Trail koşuları için ayakkabı tavsiyesi

Konudan uzaklaşacağız ama benim ayaklarım genişledi. Önceden iş icabı giydiğim makosen ayakkabılar şimdi dar/küçük geliyor. Artık normal ayakkabılarımı bile eskiye göre bir büyük numara almak durumundayım. (Benim tecrübem böyle, bilimsel bir açıklama değildir :blush:)

5 Beğeni

Merhaba.

Boa bağcık sistemini deneyip memnun olmayan var mı? Snowboard botlarında kullanıyorum ama koşu ayakkabıları kadar stres altına girmiyorlar. Acaba gevşeme kırılma gibi bir sorun yaşanır mı?

İyi günler dilerim. BOA bağcık sistemi bisiklet ayakkabıları için harika bir sistem ancak koşuda nasıl olur bilemiyorum. Bisiklet kullanırken pedala kilitleniyor ve ayağı yukarıya kaldırırken pedale güç aktarımı yapıyor. Ayak bileği hareketli bir yapıya sahip, kullanmadım ama bana koşu için kullanımı uygun gelmiyor. Hatta spor fuarında sadece bağcık sistemi satan bir marka bile vardı. Bilemiyorum ama konuyu takip edeceğim bende çok ama çok merak ediyoorum.

1 Beğeni

Ben kullanıyorum ama kritik konu eğer arızalanırsa yarışa devam edemiyorsun. Uzunlardan çok kısalarda tercih ediyorum bu nedenle.

Agravic ultra’ya benzer bir model Equipment Agravic Running Wonder White adıyla satışta.
Agravic ultra ile aynı midsole kalitesinde mi bilgisi olan var mı ?

anladığım kadarıyla ve yaptığım bir koşu neticesinde kendi gözlemlerime dayanarak: taban tamamen aynı, üst kısmı belki biraz ağırlık farkı vardır ama yaptığım koşuda bende özel bir rahatsızlık oluşturmadı.

1 Beğeni

Cevap için teşekkürler, ayakkabıyı aldım.
Malzeme kalitesi iyi , drop nedeyse 0 mm. Takumi sen ,adios 8 az da olsa topuk yastıklamasi veriyor Agravic çivili pist ayakkabılari gibi neredeyse negatif off set , heel striker olarak agravic çok uygun olmaz.
Topuk yastıklamasi nerdeyse yok gibi.
Neşet suyu parkuru için gravel ayakkabısı olarak düşünmüştüm .
iade ederim sanırım

1 Beğeni

Ayakkabı dururken hakikaten de çok tuhaf bir izlenim veriyor, zaten internette topuk stabil diye çok yorum var. ama ben sıkıntılı aşil tendonlarıyla, yavaş ve çok ideal olmayan şekilde koştuğum halde yola çıkınca endişelerimin hepsi yersiz çıktı. Tabi ki önemli bir maliyeti var, riske atmaya değmeyebilir. 3cm topuk, hem de bir çok şampiyonluğu olan bir köpükten olunca, topuk yastıklaması bence çoğu yol ayakkabısından iyidir.

2 Beğeni

Ben Agravic Speed Ultra almıştım. Adidasa göre 8mm drop var. Fakat rockered yapısı nedeniyle sanki hiç drop yokmuş gibi ölçümler yapılıyor. Aslında tam olarak öyle değil. Ayakkabının tabanı ve yastıklaması bence mükemmel. Bir çok kez Aydos’da koştum ve en son Sapanca Ultra’da bu ayakkabı ile koştum. Ayak tabanlarım inanılmaz rahattı.

Fakat her güzelin kusuru vardır. Bu ayakkabıda parmaklarınız pek özgür değil. Ön taraf yeteri kadar geniş değil. Parmaklarınız rahat hareket edemiyor. Adı Ultra ama ben 100mil koşacak olsam kesinlikle koşamam bu ayakkabı ile.

Esas en büyük problem topuk ve bilek desteği hiç yok. Teknik zeminde özellikle inişlerde ciddi sıkıntı. Sapanca’da iki kere çok şiddetli burktum bileğimi yokuş aşağı koşarken. Şanslıydım sadece 1 haftalık bir şişlikle atlattım. Bir çok inceleme sitesi “minimal heel support” yazıyor. Siz topuk desteği yok diye bunu yorumlamış olabilir misiniz? Yoksa topuk / taban desteği şahane ayakkabıda. Bu sizin gönderdiğiniz versiyonda üst malzeme farklı ve ayak bileği çevresinde daha fazla destek var. Bu anlamda da iyileşme sağlamış olabilir.

Dediğim gibi Agravic Ultra çok başarılı ama Uludağ Ultra’da kesinlikle onla koşmayacağım. Teknik inişlerde tekrar bilek burkulması yaşamak istemiyorum :slight_smile:

5 Beğeni

Anlaşılır ifade edememiş olabilirim.
Ayağın ve topuğun ayakkabı içinde durması ve ayakkabının topuğu sarması fena değil.Bu versiyon orijinal Agravic’e göre faklı olabilir. Orijinal modelde bana tavsiye edilen numara 42,5 bu modelde 44 biraz bol oldu ve sanırım burun kısmı orijinale göre biraz daha rahat olabilir.
Düşük hızlarda heel striker olarak yere ilk teması topuklarım yapıyor. Orta hızlarda midfoot/ tam taban basıyorum. Yumuşak tabanlı ayakkabılara alışık olduğumdan olabilir. Sanki bu modelde topuk altında hiç yumuşaklık ve orta tabanının esnekliğini hissetmedim.

1 Beğeni