UTMB, CCC ve OCC (2025-2026) kayıt

Ben de CCC parkuru kurasına kayıt yaptım. Aynı şekilde boost’suz yaptım. Ama şimdi araştırınca boost’lu yapılabileceğini anladım. Kaydımı iptal edip boost’lu olarak kayıt yapacağım. Şurada (Bölüm: RESPONSIBLE MOBILITY POLICY) açıklandığı üzere, Türkiye’den tren veya otobüsle 12 saatin altında ulaşım olamayacağı için bir adet uçuşa izin var. İstanbul’dan Cenevre, Lyon veya Milan’a uçuş; sonrasında da otobüs veya tren ile gidince %30’luk boost kullanılabilir gibi görünüyor. Önemli bir kısım boost kullanacağına göre, kullanmayanlar otomatik olarak dezavantajlı durumu düşüyor, bu nedenle boost işini yapmakta yarar var bence.

9 Beğeni

Benim bağıştan sonra, 2 gün önce “kaydını tamamla” bağlantısı geldi. UTMB için kayıt yaptırdım. Zaten kurada şansımı artırma derdim olmadığından, boost ile pek ilgilenmedim. Ancak ödeme sırasında fazladan 30€ aldılar, uçakla geliyorum dediğim için. Tren desem 2€ alacaklardı. Bu kadar masraftan sonra riske girmedim artık. Neme lazım, kaydı iptal falan ederler diye korktum.

Muhtemelen sizler için de, boost hakkı alsanız da, ki yine muhtemelen hemen herkes bu kurallara dikkat edeceği için pratikte kimsenin şansı pek artmayacak. Kurada inşallah çıkarsa, kayıt sırasında emisyon için fazladan ödeme gerekecek gibi.

Hani kurada çıkınca insanın gözü görmüyor ama, çevreciliği bile gelir kapısı yapmışlar. Kayıt ücreti, İşlem ücreti, emisyon ücreti derken yarış kaydı 562 Euro tuttu. Artık sineğin yağını çıkarmaya başlamışlar.

Bir başka sorun da sigorta. 49 € ödeme için bağlantı veriyorlar. 49’dan 50’den geçtim de, ödeme yapmak dert. Geçen sene kredi kartıyla ödemiştim. Bu sene “PayPlug” isimli bir Fransız ödeme sisteminden ödeme gerekiyor. Bu sistem bizim bankaları kabul etmiyor. Galiba bir de Somali ve Afganistan’ı kabul etmiyor. Herhalde kıskançlıklarından böyle yapıyorlar.

Mail attım, alternatif ödeme yöntemi yok dediler. Yurt dışındaki bir arkadaşımın kredi kartıyla ödedim artık. Bu ödeme için de hazırlık yapın. Bir başka ülkenin kartıyla ödeyin. Malum bizim kartlar kıymetli. Öyle uyduruk Fransız sistemlerini adam yerine koymuyor.

Herkese, bu arada kendime de iyi şanslar diliyorum. Malum yaş kemale erdi. O zamana kadar sağlıklı kalabilecek miyim bilmiyorum. Umarım hepinizle Chamonix’de görüşürüz.

15 Beğeni

İngiltere AB’den çıkınca benzin ve tır şöförü bulma sorunları gibi şeyler olmuştu.

Düz 600 Euro yap sigortayı dahil et yada 550 Euro içinde sigorta da olsun. Müşteriyi hem yor hem karbonu azalt de;farklı ödeme için tonla internet araması, aaman kaybı olmuştur.

4 Beğeni

2026 yılı için Utmb kur’a sonuçları bugün açıklanıyor, başvurmuş olanlara bol şanslar. Umarım gönlümüze göre olur. Sonuçları açıklandığında geri bildirim yapılırsa çok iyi olur. Çıkanlar kendi aralarında bilgi Alışveriş yapmış olurlar.

9 Beğeni

Açıklandı, bana çıkmadı maalesef.

9 Beğeni

Bu sene kur’a benimde yüzüme güldü, CCC parkurunda olacağım, darısı gitmek isteyenlere olsun

31 Beğeni

@husy72 Sonunda güzel haber :slight_smile: Şanslı herkese hazırlıklarında bol sabır ve güç kuvvet diliyorum.

4 Beğeni

OCC kurasına katıldım, çıkmadı. Seneye deniycez artık şansımızı tekrardan.

