Yeni Başladım Ve Bazı Sorunlarım Var

Merhaba, yaklaşık bir aydır haftada üç gün koşu yapıyorum. Koşularım sırasında en fazla yedi kilometreye kadar ulaşabildim. Bir süre ara verip tekrar koşmaya başladım ve şu anda koşunun yanı sıra spor salonuna da gidiyorum. Bugün koşu sahasında sadece yedi tur atabildim (hızım yaklaşık yedi tur/20 dakika civarındaydı) çünkü baş ağrısı ve karın bölgesine (dalak veya başka bir organ olabilir) giren ağrı dayanılmaz bir hal aldı. Size sormak istediğim, sizin de mesafenizi ve kısıtlayan şeyler bunlar mı? Yoksa başka bir sorun mu var? Her koşumda bacaklarımda devam etme gücünü hissediyorum ama ağrı yüzünden devam edemiyorum. Ayrıca bahsettiğim ağrılar istisnasız her seferinde ortaya çıkıyor, sadece yoğunlukları değişiyor.

1 Beğeni

Ağrının kaynağını bulmanı tavsiye ederim. Bulsan da bulmasan da 1 ay boyunca her koşuda ortaya çıkan karın bölgesi ağrı doktora gösterilmeli.

Koşu dışında oluyor mu?tempo düşünce veya kısa mesafe, yürüyüşte, salonda ağırlık çalışırken, gündelik hayatta vs ortaya çıkıyor mu?
Bizim haliyle bilmeyeceğim ama görüntüleme sistemleri tetkiklerle neden bulunabilir.Geçmiş olsun

Mesela 4 turdan sonra başlıyor genelde hocam. Sadece karın değil aynı zamanda başım da ağrıyor genelde şiddetli. Sadece koşuda ortaya çıkıyor ve farklı tempolarda denediğim kadarıyla daha geç olsa da yine ortaya çıkıyor. Doktora kontrollere gidiyorum aslında spor için bir sıkıntım olmadığını söylemişti ben de bu güne kadar kan basıncı yüzünden normaldir diye ciddiye almadım ama bugün koşmamı ciddi engellediği için rahatsız oldum.

1 Beğeni

Hava berbat sıcak, belki bunun etkisi Yine de tek, tenhada koşma, baş ağrısı durumunu da yine doktora söyle.Geçmiş olsun.2 tur yavaş koş, 2 tur yürü, bunu 2-3 kez dene vs sürekli olmadan serinde yürü koş denenebilir.

Yapay zeka da benzer demiş:
“Koşarken baş ağrısı çeşitli nedenlere bağlı olabilir. Muhtemelen egzersiz sonrası başlayan bir tür baş ağrısı yaşanıyor olabilir. Bu, egzersizle tetiklenen bir migren türü olabilir veya sıcaklığa, su alımına veya nefes alıp verme düzenine bağlı olabilir. Daha fazla bilgi almak için bir sağlık profesyoneli ile görüşmek iyi bir adım olabilir.”

https://neyimvar.gov.tr/giris

Baş ağrısı ve karın ağrısı ekledim, birçok farklı soru soruyor, zonklama,tek yönlü,halsizlik vs vs.

Bakılabilir, acil durumlar için uygun değil yazmakta.

1 Beğeni

Kosunun bas agrisi ve karin bolgesinde agri ile kesilmesi pek normal gorunmuyor. Bu durumn nedenini ancak hekimler tespit edebilir. Spor yapmanizda sorun gormemislerdir ama kosarken yasadiginiz sorunu detayli incelemek isteyebilirler.

3 Beğeni

Kardeşim. Vğcudun koşu dinamiklerine alışkın olmadığı için tepki veriyor. Koşmaya ilk başladığımda karın ve dalak bölgesinde baskı oluşuyordu. Enerjim vardı koşamıyordum. Sert olmayan antrenmanlar yaparak vıcudun alıştır. Serin saatlerde koş boş su ve magnezyım desteği al. Kan değerlerini ve kolesrrolünü ve tansiyonunu kontrol ettir

1 Beğeni

Sadece zamana ihtiyacınız var ,sabırla devam etmek lazım ,

2 Beğeni

Yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkür ederim doktora görüneceğim.

1 Beğeni