Merhaba
yarış haftsaı ile beraber 14 hafta sonra bir yarışa katılıcam internetten buluğum forumdan araştırdığım ve youtube kanallarına göz atarak yaptığım antrenman programı sizce bir yarışta iyi bir derece elde etmek için yeterli mi?
İntervaller hakkındaki bilgiler tam açık değil. Sadece aşağıdaki tabloda bir Zone 3 görüyorum.
Benim önerim, her hafta interval yapın. Yarışlardan önceki son intervali, yarıştan tam 6 gün önce yapın. İntervalleri yaparken, ciğerlerim ağzıma geldi deriz ya hani… İşte öyle yapın. İnterval yapıyorken aldığınız nefes size yetiyorsa o interval amaca hizmet etmez.
Haftasonu uzunları iyi olmuş. Kısa sürede 2 yarış var, iş biraz zor o yüzden, birinci de tapere girmeyin derim. Feda edin bir nevi. 30 km uzun trailin zamanlaması iyi, yarıştan 3 hafta önce.
Traillerde yükseklik kazanımı varsa başkaca bir tırmanış günü gerekmez bence bu kısa sürede. Trailleri hakkini vererek tempolu yapmaya çalışırsanız tabi.
İntervalleri ve tırmanış ta içeren trail koşularını yapacağınız günler dinlenik olun. Bu ikisinde de ciddi efor sarfedin. Diğer tüm koşularınizi rahat tempo ile yapın derim ben.
Ön kol, sırt, arka kol çalışmalarına anlam veremedim. Ama diğer çalışmalara ayrılan zamandan feragat edilmediği müddetçe neden olmasın.
Tekrar kolay gelsin, umarım istediğin neticeyi alırsın.
Antalya ultra ise bu yarış 6:20 hedefi iddialı. Yükleme haftalarında, antreman yükü hafta içi ve hafta sonu orantısız dağıtılmış gibi. son hafta kuvveti ben olsam yapmam. Yine son 2 hafta pazartesi-perşembe antreman var. Belirli bir tecrübe ve alışkanlık kazanmadan, hem fiziksel hem de mental zorlayabilir.
İnterval yapma amacı tam sizin dediğiniz gibi mesafe yerin dk bazlı çalışmaya gayret edicem mod olarak daha yüksek oluyor.İlk yarış antrenmanı gibi olucağı için büyük bir hedefim mevcut değil.
Fıtness antrenmanlarına gelicek olursa koşu performasında özellik trail koşularda tüm bölge aktif bir şekilde olması daha rahatlatıcı oluyor özellik zone 1 günlerinde ekledim.
Son haftalarda olan fıtness antrenmanlarını çıkardım.
Bu antrenmna programı öncesinde açıkcası temel hafta olarak 75 günde her sabah zone1ve zone 2 seviyesinde koştum.