Murat bey o kadar güzel fotoğrafın arasında keşke kadraja ben de yakalansaydım dedim.
Ben hiçbir yerde çıkmamışım
O kadar fotografçı sadece ilk 10’u çekmiş. Ben de yokum. Belki yeni fotolar yüklenir.
Edirne maratonu için.
Çok ilginç facebook u olmayan göremiyor. Ne kadar amatör bir iş olmuş.
Summer Run İstanbul 2024 için Arif Toprak facebook üzerinden video kesitleri yayınlamış. Oraya da bakabilirsiniz.
Organizasyon da çok amatörceydi. Bir şehirde yarı maraton düzenleniyor ve şehir halkının bundan haberi yok.
Spor kulturu olmayan bir ulkede, bir sehrin bi yari maratondan haberi olsa bile anlayisla karsilamasini beklemiyorum sahsen.
Fotografcilarin paylasim sekilleri profesyonellikten ziyade imkanlari ile alakalidir. Bence elestirmek yerine ucretsiz sundugu icin tesekkur etmek lazim. Resimlerin atina yorum olarak farkli alternatifleri sunmak daha yapici olabilir. Misal gecen sene katildigim Selanik yarisinda tek foto icin 3 euro odedim.
Bir yanlış anlaşılma olmasın. Fotoğraf çeken arkadaşlara saygımız sonsuz. Her birinin yanından geçerken teker teker teşekkür ederim. Zaten buradaki eleştiri onlara değil. Organizasyonun amatörce planlanması üzerine. İyi niyetli insanların bir organizasyona kalkışarak ellerinden geldiğince yapabildikleri bir organizasyon olmuş Edirne Yarı Maratonu. Tek bir örnek vereyim. Yarış günü KPSS sınavı varmış. Saat 9 olan yarış saati, son 5 günde sabah 7’ye çekildi. Bir çok kişi sabah erkenden gelip koşup dönmeyi planlarken, bir anda bir gece kalmaları gerektiğini öğrendiler ya da kalmayacaklarsa gece çok geç saatte yola çıkmaları gerekti. Eminim bu sebepten kayıt yaptırıp gelmeyen de olmuştur.
Yarış fotoğrafları ise bir anı. Olunca güzel oluyor. O ana dönüyorsun. Türkiye’de bir çok gönüllü, siz de dahil bu işi karşılıksız yapıyor. Onlara teşekkür etmekten başka söyleyecek neyimiz olabilir ki?
Not: Fotoğrafları organizasyon paylaşıyor. Çeken arkadaşlar değil.