Yeni Amiral Gemisi Sunto Race Vs Garmin 965

Halihazırda Garmin Forerunner 245 kullanan ve önümüzdeki günlerde Forerunner 965 almaya karar vermiş biriyken Suunto’nun son saati RACE ile fikirlerim altüst oldu. Açıkçası Garmin’in tüm özellik ve App inden memnun olsamda fiyatları ciddi yerlere geldi.
Yeni alacağım saatten en büyük beklentim

  • Topografik harita
    *Açık suda yüzme
    *Multispor
    *Koşu esnasında eğim grafiğini görme.

965 de bunların tamamı hatta fazlası mevcut ve 26.000 TL bandında.

Suunto Race da bu özelliklere sahip (kullanmayacağım temassız ödeme müzik dinleme gibi özellikleri göz ardı ediyorum) ve fiyatı 16.000 TL bandında.

Her iki saat markasını da kullanmış arkadaşlarıma sorum şu olacak.

Aradaki 10.000 TL yi verip garminle devam mı etmek yoksa Suunto ya mı geçek ?

7 Beğeni

Ben yılların suunto kullanıcısı olarak geçen haftasonu aldım race, bence daha önce kullandığım modellere göre suuntonun şimdiye kadar ki en iyi saati olmuş. Ama saat işi biraz da alışkanlık işi, uzun süre garmin kullanan birisi nasıl düşünür, adapte olur mu bilemedim . Ama fiyat/performans olarak müthiş bir yerde.

4 Beğeni

Hayırlı olsun. Kimi forumlarda okuduğum deneyimler pek iç açıcı değil açıkçası. Gerçi çok yeni bir saat güncellemeler ile sorunları gidereceklerdir. Sizin memnuniyetiniz sevindirici . Açıkçası 965 için 10.000 TL daha fazla bir maliyete girmek mantıklı gelmiyor.

5 Beğeni

https://www.suunto.com/Support/Software-updates/Release-notes/suunto-race-software-updates/

7 gün önceki güncelleme o bazı sorunları kapsıyor olabilir.

2 Beğeni

Bu yıl İda Ultra da 3. kez 66 k rotasındaydım yine arkadan kendimi toplaya toplaya :smiley: Japonya ya giden yeğenim sayesinde Garmin fenix 7 X sapphire dual power saati 23.000 TL ye sahip olabildim. Harita, rota takibi instinctten daha kolay ve iyiydi. Bir iki kere dönüş kaçırdık o kadar. Eğim grafiğine ve diğer bilgileri görerek ilerlemek keyifli oldu. Ama beni kurtaran özelliği minnacık feneri oldu. :smiley: Startta kafa feneri pil yuvası yere düşünce karanlıkta kaldım. Yanımdan hiç ayırmadığım minik bir ışıldak ve saatin feneri ile, sabah bir buçuk saat, akşamda yaklaşık 2,5 saat süreyle, zaman limitinin dibinden finişe ulaştım. Saatin şarzı yüzde 45 lerdeydi. Tek atışta hakkını verdi. İlk fırsatta Decathlondaki bütün minik ışıldakları almaya niyetim var! :smiley:

7 Beğeni

Garmin 245 music den suunto vertical a geçiş yapan biri olarak en büyük beklentim şarjının uzun dayanmasıydı onu da suunto ile çözdüm benim tek eksikliğini hissettiğim önceden sadece kulaklık ve saat ile çıkıp müzik dinleyebiliyordum şimdi ise telefonu da taşımam gerekiyor demem o ki beklentiniz önemli

2 Beğeni

450 dolar Race.Kabaca 13.500TL.Bizde 16500TL.İnsaflı,5 taksit.

550-600 dolar 965 modeli.Maksimum 4500TL fazla olması gerek.

600 dolar 18.000TL yerine, (Suuntoya 4500TL ekleyince 21.000TL olması gerek), ülkemizde satılan 28.000TL.

965 yerine 255 veya 265 (müzik standart geliyor) mi Suunto Race mi, Polar ignite mi, coros pace 3, Apex 2 pro mu arasında uzun bir süre düşünecek gibiyim (14 Şubat’ta indirim olur mu?)

Amazon.com’da polarlard indirim, burada garminlerde acayip farklı fiyat, ülkeye gelmeyen coros, hiç yoktan 2000TL artan Polar ignite…

@kaganoncu beklemede misin, ne yaptın, karar verdin mi?

