmişler. Mesafeli satış sözleşmesi ilginç
“Mücbir sebepler:
Deprem, sel, yangın gibi doğal afetler, savaş, salgın hastalıklar, devlet tarafından alınan ani yasak
veya kararlar, grev veya genel seferberlik VB gibi durumlarda geri ödeme yapılmaz tüm haklar bir
sonraki seneye aktarılır.”
Saat 23:59 başlayacak 2 saat koşsan gece 2’de hedefe vardın. Giydin dinlendin Eminönüne yürüdün saat 3oldu. Toplu ulaşım yok taksiyle eve artık kaçta varacan bir de taksi maliyeti. Ha daha dur işe gidecen(izin alabilenler vardır). En kısa günü için 21 haziran 23:59’da değil de 21 haziran 00:00’da yapsa pazar gününe denk geliyor daha kabul edilebilir olurdu.(koştur koştur marmaraya yetişilebilir) biraz bekleyin tarihlerle oynayabilirler.
“ Bağımlılıkla mücadeleye dikkat çekmek ve sağlıklı yaşama vurgu yapmak amacıyla düzenlenen bu özel koşu” diye bir cümle var koşunun amacında. Belediyenin ve kurumların düzenlediği içinde “Yeşilay” geçen farkındalık amaçlı sağlığı önceleyen bir koşunun gece yarısı düzenlenmesi ve ücretinin yüksek olması bir tek bana mı abuk geliyor?
Kontenjan doluluğu kısmı da değişik, belki 50 kişi kontenjan var bakmadım bilemedim ama düzenli koşan kişilerinin sirkadiyen ritmini düşünürsek gece yarısı koşusu verimsiz ve sağlıksız görünüyor bana. Ha amacımız sadece eğlenceyse tamam ama yeşilay oluşumuyla ters düşüyor bu kez.
Yeşilay ile genel olarak ortaokul ve lise öğrencileri bağımlılık farkındalık eğitimleri düzenleniyor sıkça, biz de düzenliyoruz, hedef grup o zaten, ama bu organizasyon hedef grubu nasıl alacak yarışmaya? Okullar daha tatil bile edilmemiş olacak o tarihte.
Hayalimde şu oluşuyor Yeşilay Koşusu deyince; öyle bir organizasyon olsun ki koşmak isteyen öğrencilere ücretsiz olsun kayıtları okulların kendileri alsın, okullarda reklamları yapılsın, hatta tişörtleri dağıtılsın kitleri verilsin, biz büyükler ücret öderiz destek oluruz hatta hekimler grubunu organize ederiz sonuçta sağlıkla ilgili bir koşu, akşam 8’de yap, 10-11’de bitsin, bitişte sohbet muhabbet olsun memnuniyetler dile getirilsin, anne bana çocuklar mutlu eve dönsünler falan falan…
Arkadaşımın sürekli bana söylediği gibi; hayal dünyasındayım galiba. Hayallerim bu kadar, hoşçakalın
Not: Bu anlattığım hikayenin farklı versiyonuna Hannover’da tesadüfen rastladım, Berlin Maratonuna giderken yolumun üstü diye durduğum Hannover’da bir cuma akşamı öyle meydanda dolanırken Sportscheck’in sponsor olduğu herkesin siyah tişört giyindiği (ama herkesin) yaşlısından çocuğuna yüzlerce kişinin olduğu, akşam saat 8’de başlayan, 5-10 ve 21 km mesafelerini bardındıran bir loop şeklinde koşulan, festival gibi bir koşuya denk geldim, hayran hayran izledim.