Revize geldi
cumartesi ve pazar günü 2 gün arazide 2:30 saat kadar geçirdim Asics Trabuco Max 3 ile inanılmaz konforlu ve performanslı hissettim. dik çıkışlar güven verdi ve aynı şekilde toprak inişlerde aynı şekilde. tutunma performansı iyi yastıklaması oldukça tatmin edici. şimdi diğer zorlu arazilerde deneme zamanı ben memnun kaldım diyebilirim.
Ağır değil mi ? uzun mesafelerde ağırlığı yorucu olmaz mı ?
Sonunda 44,5 mantıklı geldi ve aldım. Kendi numaramdan yarım numara büyük aldım yani. Şimdi patikalar düşünsün ![]()
hayırlı olsun yarın çamura girecek bir kaç foto daha çek ![]()
Trail ayakkabı seçiminde son derece berbatım. Fakat kendime çok yüklenmeyeyim bu arazi farklılıklarından ve hatta mevsim farklılıklarından da kaynaklanıyor. Kapadokya, Efes gibi tatlış arazilerde koşacağım başka yerde koşmayacağım deyip Aladağların çarşak zemininde, eğimli uçurum kenarında koşuyorum ayağım yamula yamula bir hal oluyor; Latmos’a çok aşığım dayanamıyorum gidiyorum, yağmur sonrası kaygan kayalarda kaya kaya her yerimi incitiyorum; Varda basit yaeee bizim oralar diyorum Gavur deresi gevşek zemininde öyle bir kayıyorum ki 4 ayaklı hayvan gibi iniyorum sonunda ve herhalde ben daha buradan ayrılamam Everest gibi heykelimi dikerler diye drama yapıyorum. Bir daha da koşmam deyip yine oralara gidiyorum. Suçu ayakkabıda bulmak işime geliyor ama ben de azcık tırsağım sanırım. Ama yine de çözüm yollarına bakınıyorum. Büyük dalgaları seviyorsak üzerinde durmayı öğreneceğiz. Ayağım geniş, tırnaklarım döküle döküle rejenarasyona uğradı. Özellikle dağda sert uçlu kayalık/ ıslak kayalık/ gevşek toprak/ çarşak zemin geçişleri olan yarışlar için kaymayan, hem konfor sunan hem de güvenli hissettiren, 70 km’ye kadar koşabileceğim “all in one” ayakkabı ihtiyacım var; her şeye hükmeden tek yüzük gibi. Her zemine özel ayakkabı alamam ve zaten yanlış seçiyorum
1 saattir Chatgpt ile verdiğim savaşta Salomon S/LAB Genesis ön planda gibi görünüyor ama önerilerinize çok açığım.
(Asics Trabuco max 3 seviyorum ama teknik olmayan zeminde, Chatgpt sakın giyinme teknik arazide diye beni azarlar gibi oldu kahkaha attım ama haklı; Hoka Speedgoat 4 ile uzun mesafede bir türlü uyuşamadık ve toplam 300-400 km’de tatsız oldu; Trabuco 12’de hoşuma gitmeyen bir stabilite sorunu var ama biraz daha deneyeceğim, yine de all in one değil gibi.)
Merhaba,
Normalde pek marka model ayakkabi tavsiyesi vermem ama arayisinizin dusunce yapisi bana cok benzer geldi. Nnormal tomir serisi bu arayisiniz icin denemeye deger bence. Versiyonu cok onemli degil bence. Dayanikli ve daglik zeminlerde sizi uzmuyor. Bana 1 yil uzun soluklu dayanabilen tek ayakkabi oldu. O kadar cok kullandim ki, artik sekli bozuldu, yere duz koydugumda paralel durmamaya baslamislardi. Fransa da bir skyrunning yarisi sonrasi deforme halinden dolayi emekli ettim. Sonra kjerag modelinden aldim, o donem indirimdeydi cunku. Henuz hic denemedim ( kirlenmesin eskimesin diye
). Ama dayaniklilik ve surdurulebilirlik acisindan stoklarim azalinca yine tomir alirim muhtemelen.
Öneri için çok teşekkür ederim
Ben araştırdığımda kullanıcı deneyiminden çok popüler görüşler ön plana çıkıyor, o yüzden öneriniz çok değerli.
Decathlon un yol ayakkabılarını başarısız buluyorum
Arazi ayakkabıları daha başarılı kiprun mt3 ve MT 2 cushion modellerini bir göz atın.
Üzerinde matryx yazan sanırım, ultracı bir arkadaşımın değişmeyen tercihi, özellikle Aladağlardaki tutuşunu ve güven hissini sevmiş, Uludağ 45’te de onu tercih etmişti, ayrıca oldukça hızlı da bir kadın ve ben de merak ettim, Decathlon’da bakındım geçen yoktu ama ilgimi çekti, çok teşekkür ederim öneri için
Salomon x ultrayı her zeminde , uzunlarda tek geçerim .
Speedcross gibi agresif bir ayakkabıya benziyor, ultra mesafelerde konforundan memnun musunuz?
Speedcrostan hafif ağır ama tabanı daha korunaklı , sağlam ve zor şartlarda kendini salmayan bir ayakkabı, aslı da eski speedcross modelleri daha ince sert ve agresifti , yeni modeller daha rahat gibi duruyor , yenilerini denemedim, ama uzuna gideceksem xultrayı tercih ediyorum.
Samet, Kjerag 02’si geldi, Kjerag Brut geldi. Artık yolda bile Kjerag 01 ile koşuyorum ki ömrü tükensin de kendime yeni bir Kjerag alayım diye..
Kıy, giy, tepe tepe kullan. Bir kaç ay sonra uzuncular için yeni bir model de ekleniyor seriye. Cadi. 2 senedir anca 2 çift Tomir’i emekli ettiğim için mutluyum. Mutlu yıllar, şimdiden.