Polar Ocak indirimi yapmış, fiyat artışı nedeni belli oldu.
“*21 Ocak 2024 tarihine kadar veya stoklar tükenene kadar geçerlidir. Bu promosyon, başka promosyon ve indirimlerle birlikte kullanılamaz. Polar Vantage V3 bu promosyona dahil değildir.”
Sayfa bulunamadı demelerine bakmayın, sayfa var.

1 Beğeni

Selam Fatih,

Tercihimi Suunto Race den yana kullandım ve çok memnunum.

Saatin kalitesi, koldaki his, şarj süresi, Topografik haritalar harika.

Garminden geçiş yaptığım için 1-2 gün bocaladım hepsi o kadar. Fiyat olarak da kalite olarak da çok iyi bir yerde.

Yeni bir saat alacaksanız çok düşünmeden alın derim. Bu fiyatları 1-2 ay içinde bulabileceğimizi sanmıyorum.

3 Beğeni

Saati (Suunto Race) 100K üzerinde deneyimleyen var mı acaba? Gerçek süreleri, gps yönlendirmesi ve kullanımını merak ettim.

1 Beğeni

selam Tuğrul saati almadan önce bir çok inceleme yazısı okudum. En kapsamlı ve diğer saat modelleri ile karşılaştırmalı olan yazının linkini bırakıyorum.

2 Beğeni

Teşekkür ederim, buna biraz göz gezdirmiştim ama teknik inceleme okurken yoruluyorum :slight_smile: bana esnaf yorumu lazım :slight_smile:

2 Beğeni

:slight_smile: Şöyle bir özet geçeyim.

Senin sorduğun sorular özelinde, gps verileri ve yönlendirme topografik haritanın da etkisi ile çok başarılı bulunmuş. Gps yönlendirilmesi sola , sağa dön şeklinde isteğe bağlı açılıp kapanabiliyor. Kaybolduğun yerde seni doğru rotaya tarif ile yönlendirmiyor ancak harita üzerinden net ve anlaşılır bir şekilde görebiliyorsun.

Şu an için en beğenilmeyen şey optik nabız sensörü, hata payı var ancak güncelleme ile çözülemeyecek bir şey değil.

3 Beğeni

Resmen dizel :slightly_smiling_face:
Başka testlerde de Garmin 965 , Polar V3 den uzun gittiği yazıyordu.
Teşekkürler @kaganoncu bilgi için.
HR için Polar v3, müzik ve temassız ödeme garminler, (965 265vs) batarya süresi suunto race.Bu 3’ü yakın özellik fiyat.

5 Beğeni

Bir süredir race için bu model yoktu.Farklı 2 renkle aynı fiyattan gelmiş.Bu model olsaydı verticalı almazdım.
Vertical’ı hakkıyla kullanmadan “fazlasıyla kişisel” dikkatimi çeken;

  1. İlk başta kaba, kolda takılıyken yatılmaz gelmişti.Alışılıyor.
  2. Bilekten kalp atım hızına güvenilmez denilirken (pek inanmazdım), yürüme hızında bile bana Polar ignite’den daha az stabil hissi geldi.Objektif değil, band ile kıyaslamak gerek.
  3. 24 saat HR açıkken, telefon bildirimleri açıkken dahi sarjı (objektif değerlendirme değil benimkisi) iyi gidiyor, 12 günde 2. sarjı yapmadım, 2 gün sonra sarj yüzde 20lere gelir.
  4. Anıttepede jammer altında GPS net çekiyor.Dual band saate yönelme nedenimdi.
    Başta bina içinden geçtiği bölgeler oldu, GPS için kötü mü dedirtti.Değilmiş, iyi.
  5. Onca bug’ı olan saatmiş, Aralık sonundaki güncelleme ile baya ilerlemiş,çözümler gelmiş.
  6. Uygulamasını zor çözdüm, alışkanlık meselesi. Spor modundaki ekranda yer alan bilgiler değiştirilemez sanıyordum, değiştirilebiliyor.
  7. Sesli bildirim, rotadan çıktın uyarısı vs denemedim ama 100m fark olunca (o spor modu ayarlamalar vs açıkken) uyarıyormuş.Rotana notlar düşüp cp ye 500m kaldı, 200m sonra falan filan notlar ekleyip saat uyarı veriyormuş.Denemedim çoğu özellik gibi.Spor profillerinde backyard turları var vs.
  8. Yurtdışındakine yakın fiyatta Garmin alamamak Suuntoyu cazip ediyor.Yurtdışı tanıdık birileri varsa, vertical arka yüzüne kısa not (yüzüklere yazılan gibi) yazdırabiliyorsun, fiyat farkı ve 10 gün falan bekleme süresi var.
  9. Ekran yürürken dokunmatiği çalışmıyor, çünkü ayarlarda sadece haritadayken dokunmatik çalışsın şeklinde.Bu değiştirilebiliyor.Kısaca saatin ayarları, düğme işlevleri öğrenilmesi sonrası kullanım daha kolay. YouTube bildirimi gelmesin, şu bildirim gelmesin ayar yerini zor buldum.
6 Beğeni

