İstanbul Maratonu 3:15 pacer tablosu. Bu sene 3:15 pacerları arkadaşlarım Ayhan Kürekçi ve Kemal Karaman idi.
Tabloyu Ayhan’dan aldım. Tabloda İstanbul Maratonunu 3:15 sürede bitirme öngörülerek, yükselti grafiğine uygun şekilde pace’ler düzenlenmiş.
Diğer hedef süreler için de orantilama yoluyla fikir verebilir diye paylaştım. Yanlız 4 üstünde bitirenler, 30.kmden sonraki pacelerin, önceki pacelere oranını biraz daha yüksek tutması beklenir.
Tablo 3:15 süre hedefi için parkur yükselti grafiği de dikkate alınarak hazırlanmış. Bu sene etkili olan rüzgar faktörü tabloda yok. Ayhan, koşu sırasında rüzgâra önlem olarak, grupla birlikte, dönüş noktasına (26.km) 2 dakika erken varma kararı almış, dönüşten sonraki kaybı telafi etmeyi planlamış. Sonuç 3:14:47
Pace gruplarında, pacerlar, kendini iyi hissedenlere hizlanmalari için izin verebiliyorlar. Ayhan bu izni 37.km’ye kadar vermediğini, 37’den sonra hızlanmak isteyenleri gönderdiğini söyledi. Sormadım ama, daha erken hizlanmanin (gaza gelmek), kramp, duvar, patlama riski taşıdığını düşündü sanırım.