Yağışa dayanıklı yol spor ayakkabısı

Merhaba,

2 senedir koşuyorum. Geçen sene yağışlı havalarda koşu bandında koştum. Ultraboost ayakkabılarım var. Çok rahat ve çok yumuşak yastıklaması var. Çok memnunum.
Ama bu sene sonbaharda yağışlı havalarda ve kışın eriyen karlarda, yolda (asfaltta) koşmak istiyorum. Gördüğüm tüm yağışa dayanıklı ayakkabılar patika için. Kalın ve sert tabanlı. Asfaltta koşunca tahta sesi çıkarıyor ve kayıyor.
Asfaltta suya dayanıklı, mümkünse şu anda kullandığım gibi yumuşak tabanlı ve yastıklaması iyi bir ayakkabı tavsiyeniz olur mu? Teşekkürler

5 Beğeni

Nike’ın react modelini kullanmıştım. Tabanı gerçekten rahat, yastıklamadı çok yerinde idi. Bu modellerin shield versiyonları var. Sanıyorum taban yapısını koruyup, ayakkabıyı yağmura ve soğuğa dayanıklı hale getirmişler. O modelleri inceleyebilirsiniz.

2 Beğeni

Nike da şu 3 yol ayakkabısını tavsiye ediyormuş.

1 Beğeni

Suya dayanıklı, su geçirmez, su tutmaz, soğuğa elverişli, goratex vs… gibi farklı anlamlara sahip tüketiciyi etkilemeye çalışan terimler var sanki. Hangisi seçilmeli bilemedim.

Pegasus Shield kullanmıştım ben hem 33 hem 35 serilerinde. Shield serilerinde yanılmıyorsam taban desteği aynıyken taban malzemesini ve desenini farklı yapıyorlar yağmurda kaymaması için. Ekstradan da reflektörler oluyor. Üzerinde olmazsa olmaz tüketiciyi etkileme amaçlı bir çok terim de mevcut. :slight_smile:

İzmir için benim işimi görmüştü 2 serisi de. Ama çok ciddi havalarda sürekli yağmur altında test etmedim. Islak zeminde ise sıkça kullandım.

1 Beğeni

Asfalt, yağmur,kar vs için kullandığım ayakkabı Salomon Sonic 5 Balance ve çok memnunum. Trail koşularda da Salomon Sense Ride 4 kullanıyorum. Her 2 ayakkabıdan da oldukça memnunum. Asfalt, tartan pist, kaldırım vs. gibi yerlerde koşu antrenmanlarımı da Salomon Sonic 4 Confidance ( Kilosu olanlar için ideal ) kullanıyorum. Bacaklara ve ayaklara iyi geliyor.

Çok teşekkürler. Ama iki ayakkabıda da yağışa dayanıklı olduğuna dair birşey göremedim.

gore-tex gibi membran kullanan ya da shield gibi yağmur uzaklaştırıcı kullanılan ayakkabıları koşmak için kullanan pek duymadım. kısaca sebebi şu, su içeri girer, hatta ter de içeride kalır ve dışarı çıkamaz, daha da soğur daha da üşütür.

genelde isteriz ki su tahliyesi olsun, içinde su kalmasın. yağmurda da karda da çok kumaşı su emmeyen ve suyu tahliye edici delikleri olan normal koşu ayakkabıları kullanırım, bir problem yaşamadım…

2 Beğeni

Ben kullanıyorum. Yağışlı havalarda, ıslak zeminde, kar yağışlarında ve zeminde kar varken hep koştum.

3 Beğeni

Nike Pegasus 37 Shield kullanıyorum. Temel farkları; görselde gördüğünüz gibi yan ve burun kısmı kapalı malzeme, buralardan su geçirmiyor ancak gore-tex gibi nefes alan bir tabaka değil. Ayak üstünde ise normal nefes alan malzeme var ancak üzerine tül gibi kılıf daha konumuş. Dolayısıyla bu kılıf gelen suyu iterek ya da kaydırarak içeri girmesini engellerken alttaki tabaka ayağın nefes almasını sağlıyor.

Kullanımdan bahsedeyim; Yanları ve burun kapalı olduğu için biraz daha sıcak oluyor, ilkbaharın 18-20 derece üzeri yağmurlu havalarında sıcak gelebiliyor ancak kışın yağmurlu havalarda sıcaklık ve hava alma konusunda bir sıkıntı yaşamadım, hatta soğuk havalarda ayağı daha sıcak tutması bence avantaj. Tüm koşu boyunca sağanak bir yağışta kullanmadım ama normal yağmurlu havalarda ayağım ıslanmadı. Tabanı farklı, ıslak asfalt/beton vs. zeminlere uygun ancak trail tipi büyük dişli değil. Islak zeminde tutunması bence gayet iyi. Şehir içi kullanım için aldım dolayısıyla bir dere geçişi yapmadığımdan :slight_smile: bileğe kadar suya girip su tahliyesi tecrübesi yaşamadım, bu işe uygun olduğunu düşünmüyorum.

Pegasus 37 Shield satışta kalmamıştır ancak Nike Shield modellerinin benzer özellikleri olacağını düşünerek yağışlı havalar için önerebilirim.

2 Beğeni

Pegasus 37 Shield artık bulmak zor. 37 serisi normal modeli de dahil 36 ve 38 serileri kadar yaygınlaşmadı nedense. Halefi 38 Shield hala piyasada bulunabilir belki ama yerlerine Pegasus 39 Shield çıktı. www.nike.com.tr üzerinden indirim kovalanabilir. İndirimsiz 2600 TL fiyatı var.

3 Beğeni

Merhaba;

Nike’ın Shield modelleri su geçirmez(goretex kadar iddalıdır.) Ayrıca nerdeyse tüm Shield modellerinde Stormtread taban bulunur! Sektör standartlarının üzerinde bir taban. Legend, Miler, Pegasus, Peg Turbo Shield hepsini deneyimledim. Yağmur ve karda çok başarılılar.

Brooks’un bazı modelleri de iyi ama yağmur/kar için hep bir Nike Shield ayakkabı rotasyonunuzda olmalı.

1 Beğeni

Merhaba. Air zoom pegasus 39 shield var sanırım şu anda ama hiçbir mağazada bulamadım. Shield olmayan versiyonunda ayağıma uygun numarayı bulup, shield olanını nike.com.tr den sipariş verdim ama o da sanırım yurtdışından gelecek. Siparişim hala hazırlanıyor. Teşekkürler yorumlarınız için.

3 Beğeni

Hayırlı olsun memnun kalırsınız. Peg39 Shield


44,5 numarası 305 gr geldi bana da. Shield bir ayakkabı için hafif de.

Nike stokları Hollanda’da 3-4 gün en az sürecektir size ulaşması…

Güle güle kaymadan koşun :slight_smile:

2 Beğeni

Çarşamba sabah sipariş verdim hala sipariş hazırlanıyor.
Bende 44 numara aldım. 44-44.5 arasında kararsızdım. Oldu mu ayağınıza :grinning:

1 Beğeni

44 ile 44,5 arasında çok az fark oluyor. Eminim rahat olur ayagınıza, ayrıca Nike in iade prosedürü çok kullanıcı odaklı. İsterseniz 1-2 kez koşup beğenmezseniz bile online dan aldığınız ürünleri iade edebiliyorsunuz aklınızda olsun.

2 Beğeni