Yeni bir Suunto Race kullanıcısı olarak ben de görüşlerimi paylaşayım sizin yapmış olduğunuz sıralamada gidecek olursak;

  1. Race özellikle plastik kasa bir garmin kullandıktan sonra kaba ve taşımazı zor olur diye düşünüyordum yanılmışım. Çok ergonomik ve hafif.
  2. Kalp atım hızı Garmin e göre çok stabil değil bu konuda beğenmedim.
  3. Şarj olayı harika sınıfının lideri.
    4.Güncellemeler sorunlara çare oluyor ilk başta 500metrekare olan harita görseli 2000 metrekareye çıktı. Giderek daha iyi hale geliyor.
    5.GPS hızlı bağlanıyor ve sorunsuz.
    6.Uygulama Garmin den sonra zorladı ancak saatte görmek istemediğiniz özellikleri ve modları kaldırıp eklemek saat arayüzünün sadeleşmesi adına çok iyi.
    7.henüz bir rota da koşmadım ileride deneyimimi paylaşırım.
    8.Fiyat çok cazip bu özelliklerdeki Garmin 25.000 den başlıyor. Sırf Garmin arayüzü ve saatine alışkanlığım var diye aradaki 9.000 TL lik farkı görmezden gelemezdim.
    9.saat neredeyse tüm ayarları (dokunmatik,veri,bildirim) senin tercihine göre şekillendiriyor.
    ANA FİKİR Suunto en iyi işini çıkarmış. Bence Garmin ile mücadeleyi işin finans tarafına çekip çok akılcı bir strateji belirlemiş. Ben tercihimden yana memnunum.
5 Beğeni

Suunto 9 kullanicisi olarak Race veya Vertical e gecmeyi planliyorum, halen ikisi arasinda karar verememis durumdayim. Race (All black ya da titanium) ya da Vertical (solar olabilir) arasinda surekli gidip geliyorum. Race deki dondurulebilen joystick tarzi dugme ozellikle soguk havalarda dugmeye basma sorununu ortadan kaldirir diye beni o tarafa dogru yonlendiriyor. Onerilerinizi, kullanici goruslerinizi okumak beni aydinlatiyor, tesekkurler herkese.

Not : Ilk defa bir urun Turkiyede Rusyaya gore cok daha ucuz. Race all black modeli burada TL olarak 21.000 den basliyor.

3 Beğeni

Sevgili Orkun Race All Black almanı tavsiye ederim. Titanium için aradaki 2500 tl fark bence değmez. All Black gayet hafif ve Çelik bir kasa ile Safir cama sahip. Ekranın yanındaki taç (döndürülen parçaya bu ismi veriyorlar) harika bir işe imza atıyor. Haritalarda tek bir hareket ile uzak-yakın yapabiliyorsun ve menüde rahatça geziniyorsun.

5 Beğeni

Merhaba, 9 dan sonra race modeline geçtim. Suunto sınıf atlamış bu modeller. Vertical’deki pil süresi biraz daha iyi ama amoled ekrana rağmen race de çok iyi pil süresi veriyor. Ortadaki düğme çok büyük rahatlık sağlamış, özellikle haritada büyütme küçültme için olmazsa olmaz bence. Race i öneririm size.

5 Beğeni

Bugun Suunto Race All Black’im geldi ve teslim alip ilk antrenmani yaptim. Tavsiye eden herkese tesekkurler.

4 Beğeni

Hayırlı olsun. Sağlıklı ve soğuk günlerde kullanmanız dileğiyle. :cold_face::grinning:

2 Beğeni