Tuz tableti hakkında

Merhabalar, havalar oldukça sıcak. Kısa ve uygun saatte yürüyüşler bile çok terletiyor. Bu zamanlarda koşu çok daha fazla ter ve mineral kaybettiriyor. Uzun bir süre Wup tuz tabletlerini kullandım. Kendi sitesinde şu an göremiyorum. Bu markaya alternatif önerebileceğiniz ürün varsa ve paylaşırsanız çok mutlu olurum.

3 Beğeni

Decathlon sayfasında tuz tablet diye aratınca 2 markanın elektrolit tableti çıkıyor. Tek başına tuz tablet yerine elektrolit olarak olan daha iyi olmaz mı?

1 porsiyon (1 efervesan tablet) için miktar/mg

Sodyum : 200 mg

Magnezyum : 90 mg

Kafein : 95 mg

Vitamin C : 80 mg

Potasyum : 100 mg

Kalsiyum : 80 mg

https:// www. decathlon.com.tr/search?Ntt=Tuz+tablet

4 Beğeni

Çok teşekkür ediyorum. Efervesan olmasın istedim Fatih Bey, bunu genelde bisiklet sürdüğümde kullandım. Aç karnına biraz bulantı yapıyor bende. Eskiden wup tuz tabletleri vardı, onlar iyiydi. Ama şu an stokta yok. Biraz bakındım hiçbir alternatif bulamadım.

2 Beğeni

protein ocean ELECTROLYTE BLEND isimli ürün var

3 Beğeni

Yanılmıyorsam Hollanda Decathlondan arkadaşım bu tuz tabletlerinden getirmişti bana. Aktivite sırasında kullanılıyor. Decathlon’un kendi markası. Sanırım bunun gibi bir şey arıyorsunuz.

3 Beğeni

3-4 yıldır bu ürünü kullanıyorum resmen yarış sırasında “ilaç gibi geliyor”. Türkiye de satışı yok. Yarış sırasında her 10km de yada 1 saat te kullanıyorum. Magnezyum, vitamin D3 ,sodyum,potasyum,kalsiyum ve diğerlerini içeriyor @leventiluvatar

1 Beğeni

Günaydın; linke baktım ama bir kaç farklı ürün çıkıyor, bahsettiğinizin adı nedir? Ben de wup un tuz tabletini kullanıyordum, kalmadıysa büyük sorun, alternatif bulmak şart.

1 Beğeni

Koşu esnasında bizi etkileyen sodyum eksilmesidir.

Diğer elementlerin eksikliği (magnezyum, kalsiyum, potasyum vb) anlık performansa etki etmez.

O yüzden sodyum ihtiyacımızı karşılamaya yönelmeliyiz.

Ben bunun için yemek sodası kullanıyorum. Sodyum Bikarbonat yani.

Hem midemi rahatlatıyor hem sodyum ihtiyacımı gideriyor hem çok ucuz.

herkese tavsiye ederim.

13 Beğeni

Ben de elimdeki OnTheGo tabletlerin bitmesiyle hem antrenman hem yarışlarda kullanmak için yeni bir elektrolit arıyordum. Wup’un Carb3+’ünün tadından çok memnun kalmadığım için Hydractive vb. gibi ürünlerini alıp denemeyi çok düşünmedim. Belki şans verilebilir.

Hardline’ın bir ürününü denemek istiyorum ama bakalım. Belki çok takılmamak lazım ama tat benim için önemli bir konu. Koşarken çok sık olmasa da Crossfit antrenmanlarında yüksek nabızdan mide sürekli ağızda oluyor. Tadını beğenmediğim bir şey tüketirsem de sorun yaşıyorum.

2 Beğeni

@solberg merhaba, linktekiler @leventiluvatar ‘ın kasdettiği tuz tableti değil ama elektrolit açısından tabletmiş . WUP Hydractive Elektrolit Efervesan Tablet (20 tablet) , On The Go Elektrolit Tablet Orman Meyveleri, On The Go Elektrolit Limon Tablet elektrolit tableti.Diğer yorumlardan da tuz tabletine özel öneriler gelmil, keyifli koşular.

2 Beğeni

Bi kullanım reçeteniz var mı hocam. Nasıl deneyimleyebiliriz

1 Beğeni

Abi Selamlar,

Şişkinlik, gaz yapmıyor mu bunlar?

3 Beğeni

Bir görsel koymuştum acaba admin mi? kaldırdı

1 Beğeni

Aradığım şey tam olarak bu tür bir ürün, bilgilendirme için çok teşekkür ediyorum. Ancak ulaşabilmek çok mümkün değil sanırım.

1 Beğeni

Ürünün linki bu, maalesef stoklarda kalmamış. Başkaca birkaç sitede var, onların da üretim tarihi ile ilgili problem olabilir diye almak istemedim.

1 Beğeni

amazon da var aradığınız ürün. Satıcı puya gıda ( wup ) gönderici amazon.

2 Beğeni

Paylaşım için teşekkürler. Gaz problemi, mide ve bağırsak sorunlarına neden olabiliyor karbonat. Bu nedenle tablete yönelmiştim.

2 Beğeni

Aban ultra da Koştur co standında vardı o tabletlerden. İnternet sitesine bakın isterseniz.

2 Beğeni

Şişkinlik yapmıyor. Aksine sade soda ile aynı etkiye sahip. mevuct gazın çıkmasına yardım ediyor.

Mesela altta sade sodanın içeriğine bakalım. mineral içeriğinin tamamına yakını Na ve HCO3 yani sodyumbikarbonat yani yemek sodası.

Yemek sodası çoğu ultra CP’sinin vazgeçilmezi durumunda. Soda olan CP’lerden soda içmeden ayrılmıyorum ben. Yemek sodasıda birebir aynı şey aslında.

Ben suluklarımın içine azar azar katıyorum. Hatta suyun tadını yumuşattığı için daha çok su içebilmemi de sağlıyor.

Şu linkte Kilian Jornet bikarbonatı kullanıp memnun kalanlardan.

https://x.com/kilianj/status/1630215773875478535

7 Beğeni

Çok terleyen bir insan olarak tuz tabletlerini incelediğimde bana yeterli gelmeyeceğini kanaat getirerek farklı çözüm ne olabilir diye araştırıp şöyle bir çözüm önerisini başka bir başlığa yazmıştım, işinize yararsa… Aslında şimdilerde Churchill diye kafelerde satılan içeceğe benziyor.

3 Beğeni