Trail ultramaratonlar için ayakkabı önerisi

Güzel günlerde kullan. Ayağına taş değmesin :slight_smile:

2 Beğeni

Bir öneri de ben ekleyeyim özellikle yol koşularında Nike Pegasus kullananlar için. Nike Zoom Air Pegasus 36 Trail. Hem gore-tex hem de normal modeli var. Ben normalini aldım ve çok memnunum. Kalıbı çok dar değil çok geniş de diyemeyiz. (Normal pegasus 36 gibi)
45 giyiyorum ve 45.5 aldım. Efeste 30kmlik “geldim iptal olsa da koşarım” koşum ve bol bol Florya Atatürk ormanı koşularında kullandım, tam aradığım rahatlık. Fiyatı da kampanyada yakalarsanız gayet makul aralıklarda.

4 Beğeni

Bir oneri de ben vereyim :slight_smile: spx te indirimde olunca merrel long sky alayim dedim speedcross muadili olarak. Ama camur disinda da cok keyif alarak kullaniyorum 2 haftadir. Cok uygun fiyata vibram taban da cabasi. Tek eksik olarak niteleyebilecegim olay altindaki cikintilar cok sert zeminde hissediliyor. En azindan deneyin derim hazir indirimdeyken.

Sanirim merrel kendi takimindan bir ultramaraton kosucusuyla ortak tasarlamis. Benim gibi hobit ayaklilar icin parmak kismi genis olmasi cok mutlu ediyor. :slight_smile:

3 Beğeni

Bu yazınız üzerine ben de bir çift edindim geçenlerde. Uyarınız sayesinde çok iyi bir indirime denk getirmiş oldum, bu yüzden teşekkürler. Hemen ardından fiyatına bindirim yapmış SPX. 2 kat artmış fiyat, güzel zamanlama oldu kendi adıma. Neredeyse tüm kullanıcıların çok başarılı bulduğu bir model. Patikada denemek için sabırsızlanıyorum. Piyasadaki underrated modellerden.

3 Beğeni

Hayirli olsun cok sevindim begenmenize :slight_smile: vibram tabanli ilk ayakkabim ciddi anlamda farkini hissettim diyebilirim. Henuz camur olmadigindan deneme sansim olmadi ama yumusak toprak zeminde sert toprakta ve cakilli yollarda cok guven verdi bana.

Bu arada yorumlarda iki sey dikkatimi cekti biri alttaki cikintilarin sert zeminlerde ayakta hissedilmesi ve fiyati ama bu fiyat degil onlarin kastettigi tabiki de :smiley: bizde yok fiyatina neredeyse

3 Beğeni

Vibram tabanın farkı en çok sert yüzeylerde hissediliyor aslında. Özellikle dağ koşularında slab kayalık, taşlık etaplarda müthiş özgüven veriyor, zamk gibi tutuş sağlıyor. Long Sky’ı denemedim dediğim gibi ama yazın dağ koşularında kullanırım diye hesaplıyorum kendimce. Ancak çoğu yorumda sert kayaların ve toprak bölümlerin haricinde çamurda ve karda da harika iş gördüğü yazılıyor. Deneyimledikçe ekleme yaparım belki.

4 Beğeni

Konu için en uygun bu başlık olacağını düşündüm. Trail yarışlarında da kullanabileceğim bir ayakkabı arıyorum. Asics trabuco 9 gtx oldukça ilgimi çekiyor ancak gore tex konusunda kafa karışıklığım var. 2022de Kapadokya’da CST koşmak gibi bir hedefim var. Gore tex burası gibi parkurlarda gereksiz biliyorum ama aşırı terletme de söz konusu olur mu acaba?

2025 itibarıyla trail koşularında kullandığınız tavsiye edeceğiniz ayakkabılar nedir?

Pegasus trail 4 ve Asics trabuco max 3 kullanıyorum. İkisi de teknik olmayan patikalar için uygun bence. Trabuco max 3’ün tabanı kalın ve yastıklaması gayet yeterli, ona rağmen iyi bir dengesi var. Biraz ağır ama hız sizin için çok önemli değilse, 6-7 saatlik bir koşuyu konforlu bitirmekse amacınız memnun kalırsınız diye düşünüyorum.
Ek olarak düz tabanım ve taraklı bir ayağım var. Deneyerek, okuyarak bulmuştum bu ayakkabıları ve memnun kaldım.

1 Beğeni

Nike zegama indirimde görüyorum

1 Beğeni

Merrell Agility Peak 5, tavsiye ederim.

