Yaş derecelendirmesi - Age Grading

Bir şeyler anlattım. Eleştirin lütfen.

33 Beğeni

Özellikle performans odaklı çalışanların kendi sağlıkları için çok faydalı bir paylaşım Tabiki Bu ayakkabıyla bu kadar,bu havada bu kadar,bu yaşta da bu gibi önemli etkenler olsa da bahane edilip tembelliğe sürüklememeli Ama Yaş faktörü beden,zihin ve psikolojiyi etkileyen diddi bir etken

5 Beğeni

Verinin çok olduğu, işlenebildiği ve takip ederek yapay zeka ile de yorumlanabildiği bu zamanda bu tarz yaklaşımlar bence hem kendini tanımak hem de yaptığımız sporda hangi seviyede olduğumuzu görmek açısından çok önemli. İşin içerisinde sizin gibi araştırmacı kişiler ama en önemlisi de araştırdığını bizlerle paylaşan kişiler olduğu için çok şanslıyız diye düşünüyorum. Bir şansımızda internetin sağladığı sosyal medyanın varlığı. Doğru kullanınca bir çok bilgiye ulaşılabiliyor. 140 Kg ağırlığımdan 85 kg’a düşünceye kadar olan 5 yıllık zamanın ilk 3 yılında tamamen zayıflamaya yönelik çalışmalar yaptım. Koşuya başladıktan sonra hız konusunda acele etmeden sürekli güçlenme üzerine antrenman yaptım ve çalıştığım hocalarda koşu geçmişi olmayan hocalardı. Güçlü bitirmenin meyvesini aldım. Zaman zaman hız konusunda Garmin koç planlarını kullanarak ilerledim. Kilo vermem durduğu ve vücut tipimde iri olduğu için hızlansam da ne kadar hızlanırım düşüncesi bende her zaman soru işareti. Yaş 51 ve geçmişte yaptığım koşular ile ilgili verilerim maalesef yok. Ben aslında ağırlığıma ve yaşıma göre hızımın nerede olduğunu çok merak ediyorum. Bu şu anda mümkün değil tabi. Belki bir gün ( aslında Garmin’de bu bilgiler var ) bu kategoride gelir. Kiloluları da koşuya teşvik etmek açısından önemli diye düşünüyorum. Bilgilendirmeniz için ve bu platrfom için de size çok teşekkür ediyorum.

9 Beğeni

Cok bilgilendirici, tesekkurler. Nihayet ben de bu haftasonu Moskovadaydim ve evin yanindaki Parkrun a katildim, uzun zaman gormedigim arkadaslarla sohbet ederek kostuk, sonuclarda % gorunce anlam verememistim ne oldugunda, simdi anliyorum :slight_smile:

Bu arada @spinodal bizim Parkrun’da kossa her hafta birinci olabilir. Bu haftaki birinci 19.46 Ile kostu, gerci yerler cam gibi buzdu ama derece 20 ye yakindi.

5 Beğeni

Elinize sağlık bilgilendirici video için. Bu kavramla tanışmış olmak, benim gibi spora geç başlamış, 40 yaş üstü koşucular için güzel oldu. Her yaşın bir güzelliği olduğu gibi, bir de derecelendirmesi olacak artık:) Bu arada yaşın en iyisi formülünde, mesafenin en iyisi yaş faktörüne bölünüyor galiba, videoda çarpılıyor olarak gösterilmiş. Gerçi hazır chartlar varken, formül sadece bilgi amaçlı işe yarar sanki.

4 Beğeni

İnsan kaç yaşına kadar koşmalı? Kişiye göre değişir tabi. Belli bir yaştan sonra insan non-stop koşamaz hale gelir. Yürüyüş ve kısa koşu karışık yapılır. Sporu bırakmayan 70’inden sonra böyle devam eder. Kendisini sollayan gençlere imrenerek bakar ve mırıldanır ‘‘Bir zamanlar ben de sizin gibiydim’’ der ama duyan olmaz.

3 Beğeni

Hıza takmamak lazım. 50 li yaşlarda çok iyi performans gösterebilirsiniz. 60 tan sonra yavaş yavaş gerileme hissedilir. 70 den sonra gerileme çok barizdir ama hala koşmak mümkündür (fasılalı olarak tabi)

2 Beğeni

Bu yontemle hiza veya sureye takilmiyoruz iste. Her zaman %lik değere bakiyoruz.
Son gonullu oldugum parkrunda 1. olan 16:46 kostu (yas derecesi 76.94%).
Ama sonuclara yas derecelendirmesi uzerinden bakinca 1. olan kisi 75-79 yas grubundan bir erkek. Yas derece yuzdesi 90.56%, gercek suresu 21:43.
Bu arada 75 yasinda 21:43 sahane :smiley:

9 Beğeni

O yaşta o süre efsane :heart_on_fire:

2 Beğeni