Türkiye İş Bankası 46. İstanbul Maratonu, 3 Kasım 2024 Pazar

Ben de İstanbul’a gelişi ayarladım, İstanbul’daki yarış sabahı planlamasını yapamadım. İstanbul’un en sevdiğim yanı Ankara’ya dönüşü. :smiley:

6 Beğeni

Ben İstanbul dışından gelecek olsam konaklamak için Üsküdar birinci tercihim olurdu. Bu maratonun en büyük problemi sabah start noktasına minimum sinir ve stresle ulaşmak. Maalesef :roll_eyes: Üsküdar bu anlamda en mantıklı nokta. Ben de senelerdir starta ulaşmak için önce Üsküdar’a geliyorum. Oradan ücretsiz otobüslerle köprü ayağına ulaşıp, sonrasında yürüyerek starta ulaşıyorum. Geçen sene gördüğüm kadarı ile artık nerdeyse maraton koşanların tamamı bu güzergahı tercih ediyor. Yarış sonrası Sirkeci’den Marmaray ile kolaylıkla Üsküdar’a dönebilirsiniz. Hava güzelse ben vapur keyfi yaparak dönmeyi tercih ederim :slight_smile:

Üsküdar’dan Kanyon AVM’ye ulaşmak da sorun değil. Marmaray + Hacıosman metrosu ile gidebilirsiniz. Ya da motorla Beşiktaşa geçer, oradan otobüs ya da minübüsle avm kapısına kadar gidebilirsiniz.

Herkese şimdiden güzel bir maraton dilerim

5 Beğeni

Şu köprü sevdalarından vazgeçmedikleri sürece İstanbul maratonu hiçbir zaman en iyiler listesine giremeyecek malesef. Zaten Yenikapı sonrası seyirci desteği de yok. Tek başınıza Ataköye gidip dönüyorsunuz. Sadece Beşiktaş - Gülhane Sultanahmet civarı cheerzone lar mevcut. Hala neden Beşiktaş-Sarıyer gibi boğazın en güzel kıyı şeridini parkura almadıklarını anlayamıyorum.

4 Beğeni

Geçmişe gidelim eski adıyla Avrasya maratonu Asya kıtasında Avrupa kıtasına koşmak koşarak kıta geçmek fikrinden doğdu ve yıllar yılı kıtalarası koşu olarak pazarlandı. Sırf bu nedenle yurtdışından gelenler varken köprü geçişini iptal etmek maratonun intiharı olur.

4 Beğeni

O köprü sevdasındandır ki yıllarca ismi avrasya maratonu idi. Asya ile avrupayı bağlamaya çok önem atfedildi, eğer kriter bu ise çanakkale de aynı şekilde degerlendirilmeliydi…Halbuki istanbul tarih boyunca kesintisiz yaşamīn devam ettiği, dahil olduğu sınırlar içerisinde hep en güzel şehir, hep baş şehir olmuştur…

Sonra birileri uyardı:dunyada önemli maratonların ve önemsiz maratonların ismi şehir ile birlikte anılıyor diye,..isim düzeldi, ama avrasya takıntısı parkurda kaldı,.

3 Beğeni

Bu sene icin baslik var, orada devam edebilirsiniz 47.İstanbul Maratonu, 2 Kasım 2025 Pazar

2 Beğeni