Yeni Başlayanlar İçin Ayakkabı Önerisi

İyi günler herkese, dövüş sporlarıyla uğraştığımdan ciğerlerimi büyütmek istiyorum. O sebepten koşu ayakkabısı alacağım aradığım şartlar:
-En azından birkaç yıl götürecek
-Uzun süre ayağıma zarar vermeden koşmamı sağlayacal
-Sağından solundan patlamaması
Bilgim olmadığından burada paylaşıyorum 3000 4000tl arası bütçem var düşündüğüm ayakkabılar:
-Pegasus 40
-Pegasus 39 ( daha sağlam ve stabil yorumları var)

  • Nike infinity RN4
    -Adidas Solarglide 6
    İkinci el sitelerinden de alabilirim ucuza Asics Nimbus gel 25 ve Adidas Ultraboost gibi önerilerinizi bekliyorum.
1 Beğeni

Sorunuza net bir cevap vermek isterdim. Yalnız ayakkabı seçimi son derece karmaşık bir konu. Herkesin farklı beklentileri olduğu için kişisel öncelikler ön plana çıkabiliyor. Size verdiğim linkte her marka ve model için kapsamlı incelemeler yapılıyor. Ben de bu incelemelerden çok faydalanıyorum. Seçiminizde kolaylıklar dilerim. Sağlıklı günler dilerim. :running_man:

1 Beğeni
2 Beğeni

Elbette ayakkabıda kişiden kişiye farklı beklentiler ve hissiyatlar olabiliyor ama Nike markası için yorum yapmam gerekirse, eğer tek bir ayakkabı alma şansınız varsa Nike’dan, o ayakkabı Pegasus’tur geyiği vardır. :slight_smile: Koşu ürün grubunun merkezinde o var. Her yola gelir biraz.

3 Beğeni

Yeni başlayanlar için yukarda linki verilen sitede kriterler doğru seçildiğinde sizin için en uygun tercihi bulursunuz.
Hiç bir kriteriniz yoksa bile “for beginners” seçince çıkan sonuçlar baya tatmin edici.
Zamanla herkesin kendi kriteri oluşuyor. Benim kişisel kriterim km de en az yakan ayakkabı.

1 Beğeni

Fikir vermesi açısından şu an kullandığım ayakkabılar. Salomon xraise gtx, Nike Pegasus trail 4, asics kayano 30 ve Under Armour turbulence. Hava, yol, hız, mesafe ve anlık duruma göre seçip kullanıyorum. Hepsinin de artıları ve eksileri var. Siz de bir noktadan başlayarak seçimlerinizi netleştireceksiniz zamanla. :athletic_shoe:

Pegasus 40 mı 39 mu önerirsiniz? Tek ayakkabı alma şansım var ayağımda yokmuş gibi hissettirecek kadar bütçem yok zaten. Rahat olsun ,ayağım taraklı, ve uzun süre benimle gelmesi yeterli olacaktır.

Haklısınız Fatih bey. İnfinity RN4 hakkında bilginiz var mı? Pegasus 39 mu 40 mı önerirsiniz? Biraz rahat ve uzun süre dayanması şimdilik bana yetercektir öneriniz var mı 3-4k arası? İnfinity RN4 ve Pegasus 40(çabuk patladığıyla ilgili yorumlar var) indirimde şuan hangisini tercih etmeliyim bilmiyorum.

Merhaba. Runrepeat sitesindeki incelemede özet olarak “ Nike InfinityRN 4, kendisini önceki modelinden belirgin bir şekilde farklılaştırıyor. Yenilenmiş bir ReactX orta tabanına sahip olan bu ayakkabı, çok yönlü olmaktan, test koşularımız sırasında şaşırtıcı bir sıçrama sağlayan lüks bir peluş, konfor merkezli günlük koşu ayakkabısı olmaya dönüşüyor. Biraz daha ağır spektruma doğru eğilse ve en iyi nefes alabilirliği sunmasa da, benzersiz bir estetiğe sahip dayanıklı, yastıklı bir ayakkabı arayan koşucular için en iyi seçenek olarak öne çıktığını düşünüyoruz.” tespitini yapmışlar. Ayrıntısına siteden ulaşabilirsiniz. Benim ayaklarım dar-orta genişlikte olduğu için Nike modellerinde belirgin bir sıkıntı yaşamadım. Bu nedenle o konuda net bir bilgim yok maalesef. Kolaylıklar dilerim.

1 Beğeni