3 Beğeni

Salomon Speedcross 6’nın Goretex olmayan modelini düşünüyorum patika ayakkabısı olarak ama sizin fikriniz nedir acaba? İlk patika ayakkabım olacak ve sadece onu kullanacağım patikada 4 mevsim. Bunu daha çok çamur için öneriyorlar sanırım. Salomon Genesis daha iyi bir seçim mi olur her şartta koşmak için?

Zemine göre ayakkabı seçiminini düşünün tek ayakkabı tüm zeminlerde başarılı olmaz.speedcross Genesis ten daha sert bir ayakkabı ve sert zeminlerde yorucu olabilir
tek olacaksa genesis olabilir yada hoka speedgoat araştırın

2 Beğeni

Speedcross tabanı ince ve çok sert , çok dayanıklı bir ayakkabı ama ayağı çok yoruyor, sadece parkur çamurlu veya yumuşak zeminde iyi oluyor. Bir dönem Salomon x ultra kullanmıştım bir süre , daha konforlu ve uzun mesafede iyi , speedcrosa göre biraz ağır ama , ayak alışıyor .

1 Beğeni

Speedcross’un altinda 12’ser tane civi olan modeli SpikeCross 5 gtx ile 1200km yol yaptim. Karakter olarak benzer ayakkabilar diye dusunuyorum. Bendeki model buzda ve derin karda isini tam olarak yapiyor ama ne zaman bu ikisi bitip asfalt-sert zemin gelirse karsima (ki geldi) kundura-takunya karisimina evriliyor, yapisi geregi sert oldugu icin yorabiliyor. Gore-Tex’i cok basarili bu kadar km’ye ragmen dun 10 santim derin karda 10km de coraplarim nemlenmedi bile.

1 Beğeni

Agility Peak 5 ile Salomon Genesis arasında kaldım :grin:

peak 5 goretex radarimda uygun fiyat bulunca alacağım

1 Beğeni

Sırasıyla ilk Trail/Arazi koşusu için deneme yanılmaya yoluyla aldığım ayakkabılar

1. Joma Sima (ilk göz ağrım) oldukça memnun kaldım şimdiye benim için uzun denebilecek mesafelerin hepsini bu ayakkabı ile yaptım. hala kısa mesafe koşular için kullanıyorum. Oldukça iyi yastıklamaya sahip üst kısmı yumuşak olmasına rağmen ayağım içerisinde hareket etmiyor, tabi ki ufak tefek suya dayanıklılığı var ama tamamen değil.
  2. Salomon Supercross 4 çokça adını duyup almanın zamanı geldi dediğim ve hayal kırıklığına uğradığım bir ayakkabı. 150 km kullanıp sadece doğa yürüyüşleri için uygun olduğunu düşündüğüm bir modeldir kendisi. taban yastıklaması ve genel rahatlık oldukça iyi ama koşmaya başladığınız an üst kısmı aşırı yumuşak olduğu için ayağınız içerisinde dans ediyor, zemine tutunması oldukça iyi diş kalınlığı mevcut toprak/kaya kısımlarda güven veriyor iniş kısımlarda tutunma sağlıyor performans koşusu için pek iyi olduğu söylenemez kullanan ultra trail üstadlarının yorumları baştacıdır tabi ki :slight_smile:
  3. Asics Trabuco Max 3 Eveeeet canavar envantere giriş yaptı bu hafta sonu orta mesafede deneyeceğim yorumları revize ederim. yol koşusu için superblast 2 modelini kullanıyorum oldukça memnunum, bu modeldende aynı verimi alacağımı düşünüyorum. bundan sonrası test ayakkabım sanırım Merrell Agility Peak 5 olabilir :slight_smile:
3 Beğeni

Bugün Peak 5 denedim. Ayağımda kalın havlu çorap vardı. Kendi numaram 44’ü giydim tam oturdu hatta hafif sıktı. Ön tarafta boşluk vardı ama etrafı biraz sıktı. 44,5 giydim pek değişiklik farkedemedim. Mağazadaki görevli 44,5 sadece uzunluk olarak farkeder dedi. 45 giydim daha rahattı fakat ince çorapla büyük olur gibi sanki kararsız kaldım numara konusunda. Sizin fikriniz nedir?

1 Beğeni

uzun koşularda hafiften ayak genişleyecek , yokuş aşağı koşarken ayak hafiften öne kayacak , dar olursa parmak uçları ayakkabı ucuna ve tavanına değecek tırnak sıkıntısı su toplama olabilir
yol koşu ayakkabılarında yarış için tam kalıp giyenler var
ultra patika için yarım yada tam büyük giyiliyor

3 Beğeni