Merhaba, trail koşularında Asics gel venture 8 modelini kullanıyorum. Bu ayakkabıyla koştuğum parkurlar genellikle patika, ortalama yükselti kazanımı 1000 m civarında olan, 20-35 km arası parkurlar. Ancak bu ayakkabıyla ilgili bazı şikayetlerim var.
Belirli mesafelerden sonra inişlerde baş parmaklarım inanılmaz acıyor, genellikle yarıştan sonra da su topluyor.(Bu belki ayakkabıdan değil benim kendi hatamdan kaynaklanıyor da olabilir.)
Ayaklarım ıslandığında ayak tabanımda bir süre sonra batma ve acı hissediyorum. Ayak tabanımın derisi buruştuğu için oluyor muhtemelen bu.
Ve en şikayetçi olduğum konu da ayakkabının tabanının yumuşak olmaması. Bir müddet buna katlanabiliyorum ama belirli bir mesafe sonrası gerçekten can sıkıcı oluyor. O yüzden çok yağmur yaş yoksa arazide bile yol koşusu ayakkabısı kullanıyorum.
Bu şikayetlerim sebebiyle yeni bir trail ayakkabı arayışındayım, bütçem şu anda 10K civarı. Sizin kullanıp da memnun olduğunuz, her türlü ayakta bile rahat bir model dediğiniz bir trail ayakkabısı var mı?
Nike pegasus trail 5 road to trail sınıfı bir model çok rahat bir model. Salomon pulsar trail midsole pegasusa kıyasla atik ve versatile bir model İki ayakkabıyı da kışın yumuşak zeminde kullanıyorum yazın kullanmıyorum
Asics Trabuco Max 3 arazida kullandığım ayakkabı. Tabanının rahatlığı en beğendiğim özelliği. Ayrıca taraklı ayaklar için ön tarafı rahat ve geniş, belki baş parmaklarının ağrıması dar kalıplı ayakkabı giymenden oluyordur.
Şu anda fiyatında indirim var. Bütçenin içinde…
Ekleme yapayım. Cm sine aldanmayın bu ayakkabının alacaksanız mesela 28.5 giyiyorsanız 29,5 cm alın. Asics in tek ayağa uymayan modeli bu. Genişlik olarak iyi ama ön taraf kıvrımından dolayı kendi numaranızda parmağınız ayak ucuna değiyor. Ayrıntı ama hayat kurtarır.
Merhabalar. Ben nike zegama zoomx modelini kullanıyorum. yastıklaması da harika. Mutlaka denemenizi öneririm. kime tavsiye ettiysem hemen satın aldı. Kilo sorunu olanlar için de harika bir ayakkabı. bahsettiğiniz sıkıntıları yaşamadım bu ayakkabıda.
Teşekkür ederim. Ayakkabının arazi performansı nasıl acaba, tutuşu vs.? Tabanı bana çok yüksek göründüğünden bir tık düşündürdü. Bir de numara uymama gibi bir durumu var mı?
çalılara, kayalık zeminler çamurda ve suda kullandım dayanıklılığı süper. suya girip çıktıktan 30 40 dk sonra tüm suyu dışarı atıyor. üst kısmı oldukça ince hava alıyor koku olayı da yok. numara kalıbı küçük oluyor. ben 2 numara büyük aldım mecburen. uzun koşularda ayağınızın şişeceğini de unutmayın lütfen. kayalık zeminlerde tutuşu harika hissetirmiyor bile. düşme kayma tehlikesi hiç yaşamadım. taban yüksek gerçekten. yastıklaması bu yüzden çok iyi. küçük taşlara vs basınca darbeyi içeriye vermiyor. bide ben 94 kg olduğum için öneri üzerine almıştım. o yüzden çok memnun kaldım. çevrem yaklaşık 5 6 kişi daha aldı herkes memnun. almasanız da denemenizi öneriririm.
Benim tavsiyem en az üç ayakkabı alman.Arazinin durumu, koşman gereken mesafe ve sıcaklık etkenleri önemlidir trail koşularda…
Ben kısa mesafede (10k-15k) asics fuji speed 2
Çamur ve kaygan zeminde salomon sense ride 5
Uzun koşularda adidas agravic speed ultra (yastıklaması üst seviye)
Tek ayakkabı bende sakatlanmaya sebebiyet veriyor ve çabuk deforme oluyor…
Ben de sizin gibi yapıyorum aksi takdirde sıkıntı. trail ayakkabıları asfaltta ağır geliyor genelde. asfaltta daha hafif ayakkabılar olmalı diye düşünüyorum.
Ayak parmaklarindaki acima cogunlukla parmaklarin ayakkabinin on kismina carpmasi nedeniyle olur. Ozellikle inislerde ayak, ayakkabi icinde one dogru giderse bu carpma kacinilmaz oluyor.