9 Beğeni

Geçen sene bende Occ parkuruna başvurdum çıkmamıştı bu sene ccc çıktı. Darısı seneye ozaman

9 Beğeni

UTMB denedim malesef olmadı, katılanlara başarılar dilerim :slightly_smiling_face:

8 Beğeni

Harika @husy72 abi, şimdiden iyi eğelenceler :grinning_face:

5 Beğeni

@husy72 abi şimdiden başarılar dilerim, umarım keyifli bir yarış olur, yarış sonrası da tüm detaylarıyla yarış raporunu bekliyoruz…

7 Beğeni

Çok sevindim. Başarılar diliyorum. Chamonix’de görüşmek üzere. :+1:

7 Beğeni

İnşallah görüşüp tanışmak fırsatını yakalarız. Sizede şimdiden başarılar dilerim.( hangi prkurdasınız.)
Yer konusunda güncel ve mantıklı önerilerinizi bekliyorum

2 Beğeni

Ben UTMB’yi tekrar denemek için kayıt yaptırmıştım. Taşım az olunca kurada çıkma şansım çok azdı, ben de Charity bib için başvurdum, kuraya girmeden katılım hakkı aldım. Eşimle geliyoruz.

Yeri 2 ay kadar önce ayarlamıştım. Chamonix merkezde ve destek servislerine yakın olması için tren garına yakın bir oteldeyim.

CCC Courmayeur’den başlıyor ancak Chamonix’de kalmak daha pratik olacaktır. Hem servislerle tünelden geçip yarışın başlangıcına kolayca ulaşabilirsiniz, hem de yakın yerleşimlerden, Argentiere, Les Houches, Passy hatta Saint Gervais gibi yerlerden düzenlenen ek servislerle merkeze ulaşabilirsiniz.

Courmayeur otelleri fiyat olarak çok daha uygun. Yarış gece yarısı başlıyor, başlangıç da bu durumda daha kolay olacak. Ancak yarış sonrası Courmayeur’e geri dönmek tabii ki mümkün ama daha zor olur.

Merkez otellerde büyük yoğunluk oluyor. Fiyatlar şimdiden uçmuştur, daha da yükselir. Mobil cihazlara özel indirimleri takip etmek gerekir. Çoğu kişi birden fazla ve iade edilebilen rezervasyonlar yapıyor, bir süre sonra iadeler oluyor ve kısa bir süre için uygun fiyatlı bulunabiliyor.

Bu konu biraz da bütçe ile ilgili. Yakın yerleşimlerde her zaman daha uyguna, daha lüks ve olanakları daha fazla otel veya kiralık ev bulunabilir. Bu bölgelerden akşam 19-20’ye kadar çok sık toplu taşıma ile merkeze ulaşılabilir. Tek yön 2,5 € gibi bir masrafı var ki, fiyat farkını düşününce ihmal edilebilir. Ödeme için kredi kartını kapıların yakınındaki pos’lara temassız göstermek yeterli oluyor. Bilet almak falan gerekmiyor.

Sonraki saatlerde gece tarifesi başlıyor, 45 ile 75 dakikada bir otobüs bulunabiliyor. Otobüs tarifesi “Chamonix Mobilite” uygulamasında ayrıntılı var. Otobüslerin konumları bile görülebiliyor.

Tren ulaşımı da bir seçenek. Ben kullanmadım. Otobüslerin durakları çok sık, indiğiniz yer de merkeze çok yakın. Gerek olmadı.

Chamonix’ye ulaşmak için en kolay yol Cenevre’den otobüs servislerine binmek. Milano’dan da seferler var ve daha hesaplı oluyor, ancak daha uzun sürüyor.

Direkt tren seferi yok, aktarmalı ulaşılabilir, biraz zahmetli.

En kolayı, yarış tarihine yakın katılımcılara özel kampanyayı beklemek, indirimli olarak AlpyBus şirketinden kapıdan kapıya (D2D) rezervasyon yapmak. Gideceğiniz saatten eminseniz, sadece ana duraklarda inmeyi kabul ederseniz 8€ ya bilet alabilirsiniz. Ancak bagaj için ayrı ücret, galiba 2 € kadar daha veriyorsunuz. Servisi kaçırırsanız bilet yanıyor. Bagaj dahil, otelin önüne bırakan servislerse 18-20 € gibi tutuyor. Bu biletlerde bir gecikme yaşarsanız, ya da erken gelirseniz, bir sonraki ya da önceki servise ücretsiz kaydırılıyor.

Bu ayrıntılar için her zaman forumda, internette yeterli bilgi bulabilirsiniz. Ben de bildiğim kadarıyla yardımcı olmaya çalışırım.

