Trail koşuları için ayakkabı tavsiyesi

Asics metafuji trail , sayası çok havadar , platform olarak metaspeed serisi kullanılmış dar ve stabilitesi sınırda bir model . içe basanlara ve bileği çabuk dönenlere tavsiye etmem . Kaşık tipi karbon plaka kullanılmış.
Gravel için aldım trail de kullanmak intihar olabilir .

4 Beğeni

Asics Gel-Trabuco 11 şindiye kadar kullandığım en iyi trail ayakkabısı. 13 serisini çok merak ediyorum doğrusu

2 Beğeni

Salomon Pulsar Trail i hafta sonu NİF Ultra da kullandım. Çamur ve yaş toprakta çok kayıyor. Bu tip parkurlarda kullanmamak lazım.

2 Beğeni

2025 Temmuzda Uludağda 30k koşacağım için daha teknik inişler olduğundan dolayı Asics Trabuco Max 4 modelini almıştım.30k da çok sorun olmadı.Bugüne kadar ayakkanı ile 411k koşmuşum.Ayakkabıyı 50k antrenmanda denemiştim.Her iki topuğumun köşeleri su topladı.Sonrasında Kapadokya 63k yı mecbur bu ayakkabıyla koştum.Yine 30.kmde su topladı ve eziyet oldu bana.Aynı modelden 2 arkadaşım daha aldı.Aynı yarışlarda birlikte aynı ayakkabıyı giydik.Ancak,sadece bende su toplama sorunu oldu.Sonrasında Nike Zegama 2 aldım.10k antrenmanda giydikten sonra Nif Ultra 60k parkurunda bu sene koştum.Bütün parkur suların içinde koştuk.Ayakkabı suyu alıyor ve 20 dakika sonra dışarı atıyor.Çok muhteşem çok memnun kaldığım bir ayakkabı oldu.Yol koşusunda genelde Asics giyiyorum,ama trailde Nike gayet başarılı.

5 Beğeni

Yaklaşık 2 ay önce İntersport indirimlerinden çok uygun fiyata arkadaşımın tavsiyesi ile Merrell Agility Peak 5 aldım. Öncesinde kullandığım ayakkabılar Nike React Pegasus Trail 4 Gore-tex ve Salomon S/LAB SENSE 8’di. Çamurlu parkurda kullandım Agility Peakleri topuk desteklemesi ilk başlarda az gibi olsada zamanla alıştım ve yol tutuşuna hayran kaldım. Asics Trobaco Max 4 ü olan arkadaşların kaydıkları zeminlerde o kadar rahat geçtim ki ben de çok şaşırdım açıkçası. Çok aşırı hız destekleyen bir ayakkabı değil ama gerçekten benim çok hoşuma giden bir model.

3 Beğeni

Merrell Agility Peak 5’i bir süredir ben de kullanıyorum. Başta biraz sert geldi ama çabuk alıştım ve kullanırken bir sorun yaşamıyorum, oldukça da rahat. Ama malesef tabanı şimdiye kadar kullandığım tüm ayakkabılardan daha hızlı aşındı. Şimdi baktım sadece 525 km olmuş. Daha ziyade kuru toprak ve irili ufaklı taşlı zeminlerde kullandım ayakkabıyı -bkz. bilenler için Eymir ormanı zemini-. Hem tabandaki dişlerde aşınmalar hem de yan yüzeylerde topaklanmalar ve ufak kopmalar meydana geldi.

Bunun vibram tabanların genel bir sorunu olduğunu düşünüyorum ama başka vibram tabanlı bir ayakkabıyı bu kadar süre kullanmadığım için bunu iddia edemem. Vibram tabanlı Hoka Speedgoat 5’leri henüz 55 kilometre kullandığım için onun durumunu zaman gösterecek.

1000 km’yi geçen Asics Trabuco 11 ise beni şimdiye kadar en mutlu eden trail ayakkabım oldu. Tabanı, topuk içi, üst yüzeyi, hala sapasağlam ve kullanırken çok keyif veriyor. İkamesi olarak yeni bir Asics Trabuco 13 aldım. Bakalım ondan da bu kadar memnun kalacak mıyım.

2 Beğeni

Son 3 trail ayakkabım da vibram megagrip tabanlı, hoka speedgoat 5, sonrasında nnormal tomir 2.0 şimdi ise hoka speedgoat 6 . SG6 ile daha 150km koştum ama diğer ikisi ile 900 km yi aşıncaya kadar koştum. 700-800km lerde baya aşınmış oluyor tabanlar ama tomir sg5 e göre daha erken bitmişti. Baştaki tutuş kalmasa da yine de çok da kötü olmuyor tutuş bence. Vibramdan memnunum.

2 Beğeni