Xiaomi Amazfit Stratos (Pace 2) İnceleme

Bu başlık altında Stratos 3 ümü aldığım Ağustos 2020 ve Eylül 2022 den sonra 3. yazımı yazıyorum. Stratosla ilgili deneyimlerimi yazmıştım. Kasım ayında bana 27 ay boyunca hizmet eden Stratos 3 ümü emekliye ayırıp Garmin Feniz 6X Pro Saphire a geçtim. İlk 2 aydan sonrakiş kıyaslamayı kısaca geçeyim.
Batarya ömrü diyince Garmin inanılmaz! Tüm özellikler açık olunca bile hiç 15 günden kısa gitmiyor, oysa bu Stratosta yeniyken bile ancak 4-5 gündü. 2. senede 2 güne kadar indi. Stratosun başka zayıflığı ise aynı anda hem bluetooth dan müzik hem GPX harita açıyorsanız saat çöküyordu. Sanırım RAM yada CPU gücü yetmiyor, Garmin ise hissetmiyor bile. Garmin de Startos gibi aynı anda 2 si kullanılabilen 4 farklı konumlama ölçümü yok sadece 2 tane var ama çok çok daha hassas ve doğru ölçüm yapıyor ve çok hızlı buluyor uyduları. Tabi aralarındaki uçuk-kaçık fiyat farkını düşününce bular normal. Ancak Stratos’un da Garmin’e üstün olan yanları var! Bunların en başında nabız ölçümü geliyor. Gamin’in bilekten ölçümü facia oysa Stratos inanılmaz hassastı. Her ikisini de göğüs nabız bandıyla kıyaslayarak yazıyorum bunu. Özetle Gamrin alacaksanız yanında bir de HRM band almanız şart! İkincisi Stratos yüzerken havuz turlarını gayet güzel takip ediyordu ama Garmin bunu başaramıyor, keza aynı şey salonda bisiklete binerken de var. Stratos bunları senkronize ettikten sonra gayet iyi ve doğru ölçerken Garmin felaket. Tabi belki de ben henüz ayarlamayı doğru beceremiyor da olabilirim. Birisine danışsam daha iyi olabilir. Ürün kalitesine gelince Garmin burada açık farkla önde. Zaten ikisini yan yana koyunca dahi farkı görebiliyorsunuz. Birisi ucuz diğeri pahalı, bakınca dahi anlaşılıyor kullanılan materyallerden. Evet Stratos 3 den Fenix 6X Pro Saphire’a geçişte ilk izlenimler bunlar

3 Beğeni