Yesemek Ultra Trail /Gaziantep

Selamlar Yesemek Ultrada koşanların ve koşmayaların ayaklarına sağlık :blush: Forumda ve patika koşularında yeniyim. Geçen sene de katılacaktım. Ama malum…
Bence organizasyon değerlendirmesi yarışın sosyal medyada veya internet sitesinde duyurulmasıyla başlıyor Yesemek Ultra bu anlamda katıldığım en başarılı yarıştı özellikle yarışın yaklaştığı dönemde Instagram üzerinden ve siteden güzel paylaşımlar yapıldı. Öncesinde de sitede yarışla ilgili yeterli bilgi mevcuttu
Bir önceki yarışta en çok şikayet edilen noktalar hava sıcaklığı ve işaretlemedeki sıkıntılardı bu sene her ikisi de güzel bir şekilde çözülmüştü takvimin biraz öne çekilmesi iyi olmuştu. Parkurlama ile alakalıysa son 100 metre haricinde hiçbir noktada ve hiçbir dönüşte parkurla ilgili soru işaretim yoktu.
Parkurdaysa farklı zeminler bizi bekliyordu bir miktar heyecan yapan uçurum kenarı kısımlar, kaygan taşların olduğu kısımlar, kayalıklar, görece kolay toprak zemin güzel harmanlanmıştı. Yanılmıyorsam başlangıç bitiş dışında hiç asfaltta koşmadık. Teknik toplantıda üzerinde durulduğu gibi işaretlemeler kısa aralıktaydı özellikle hiçbir dönüşte problem yaşamadım. (Kaybolmaktan korktuğumdan bu beni çok rahatlattı) Ne kadar anlamlı bilmiyorum ama stravaya eklediğim gpx dosyasıyla kostugumuz parkur bazı farklılıklar içeriyordu. (Telefonun çekmemesi veya gps hatasıyla ilgili olabilir)
Bölgenin fiziki şartlarından olsa gerek başlangıç noktasındaki yerleşilen bölge biraz dar ve sıkışıktı. Tabi her zaman Adana Kurtuluş YMdeki gibi geniş bir etkinlik alanı olmuyor.

Sadece keyif almak için katıldığımı da düşünürsek benim için her şeyi çok güzeldi. Yarış tahmininizi eklemenizi öneririm.

**Yarışta ayakkabı olarak Asics Trail Scout 3 giydim. Ayakkabı alacak yeni başlayanlara öneririm.

6 Beğeni