Winter Run koşusuna katılan var mı arkadaşlar? 16 Şubat Pazar hava 7 derece ve yağışlı gösteriyor. İçlik üzerine yağmurluk yeterli olur mu acaba yoksa içlik üzerine de bir uzun kollu tshirt mü giysem bilemedim. Tavsiyeniz nedir?
Eksi 7 derece ise uzun kollu uzerine membranli su gecirmez (windstoper ozellikli de olur) bir mont, arti 7 derece ve yagmurlu ise uzun kollu uzeri membranli ince yagmurluk (windstoper ozellikli de olur) yeterli olur dusuncesindeyim. Soguk havalarda ekipman secerken bende ki mantik soguga ilk ciktigimda beni hafif usutecek ama kosunun ilk metreleri Ile birlikte artan nabiz neticesi olusacak Vucut isi yukselmesi nedeniyle beni soyunmak zorunda birakmayacak sekilde giyinmek. Bir baska yontem de disarida Hava kac derece ise uzerine +10 derece ekleyerek giyinmek. Ornek disarida Hava 0 derece ise kiyafetiniz +10 dereceymis gibi olabilir. Yilin 5-6 ayi eksi derecelerde antrenman yaptigim icin bu iki yontem bende ise yariyor.
Yağmur yağmazsa uzun kollu ince bir üst bana yeter, az yağarsa da aynısı, çok yağarsa atlet üzerine yağmurluk giyerim. Ben de koşacağım, iyi yarışlar dilerim.
Bugün +3’te koşarken içlik uzerine t-shirt giydim onun üzerine de yağmurluk fakat 1km sonra yağmurluğu çıkarmak zorunda kaldım belime bağladım. Yağmurluk giyeceksem içime tek kat giyinmem lazım herhalde. Koşuya 1 yıl ara verip tekrar başlayınca insan ne yapacağını şaşırıyor
Orkun Bey’in parkur hava sıcaklığına 10 derece ekleme yöntemini kullanarak aşağıdaki iki decathlon ürünü yağış yoksa içine yada dışına giysi giymeden Istanbul kışında kullanıyorum koşuda çok terletmiyor ve koşu bitince 10 dakika soğuma esneme için teri tutuyor.
erkek uzun kollu koşu tişörtü Kiprun run 900 warm regul
erkek koşu yeleği kiprun run 900 warm
Anlatmak istedigim tam olarak buydu, fazla bir kat kiyafet giymeniz durumunda vucut asiri isinacak ve dogal olarak nabiz daha da yukselecektir. Uzerinizden bu nedenle giydiklerinizi teker teker cikartmaya baslayacaksiniz. Kiyafetiniz ilk disariya ciktiginizda sizi hafif usutecek sekilde olursa kosarken cok sorun yasamazsiniz, tecrube kazandikca zaten kendiniz daha iyi belirleyeceksiniz.
Cumartesi lodos arkası Pazar sabahı 8 derece görünüyor, yağış muhtemel olmayacak ya da çiseleyecek gibi. 8 knot poyraz var, çok rüzgarlı değil, zaten korunaklı bir parkur, çoğu Bağdat caddesinde geçiyor. 10K hızlı bir koşu, Bağdat caddesinde ise hafif rampalı bölümler var, ben olsam içlik gibi çok kalın bir şey giymezdim, tempo ile çabuk ısınıyor insan. Uzun kollu t-shirt (ince) üzerine bir t-shirt bile yeterli bence ya da t-shirt üzerine koşu yeleği. Beklerken üşürüm derseniz üstüne bir rüzgarlık alıp koşu başlamadan belinize bağlarsınız. T-shirt üzerine ince rüzgarlık ile de koşulur. Ben katılmıyorum ama hazır yollar kapanmışken koşu başlamadan muhtemelen parkurdan geçerim. İyi eğlenceler şimdiden…
kıymetli büyüklerime selamlar, ankara’dan bu koşu için geliyorum.
bence t-shirt şort yeterli olur.Geçen sene de benzer hava vardı t-shirt fazla bile geldi, atletle koşanları görünce…Yarış bittikten sonra önemli olan korunmak bana göre herkese başarılar şimdiden
Yarış bittikten sonra hemen emanete gidebiliyormuyuz
Evet, finişe zaten start la aynı yerde, gidebilirsiniz
Emanet eşya konusunda müthiş şekilde çuvalladılar. Sürekli “6 bin kişi katılıyor, Türkiye’nin ve Avrupa’nın en kalabalık kış koşusu vs.” şeklinde paylaşımlar yapıyorlardı.
Emanet eşyayı göğüs numarasına göre değil karışık koymuşlar. Daha doğrusu görevli arkadaşın dediği üzere başta sıraya göre yerleştirmeye çalışmışlar ama yoğunluk başlayınca üst üste “atılmış”.
1 saat kadar eşya bekledim. Göğüs numaramı fiziksel olarak bir görevliye verip çantamı tarif ettim, bir süre sonra o görevli başka bir görevliye, başka görevli de diğer bir görevliye verdi göğüs numaramı. 30 dakika daha bekledikten sonra alana girip göğüs numaramı geri aldım ve 1 dakika sonra çantamı buldum.
