Merhabalar iyi günler dilerim. Pazar günü troya maratonunun 42 k parkurunu deneyimlemek için orada olacağım hiç maraton seviyesinde koşmamıştım nelerle karşılaşacağımı yaşayacaklarımı tahmin edemiyorum bu beni daha çok içerisine doğru çekiyor fakat sizlere sormak istediğim daha önce parkuru koşmuş olan arkadaşlarım parkur hakkında ne düşünüyorlar yükselti durumu var mı sizce ne kadar zorlar nasıl bi plan oluşturmak gerekir nelere dikkat etmeliyim bilgi birikim deneyimlerinizi yorumlarınızı öğrenmek isterim eğer mümkünse şimdiden teşekkür ediyorum
Parkur yükseltisi ve bilgisi
https://troyamaratonu.com burada.
Hatta wc, su istasyon bilgileri de var. Genel olarak bitirme amaçlı, antrenmalı, normal ilk maratonda ne yapılacaksa onları es geçmemek gerek (sıvı elektrolit vs).
Hava en fazla 22 °C, yağış yok, yarış zamanı için mgm’den saat 9 10 11’de anlık sıcaklığa bakabilirsin.
Hadi bakalım ![]()
Not:sayfada strava rotası da var, eğim için endişelenecek bişey yok diye düşün, bakarsınız stravada parkura.Toplamda 273m yükseklik kazancı.
Başarılar dilerim, en uzun koşunuz kaç km ?
Yeterli antrenman yapıp yapmadığımı bilemiyorum bu kadar uzun süreli koşmamıştım deneyim amaçlı görüyorum burayı şimdilik. Bitirme amacıyla orada olacağım su elektrolit jel vs konusunda endişem yok yol ne gösterir bilmiyorum ama yaşayıp göreceğim. Parkur hakkında bazı söylentiler vardı o yüzden yükselti mevzusuna bu kadar takıldım sanırım verdiğiniz bilgiler için teşekkür ediyorum
Normalde yarı maraton seviyesinde koşmaya çalışıyordum bu doğrultuda maximum 28 km kadar görmüştüm ilk defa maraton seviyesinde koşacağım bitirme amacıyla orada olacağım bi nevi