Uludağ Premium Ultra Trail kayıtları 15 Aralık’ta açılıyor. 19 Temmuz 2025 tarihinde 8.si düzenlenecek olan yarışa, mevcut parkurlarına ek olarak 42K parkuru da eklendi. 42K parkurunun yükselti/eğim grafiği gibi detayları yakında açıklanacak.
güzel bilgi için teşekkürler, 2025’in ilk kaydı olacak.
açıklanacak ücreti merak ediyorum dağyenice, kapadokya gibi organizasyonlar için de fikir verir.
2024’te katılamadığım için çok üzüldüğüm bir organizasyondu. Bu sene 16K için orada olacağım.
Bu sene 30 düşünüyordum. Kriter istenmezse 42’ye kayıt olurum. 42 bilgisi siteye başlık olarak eklenmiş 2353 elv görünüyor.
Evet 42K bilgisi yayınlanmış bugün ancak harita ve yükselti grafiği olarak 66K’nın görünüyor düzeltirler umarım
16k, 30k koştum, seneye 66k
2 yıl üstüste 30K’yı koştum. Seneye 42K ya da 66K yapıcam. Henüz kararsızım.
42K parkuru yükselti eğim grafiği yayınlamışlar. 42K (44K) 'da toplam 2353 m, ilk 6 km’de ise 697 m dikey yükselme var. Rota 30K güzergahı gibi yine Kirazlı Yayla’dan Zeyniler Köyü’ne iniş ve Sarıalan’a aynı tırmanış var. Başlangıcı daha zor görünüyor sadece 30K’dan farkı Uludağ Volfram bögesi, Keşiş Tepe’ye doğru çıkılıyor ilk olarak
42K için yayınlanan bu rotanın çıkışı 30K parkurunun 3-4 sene önceki çıkışına benziyor, henüz detaylı inceleyemedim ama ilk bakışta o kısım gibi geldi. Parkurdan bağımsız Uludağ’a maraton mesafesi gelmesi güzel olmuş.
2023 ve 2024’de 66K parkurundaydım, bu sene için 66 mı yoksa 100 mü ikilemindeyim. Uludağ’ın sıcağından korkuyorum 100K için.
edit: 3-4 sene öncesi değil 2019 yılıymış.
Parkuru inceledim şimdi,
Startta karinna otelin önünden yani uzun parkur finish düzlüğünden başlayıp Karinna arkasından yeni bir rota çıkarılmış, oldukça sert çıkışlar var başta, 12. Km e doğru 30 parkuruyla birleşiyor. 1 saat önce start aldığını da düşünürsek parkurun bundan sonraki bölümleri oldukça kalabalık olacak gibi duruyor.
Bu sene umarım bir uzun parkuru koşarım yoksa cplerde görüşürüz
Daha önceden bölgede konaklama tecrübesi olanlara bir sorum olacak, bölgede o tarihler için rezervasyon alan otellerden bildiğiniz var mı? Acentede görüştüğüm arkadaş bir otel dışında misafir kabul edilmediği konusunda baya ısrarcı davrandı da. Henüz sitede de duyurulmamış.
Ben bu sene Çekirge’de basit bir otelde kaldım, Çekirge Meydan’dan sabah servis kaldırmışlardı, yaklaşık 40 dakikada start alanına gelmiştik. Uludağ’daki pahalı otellerde kalmaya hiç gerek yok.
Aslında tamamen çadır kampından yanayım ama alandaki imkanları tam bilemediğim için garanti alternatif arıyorum. Servis imkanı oluyorsa civar oteller dediğiniz gibi daha mantıklı hocam teşekkürler.
Çadır alanı var, geceleri soğuk olabiliyor, ayrıca diğer çadırlara yakın kurmazsanız sıkıntı yaşamazsınız. gece 02:00-03:00 a kadar bağırarak konuşan “sporcular” var. Uludağdaki oteller çok fahiş fiyatta ve hizmet kaliteleri düşük. Ayrıca çadır kamp alanı start noktasına yürüyerek 5 dk. Üstelik otellerin aksine sınırsız misafir ağırlayabilirsiniz.
Çadır alanı korunaksız ve çok rüzgar alan bir yer, havanın kötüsüne rastlanırsa sıkıntılı bir konaklama olur.Ama ekipmanlarınız kaliteliyse ve sesten yana (müzik dinleyenler,muhabbet edenler ) sıkıntınız yoksa değerlendirilebilir.
Ben bu sene Swissotel’ de kaldım.İlk kez bu yaz sezonu için açmışlar ve bundan sonra yazları da açacağız demişlerdi.Fiyatı biraz fazla gelebilir ama imkanları, kahvaltısı,personeli çok iyi bir otel.Start alanına da çok yakın.Geceden rica etmiştik,sabah erken kahvaltı da hazırlamışlardı.
Ben 2023 de Karinna otelde kalmıştım. Güzeldi organizasyon merkezine çok yakındı. Bu sene çok pahalı geldi, yarış sabahı İstanbuldan Uludağ’a geçtim ama çok pişman oldum. 1 gün olsa dahi oralarda kalmak rakıma daha kolay adapte olmayı sağlıyor. Bu sene 30 K nın ilk kilometrelerinde sürünmemin sebebi rakıma adapte olamam oldu. Yarışa gelenlere daha uygun bir konaklama ayarlamaları lazım. Bu sene 66 K planlıyorum, mecburen önceden gidip kalıcam. Sevgili organizatörler bu işe bir el atın lütfen, mantıklı rakamlara organizasyonun yakınlarında konaklamak istiyoruz.
Karinna yanında oxygen de açık oluyordu. Karinna ile problemler oldu o yüzden geçen sene makarna partisininde yapıldığı Ceylan oteldi sanırım orası kullanılacak bu sene diye biliyorum .
Bu sene ilk defa Uludağ 30 km yarışına katıldım. Benim için aslında hiking oldu. Arkadaşlarla çadırda kalmıştık. Otel bölgesinin ilerisinde ormanlık alana çadırlarımızı kurmuştuk. İnanılmaz bir geceydi, inanılmaz. Korkunç bir yağmur yağdı. Çadırım su aldı, çok sağlam bir çadırdır ama çok çok keyif aldığım bir ultra olmuştu.
Ben Uludağ ve Bursa’daki diğer yarışlara gittiğimde Nilüfer’de İTÜ Evi’nde kalıyorum. İstanbul Teknik Üniversitesi’nin oteli yaz-kış herkese açık. Eker Meydan’a 1,5 km uzaklıkta (Yarış sabahı Uludağ Ultra için Eker Meydan’dan servis var) Arabanızla geliyorsanız Uludağ yarış etkinlik alanına 32 km uzaklıkta. Otelin fiyatı uygun, odalar lüks ve konforlu. Ayrıca 1 gün önceden yarış için geldiğinizi söylerseniz size erken kahvaltı da çıkarıyorlar. Yarış sabahı için saat 4’e kahvaltı istedim hazırladılar.
Deneyimlerini paylaşan herkese çok teşekkür ediyorum. Umarım hepimiz için çok güzel bir organizasyon olur.