Öncelikle katılan herkesin çok başarılı olmasını, daha da önemlisi, keyif almasını, böyle bir yarışmaya katılabilmenin değerini anlamasını diliyorum. Umarım herkes kazasız belasız bitirir, hep birlikte kutlarız.

16 Beğeni

Detaylı bilgiler için çok teşekkür ediyorum. @fatihtosun

4 Beğeni

Bağış için ne kadar ödeniyor acaba? birde Charity bib için kura süreci başlamadan önce katılım yapmak gerekiyor sanırım değil mi?

3 Beğeni

Ödeme miktarı ve şekli hangi yarış olduğuna göre fark etmiyor. En az 2.200 € bağış yapıyorsunuz. Bağış işlemi sırasında hangi yarış için katılmak istediğinizi o anda seçip işaretliyorsunuz. Bu sene her üç yarışın (UTMB, CCC ve OCC) toplamına 285 bağış hakkı verildi.

Açıkçası, katılım saati geldiğinde çok sayıda arkadaşı her birinde bir bilgisayarla toplayıp, topluca saldırdık. Sadece bir bilgisayar arada kaldı, diğerlerinin hepsine kayıt tükendi yazısı geldi. Oysa sadece 1 dakika ya geçmiş ya geçmemişti. Ancak formları doldurmuştuk ve hiç oyalanmamıştık. Öyle bir kapışma durumu yani. Artık bir çok kişi için, taş toplamak amacıyla çok sayıda yarışa katılıp, her birine en az 2.500’er euro harcamaktansa, bağışla doğrudan katılmak daha cazip gelmeye başladı.

Şans eseri, hani o arada kalıp da ekranda bir yuvarlağın dönüp durduğu bilgisayar, tam umudumu yitirmişken, yaklaşık 12 dakika sonra ödeme ekranı açtı.

Yani bağış yapmak da bir yarışa dönmüş. Bilmiyorum sonu nereye varacak bu çılgınlığın. Ben yıldım. Bu sene bitirsem de, yarıda kalsam da, son başvurum olacak gibi.

Ben taş toplamak için katıldığım yarışlarda harcadığımı dert etmiyorum aslında. Sonuçta o paranın karşılığında güzel bir gezi, organize bir yarış alıyorsunuz. Bu arada biri 3, diğeri 2 taşı olan iki arkadaşım CCC kurası kazandılar. Diğer yandan 14 taşlı bir tanıdığıma UTMB kurası 2. defadır çıkmadı. Şans, kader, ne derseniz artık. Yine de bence taş toplayarak kuraya girmek daha mantıklı sanki.

Benim asıl derdim, tahmin edersiniz, zamanla, yani yaşla ilgiliydi. Her sene soluğum biraz daha kesiliyor. Katılımı şansa bırakmak istemedim. Ayrıca zaten Gazze için bir yardım planım vardı, benzer bir meblağı gönderecek güvenilir bir kurum arıyordum, ikisi bir araya geldi. Bu sene için kesinlikle değil ama, sonraki seneler için bağış bana anlamlı gelmeyebilir.

Yine de Charity BIB alırsanız, kuralların aynı olduğunu, aynı şartların geçerli olduğunu unutmayın. En az 1 taş, ve uygun UTMB indexi. Sonra tıpkı diğer katılanlar gibi aynı ödemeleri yapıyorsunuz. Verdiğiniz miktar, yarışa katılımı sağlamıyor.

Tercihiniz ne olursa olsun, hayallerinizi gerçekleştirmek için yaptığınız bu mücadelede başarılar diliyorum.

14 Beğeni

Çok teşekkürler detaylı bilgilendirme için. Yarışta başarılar dilerim. Son olarak şunu da sorayım Charity bib başvuruları ne zaman açılıyor genelde? belirli bir tarihi var mı?

2 Beğeni

Aralık ortası civarında oluyor genellikle. Bu sene 12 Aralık’ta yapıldı. Paris saati ile 11:00, İstanbul saati ile 13:00’te link açıldı. Saat hemen her zaman aynı, gün farklı olabiliyor. Bağlantı linklerinin açılacağı gün ve saat yaklaşık 1 ay öncesinden duyuruluyor.

Bağışı yapmayı başarırsanız, yaklaşık 1 ay sonra (6-19 Ocak tarihleri arasında) kaydınızı gerçekleştirmeniz gerekiyor. 6 Ocak’ta gönderilen bir mail ile kayıt linki veriliyor.

6 Beğeni