Utmb 2026 ön kayıtları açılmış. Carbon ayak izi az olanlara %30 indirim yapacaklarmış. (2 saatin altında uçak yolculuğu yapanlar, tren yolculuğu tercih edenler yararlanacakmış benim anladığım).
Naçizane bu sene CCC Ön kayıt yaptırdım. Bakalım nerelere evrileceğiz.
Yine birileri hayallerimizi yaşıyor.
![]()
Abi şimdiden başarılar. ![]()
umarım bu sene kura çıkar abi. şansın bol olsun
kuraya katılanlara bol şans ![]()
Abi umarım çıkar, koşar gelirsin bizde harika raporunu okuruz ![]()
Ben de CCC parkuru kurasına kayıt yaptım. Aynı şekilde boost’suz yaptım. Ama şimdi araştırınca boost’lu yapılabileceğini anladım. Kaydımı iptal edip boost’lu olarak kayıt yapacağım. Şurada (Bölüm: RESPONSIBLE MOBILITY POLICY) açıklandığı üzere, Türkiye’den tren veya otobüsle 12 saatin altında ulaşım olamayacağı için bir adet uçuşa izin var. İstanbul’dan Cenevre, Lyon veya Milan’a uçuş; sonrasında da otobüs veya tren ile gidince %30’luk boost kullanılabilir gibi görünüyor. Önemli bir kısım boost kullanacağına göre, kullanmayanlar otomatik olarak dezavantajlı durumu düşüyor, bu nedenle boost işini yapmakta yarar var bence.
Benim bağıştan sonra, 2 gün önce “kaydını tamamla” bağlantısı geldi. UTMB için kayıt yaptırdım. Zaten kurada şansımı artırma derdim olmadığından, boost ile pek ilgilenmedim. Ancak ödeme sırasında fazladan 30€ aldılar, uçakla geliyorum dediğim için. Tren desem 2€ alacaklardı. Bu kadar masraftan sonra riske girmedim artık. Neme lazım, kaydı iptal falan ederler diye korktum.
Muhtemelen sizler için de, boost hakkı alsanız da, ki yine muhtemelen hemen herkes bu kurallara dikkat edeceği için pratikte kimsenin şansı pek artmayacak. Kurada inşallah çıkarsa, kayıt sırasında emisyon için fazladan ödeme gerekecek gibi.
Hani kurada çıkınca insanın gözü görmüyor ama, çevreciliği bile gelir kapısı yapmışlar. Kayıt ücreti, İşlem ücreti, emisyon ücreti derken yarış kaydı 562 Euro tuttu. Artık sineğin yağını çıkarmaya başlamışlar.
Bir başka sorun da sigorta. 49 € ödeme için bağlantı veriyorlar. 49’dan 50’den geçtim de, ödeme yapmak dert. Geçen sene kredi kartıyla ödemiştim. Bu sene “PayPlug” isimli bir Fransız ödeme sisteminden ödeme gerekiyor. Bu sistem bizim bankaları kabul etmiyor. Galiba bir de Somali ve Afganistan’ı kabul etmiyor. Herhalde kıskançlıklarından böyle yapıyorlar.
Mail attım, alternatif ödeme yöntemi yok dediler. Yurt dışındaki bir arkadaşımın kredi kartıyla ödedim artık. Bu ödeme için de hazırlık yapın. Bir başka ülkenin kartıyla ödeyin. Malum bizim kartlar kıymetli. Öyle uyduruk Fransız sistemlerini adam yerine koymuyor.
Herkese, bu arada kendime de iyi şanslar diliyorum. Malum yaş kemale erdi. O zamana kadar sağlıklı kalabilecek miyim bilmiyorum. Umarım hepinizle Chamonix’de görüşürüz.
İngiltere AB’den çıkınca benzin ve tır şöförü bulma sorunları gibi şeyler olmuştu.
Düz 600 Euro yap sigortayı dahil et yada 550 Euro içinde sigorta da olsun. Müşteriyi hem yor hem karbonu azalt de;farklı ödeme için tonla internet araması, aaman kaybı olmuştur.
2026 yılı için Utmb kur’a sonuçları bugün açıklanıyor, başvurmuş olanlara bol şanslar. Umarım gönlümüze göre olur. Sonuçları açıklandığında geri bildirim yapılırsa çok iyi olur. Çıkanlar kendi aralarında bilgi Alışveriş yapmış olurlar.
Açıklandı, bana çıkmadı maalesef.
Bu sene kur’a benimde yüzüme güldü, CCC parkurunda olacağım, darısı gitmek isteyenlere olsun
@husy72 Sonunda güzel haber
Şanslı herkese hazırlıklarında bol sabır ve güç kuvvet diliyorum.
OCC kurasına katıldım, çıkmadı. Seneye deniycez artık şansımızı tekrardan.
Geçen sene bende Occ parkuruna başvurdum çıkmamıştı bu sene ccc çıktı. Darısı seneye ozaman
UTMB denedim malesef olmadı, katılanlara başarılar dilerim ![]()
Harika @husy72 abi, şimdiden iyi eğelenceler ![]()
@husy72 abi şimdiden başarılar dilerim, umarım keyifli bir yarış olur, yarış sonrası da tüm detaylarıyla yarış raporunu bekliyoruz…
Çok sevindim. Başarılar diliyorum. Chamonix’de görüşmek üzere. ![]()
İnşallah görüşüp tanışmak fırsatını yakalarız. Sizede şimdiden başarılar dilerim.( hangi prkurdasınız.)
Yer konusunda güncel ve mantıklı önerilerinizi bekliyorum