Ben yanlış anlamış olabilir miyim ? Bağış miktarı 2200 Euro mu? Bu bağışı yaptıktan sonra da kuraya katılmadan direkt katılım hakkı mı veriyor organizasyon?
Doğru. 2200€ bağış yapan ilk 285 kişiye kurasız katılım hakkı veriyor.
2024’de Eiger 16K - Pleasure Trail yarışından kazandığım tek bir taş bu sene geçerliliğini yitireceği için, zaten çıkmaz diyerek OCC kurasına girdim ve çıktı
Beş senedir aktif olarak koşuyorum sayılır ve ağırlıklı olarak da yol yarışlarına katıldım bu süre zarfında. Trail olarak sadece üç yarışta yer aldım. 2023 Kapadokya 38K, 2024 Eiger 16K ve 2025 Uludağ 30K. Bu tecrübesizlikle OCC gibi zorlu bir yarışı tamamlayabilir miyim diye çok düşündüm ve sonunda kayıt olmaya karar verdim. Çeşitli sebeplerden uzunca bir süredir randımanlı antreman yapamadığım gibi, son iki aydır da hiç koşamadım. Fitness anlamında kendimi çok kötü hissettiğim bu dönemde, kayıt kararını alabilmek daha da zor oldu benim için. Ama dedim ki bu fırsatı belki de bir daha yakalayamam. Her sene ekran başında, saatlerce izlediğim bu yarışta bulunma şansını kaçırmamalıyım. Acısını, zorluğunu bilsem de keyif alarak bitirebileceğim bir yarış hayal ediyorum.
Bir aksilik olmazsa diğer yarışları da takip edebileceğim şekilde, UTMB haftası boyunca ben de Chamonix’de olacağım. Başta paylaştığı kıymetli bilgilerle kayıt sürecimi kolaylaştıran Fatih Tosun hocaya (Fransa bizi kıskanıyor:) ve katılacak herkese şimdiden kolaylıklar diliyorum, orada görüşmek üzere.
Bence çok iyi bir tercih yapmışsınız. Bunlar kolay ele geçen fırsatlar değil. Yarış atmosferinde zaman geçirmek bile çok farklı bir anı olacaktır.
Uludağ 30 K ‘da çok zorlanmadıysanız, biraz uygun çalışmalar ekleyerek çok da zor olmadan bitirebilirsiniz. Süre konusunda çok zorlayıcı değiller. Sadece parkurlar, özellikle inişler can yakıcı. Sabredip devam ederseniz sorun olmayacaktır.
Başarılar diliyorum. Kısmet olursa görüşmek ve tebrik etmek isterim.
Çok teşekkürler. Uludağ’da zorlandım doğrusunu isterseniz. Aslında orda yaşadığım sorun, teknik zeminde antreman yapma imkanım olmadığı için, özellikle taşlı inişlerde yaşadığım acemilikler ve Zeyniler dikliğinde bir çıkışla ilk kez karşılaşıp sürünmeye geçişim sayılabilir:) Öncelikle hep ihmal ettiğim kuvvet çalışmalarına bu sefer ciddi bir biçimde başlamayı düşünüyorum. Sonrasında @singer26 in OCC sonrası söyleşilerinde bahsettiği, koşu bandında yüksek eğimde, uzun süreli yürüyüş çalışmaları yapabilirim. Batonu da ilk kez Uludağ’da kullandım ve onu da antremanlarıma daha sık dahil edeceğim. Sizinle ve forumdan katılacak diğer arkadaşlarla görüşmeyi ben de çok isterim. Her yarış raporunuzu hayranlıkla okuyan biri olarak, geçen yıl yarım kalan hikayeyi tamamlama kararlılığınıza da şapka çıkarıyorum.
Instagram hesabından açıkladığına göre Killian Jornet 2022’deki zaferinin ardından bu sene UTMB’ye geri dönüyor. Daha önce 4 kez kazandığı bu yarışta yedinci kez ter dökecek.
Ağustos ayının başında da Sierra Zinal’de olacakmış. Sanırım Haziran sonunda da Western States var ![]()