İzdiham ve koşucularla görevliler arasında yer yer fiziki arbedeye varan sözlü tartışma çıktı, ben ayrılırken 4-5 tane polis gelmişti.
Cuma günü Akasya’nın oradan kit almaya gittiğimde (saat 12:10 civarıydı) alan kurulumunu sağlayacak eşyaların olduğu kamyon daha yeni gelmişti. Kit dağıtımındaki aksaklıklardan aslında emanet eşyada da problem olacağı belliydi.
Müthiş bir iş bilmezlik. Başka bir açıklaması yok. Bazı yarışlarda emanet eşya hizmeti dahi olmuyor, ona rağmen eşya bırakma olayı daha iyi işliyor. Şimdiye kadar 3 kez düzenlendi, hepsine katıldım. Ama artık katılır mıyım gerçekten bilmiyorum. Bu ekiple bu etkinlik olmuyor çok belli ki.
Sonuçlar için şuradan Winter Run İstanbul 2025, 2025-02-16 : : my.race|result
Bitirenler
10k için
Erkek 1471
Kadın 721
Toplam 2192
5k için
Erkek 291
Kadın 301
Toplam 592
Yekun 2784 kişi koşuyu bitirmiş.
Emanet konusunda organizasyonlarda hep sorun çıkmasını anlayamıyorum.
Merak ettiğim tek bir şey var. Bitişte madalyanın verilmesi & ikramlar geçen seneki gibi bitiş çizgisinin hemen dibinde miydi?
Ben geçen sene de aynı problemi yaşadığım için çantama renkli bir fular bağladım ve hemen buldular ama en ön sıraya gidene kadar insanların arasında ezildim resmen. Yağmur biz koşacağız diye durdu sağolsun. 5k 10 k beraber başladığı için çıkışta slalom yaparak gitmek zorunda kaldım. Ama madalya güzeldi.
Evet. Start noktasının yanındaki mavi etkinlik alanı içerisindeydi.
Yarışların çoğunluğunda start ve finish çizgisi aynı nokta oluyor. Finish noktasi hakkındaki soruya start noktasıni referans alarak cevap verdiğinize göre, bu yarışta da aynı noktalar olduğunu düşünüyorum.
Yarışlarda Finishe gelen koşucuları, nabizlarinı toparlayabilmeleri için 2 dakika nefeslenebilecekleri bir alanda kendi hallerine bırakmak gerekir. İster geniş bir alan, ister 2 dakikayı yürüyerek gecebilecekleri bir koridor. Bu süre icinde madalya takma, chip toplama, gereksiz soru sorma (iyi gorunmeyenlere nasıl hissettiklerini sorulmalı sadece) , eline birşeyler tutusturma gibi şeylerden uzak durmalı.
Birileri finişe geliyor ister musabik olsun ister sadece finisher’cı. Nabız tavan yapmis iken, biri gelir madalyanı takayim, biri gelir ayakkabından chipiii ister… Ya dur bir nefes alayım bile diyemezsin.
Sanırım bu soru bu konu ile ilgili.
Yaris asiri kalabalikti. Fotograf cekerken yoruldum, oyle diyebilirim. Bitmek bilmedi. 1600 kare fotograf cektim baya da cekemedigim oldu. Ama start finish duurumunu bilmesem de, esas cuvallama 5k ve 10k parkurunun kesismesi idi. Ozellikle yolun en dar oldugu IBB Goztepe 60. yil parkinin orda kesisme oldu. Halil Yasin, Mestan Turhan gibi elitler bile zar gecti, yolu sozlu olarak acmaya calistilar. Cunku her zaman oldugu gibi 5k cogunlukla yurumeye gelenler tarafindan esir alinmisti. 5-10 kisi yanyana yururemek icin firsat gorenler bile vardi. Insan sasiriyor gercekten, 5k sart mi? Sart ise 10k ile ayni saatte baslamasi sart mi?
Su anda fotograflari isledigim icin diyebilirim. Kayitlidan cok daha fazla kayitsiz vardi parkurda… Sonuc sayfasi pek referans olmayacaktir.
Şuana kadar sadece yarış olarak 2022 İstanbul Yarı Maratonuna katıldım. Koşuya ara verdikten sonra bu sene ilk defa Winter Run’a katıldım. Emanet olayı Allah’a emanetti gerçekten. Sıraya göre dizilmemiş ve alan yetersiz. 5k ile 10k aynı anda başladı. Kimileri diyor 5k’lar öne geçmesi lazım oradan başlayacakmış vs. Yetkili anons yapıyor 6000 katılımcı diye sallıyor. Yani bu Winter Run’ın ilk etkinliği değil ama neden böyle anlamadım.
Sanırım kayıtsız kişilere de madalya verilme durumu olmuş, çünkü bir noktadan sonra kayıtlı koşuculara madalya kalmadığı ve daha sonra tedarik edileceği söylenmiş.