Merhabalar iyi günler dilerim. Pazar günü troya maratonunun 42 k parkurunu deneyimlemek için orada olacağım hiç maraton seviyesinde koşmamıştım nelerle karşılaşacağımı yaşayacaklarımı tahmin edemiyorum bu beni daha çok içerisine doğru çekiyor fakat sizlere sormak istediğim daha önce parkuru koşmuş olan arkadaşlarım parkur hakkında ne düşünüyorlar yükselti durumu var mı sizce ne kadar zorlar nasıl bi plan oluşturmak gerekir nelere dikkat etmeliyim bilgi birikim deneyimlerinizi yorumlarınızı öğrenmek isterim eğer mümkünse şimdiden teşekkür ediyorum
Parkur yükseltisi ve bilgisi
https://troyamaratonu.com burada.
Hatta wc, su istasyon bilgileri de var. Genel olarak bitirme amaçlı, antrenmalı, normal ilk maratonda ne yapılacaksa onları es geçmemek gerek (sıvı elektrolit vs).
Hava en fazla 22 °C, yağış yok, yarış zamanı için mgm’den saat 9 10 11’de anlık sıcaklığa bakabilirsin.
Hadi bakalım ![]()
Not:sayfada strava rotası da var, eğim için endişelenecek bişey yok diye düşün, bakarsınız stravada parkura.Toplamda 273m yükseklik kazancı.
Başarılar dilerim, en uzun koşunuz kaç km ?
Yeterli antrenman yapıp yapmadığımı bilemiyorum bu kadar uzun süreli koşmamıştım deneyim amaçlı görüyorum burayı şimdilik. Bitirme amacıyla orada olacağım su elektrolit jel vs konusunda endişem yok yol ne gösterir bilmiyorum ama yaşayıp göreceğim. Parkur hakkında bazı söylentiler vardı o yüzden yükselti mevzusuna bu kadar takıldım sanırım verdiğiniz bilgiler için teşekkür ediyorum
Normalde yarı maraton seviyesinde koşmaya çalışıyordum bu doğrultuda maximum 28 km kadar görmüştüm ilk defa maraton seviyesinde koşacağım bitirme amacıyla orada olacağım bi nevi
Daha önce maraton koşmadığınız için diğer yarışlar karşılaştırma imkanınız olmayacak. Bu sizi hayal kırıklığı yaşamaktan kurtaracak.
Bir kaç küçük tavsiye; 30k’dan sonraki yani 21k koşanlar dönüş noktasından sonraki masalarda büyük ihtimalle su kalmayacak. O yüzden buna karşı hazırlıklı olun. Ayrıca 10k ve 21k koşanlar finiş noktasında suyu ve yiyecekleri büyük ihtimalle bitirecekler. Buna karşı da hazırlıklı olun.
Bunların haricinde koşunun keyfini çıkarmaya çalışın. Şimdiden başarılar
Bahsettiğiniz durumlar genelde yaşanıyor sanırım yavaş sporculara bişey kalmıyor dediğiniz gibi ne önerirsiniz önemli konu zaten yarış 30kmden sonra başlıyor ne yapmalıyım sizce
Neyseki bu yarışta dönüş noktası olmayacak, a noktasından b noktasına gidiş.
Gerçi yarımaraton ve 10k ile kesişen veya ortak su noktası var mı bakabilirsin.
Yanında telefon vs taşıyacaksan limiti düşük rk kart, düşürmrm diyorsan normal kredi kartı olabilir (oturup kebap yiyecek değilsin ama bulunabilir).
Sadece 42k nın başlangıcı ve bitişi farklı olacak arkadaşın dediği gibi 30 km sonrası diğer arkadaşların parkuruna denk gelecek gibi organizasyon tarafından takviye olur olmaz belirsiz bi konu ama dediğiniz gibi telefon kart vs gibi durumlarla çözülebilir. İlk olması açısından yaşanabilecek problemleri çözmek bi tık daha zorlayacak sanırım ama maraton mesafesinde iş mental olarak bitiyor deniyor bakalım hayırlısı artık yol ne gösterecek göreceğiz
Sadece Maraton rotası öyle. Yarı maraton rotası Maraton rotasının üzerinde git ve geri gel şeklinde. Yani Maraton finişinden başılıyorlar, 30k civarına gelip geri gidiyorlar. O yüzden su masalarını bol bol kullanacaklar.
Küçük bir koşu çantası ile koşmanızı önerebilirim. ne olur ne olmaz. 25k 30k civarında suyunuzu doldurursunuz ve öyle devam edersiniz
Koskoca mazisi olan Çanakkalemiz’de, düzenlenen etkinlikte Troya adının kullanılması bir benim canımı sıkmıyordur herhalde…
Çanakkale’nin Trakya tarafında Ekim ayında düzenlenen yarışta Çanakkale mazisine ait her türlü isim 10 yıldır kullanılıyor. Gelibolu, Kilitbahir, Hamidiye Tablası vb adların hepsi kullanılıyor. İlk yapıldığı sene o yarışa katıldım ve tövbe ettim ettim bir daha katılmamak için.
Pazarlamak için ve o isimler üzerinden duygulara oynayarak kazanç elde etmek için o isimleri kullanıyorlar. Ama işlerini çok kötü yaptıkları için o isimlere gölge düşürüyorlar bence.
Şimdi bunlar o isimleri diğer yarışa kaptırdıkları için Truva üzerinden bir şeyler elde etmek derdindeler.
Aslında hepsi yanlış. Avrupa’da hiçbir maratonda tarihi, kültürel vs bir isim yok. Çünkü spor ayrı şey tarih, kültür vb konular ayrı şey. O isimleri spor organizasyonlarında kullanmak o isimlerin üzerinden ticaret yapmaktan başka bir şey değil.
Ülkede bir çok şehirde yarışlar yapılıyor. Neden hiç tv’de yayınlanmıyor canlı olarak bunu yapmayı düşünen hiç kimse yok mu?
Parkur çok güzeldi biraz insanlar inanılmaz destek veriyordu Çanakkale halkı hakkını vermiş gerçekten büyük keyif aldım planladığım gibi bitirdim ama gel gelelim organizasyon sahipleri verdikleri sözleri tutamamışlar evet her 4 kmye cp noktası konulmuş fakat sadece su vardı aşırı sıcak vardı bir çok insan oldukça zorlandı gerek sıcaktan gerek iniş çıkışların bu denli sert noktalara gelmesi sebebiyle bilemiyorum seneye düzelir mi ama bu şekilde kayıt ücretleri sadece gelir kapısı olarak bakılırsa uzun süre sürdüremezler gibi 42 k parkurunu tamamlayana verdikleri poları beğendim gayet kaliteliydi ama tekrar koşar mıyım burada emin olamıyorum
Tebrikler, süre nedir?
Teşekkür ediyorum. 4.04 bitirebildim ilk maratonumdu keyifli olduğu kadar zorluydu
İlk maraton için harika bir süre ![]()
Ama web sayfasında zaten 13 su istasyonundan sadece 12’ncisinde gastro ifadesi var.Yani tuzlu, muz, jel vs değil su istasyonu olarak ifade etmişler.Su dışında birşeyler de olsa çok daha iyi olurdu.
Süre süper,tebrikler.
Çok teşekkür ediyorum sub4 olur mu diye düşündüm bi ama fazla zorlamaya gerek yoktu bitirsem yeter diye çıktığım yolda büyük keyif aldım çalışmalara devam..