Ben patika kosularinda Salomon ve Mizuno kullaniyorum. Mizuno ayakkabilarin on kismi Salomon’a gore ayni numarada yarim cm daha uzun ve biraz daha genis. Cok farkli turden patika yarislarinda Mizuno ile kostum. Ayakkabilari kesinlikle cok basarili.
Asics hic kullanmadigimdan Asics-Mizuno kiyaslamasi yapamiyorum.
Deneme listesine Mizuno’yu da eklemenizi oneririm.
Evet, muhtemelen tam da bu yüzden oluyor. Üstelik yukarıda da belirtilmiş, uzun mesafede ayak şiştiği için bu durum kaçınılmaz oluyor. Geçen gün koşuda baş parmaklarım çok acığı için su toplayıp patladığını düşünmüştüm. Ancak sadece oluşan şişkinlikten ve ön kısma çarpmaktan ötürü tahriş olmuş. Sizce baş parmağa yapıştırılan bantlar bu konuda fayda sağlar mı ? Ayakkabıyı muhakkak değiştireceğim, söylediğiniz modelleri de inceleyeceğim.
Trail koşularında aynen buradaki gibi bağlıyorum ama sanırım benim hatam gevşek bağlamak. Çok sıkı bağlayınca bileğimi ağrıtacağı korkusuyla gereğinden daha az sıkı bağladığım için ayağım ayakkabının içinde çok ileri gitmiş oluyor.
Evadict xt 8 ile aynı sorunu yaşadım. Baş parmağımın hemen yanı kırmızı jelibon gibi şişti.
Bağcıkları en üstteki deliklerden geçirmemiştim ve yeterince sıkı bağlamamıştım. Ayakkabının altı 1 kilo çamur bağlamıştı. Attığım her adımda ayağım içinden çıkacak hissiyatı başlamıştı.
Bugün aynı parkurda (gerçi çamur biraz donmuştu, zeminde aynı vakum etkisi yoktu), biraz daha kalın çorap giyerek ve bağcıkları en üstteki deliklerden de geçirip biraz daha sıkı bağlayarak sorun yaşamadım.
Evadict xt 8 kesinlikle sert zemine uygun değil diyebilirim.
Merhaba. Ben de arazide asic gel fuji trabuco 7 kullaniyorum. Cok memnunum. Normalde asics de dahil 43,5 numara giyiyorum ama bu modelde 44 numara rahat oldu. Tabani cok iyi. Sert, taşlı zeminlerde oldukca başarılı. Kapadokya 38k’ da kullandim. Peri bacalarinin o kaygan zemininde kayıp tökezleyen çok gördüm ama benim ayakkabilar hic kaymadi. Tavsiye ederim.
yaklaşık 5 yıldır trail, yol koşuyorum ortalama koşu mesafelerim 25-40km aralığında…Şu ana kadar edindiğim tecrübelere dayanarak, marka model fiyat aslında kişisel bir olay. Ayak yapınız, genişliğiniz bunda en önemli etmen…
Şimdiye kadar salomon sense ride 4 , hoka speedgoat 4 ve en son The North Face Vectiv Infinite 2 kullanıyorum. Kıyaslarsam yastıklaması daha düşük ve sert olduğundan dolayı salomon 30k dan uzun süreli koşularda ayaklarımız su toplamasına neden oluyordu. Hoka yastıklaması çok iyi, ve tabanı vibram taban olmasından çok rahat ediyordum ama kayalık, taşlı parkurlarda yumuşaklığından dolayı güven eksi yazıyordu. En son aldığım north face ise tam istediğim gibi , ayağımı iyi saran, çok sıkmayan yastıklaması iyi olan bir seçenek oldu. dediğim gibi ayağınızın yapısı ve parkurun teknik yapısı ve mesafeler önemli, ben 4 üncü ayakkabıda istediğimi buldum. Darısı size
Bu modelin Türkiye’de satışı yok sanırım. Asics’in sitesinde stokları tükenmiş, son stokta olduğu tarihin üzerinden de satış fiyatına bakacak olursak belli ki epey geçmiş
Haklısınız deneye deneye en uygun ayakkabıyı bulacağım fakat bu koşullarda denemenin maliyeti maalesef ki epey yüksek. Bu konu başlığı altında tavsiye edilen Asics Trabuco Max 3 modelini, yine buradaki tavsiye üzerine 1 numara büyük aldım. Ancak hala ayakkabıyı giydiğimde baş parmağım neredeyse ayakkabının ucuna değiyor ki hem uzun mesafe sonrasında hem de soğuk havada ayaklarım şiştiğinde nasıl bir sonuç doğacak gerçekten merak ediyorum. Keşke ayakkabıları giyip 5-10 kilometre koşarak deneyebileceğimiz bir imkanımız olsa.
Çok profesyonel bir koşucu olmasam da verebileceğim tavsiye şöyle olur; Burada yazan yorumlardaki modelleri mümkünse mağazalarda ayağına dene. Her modelin kalıbı farklı oluyor. Ayak numaran da zamanla değişecektir (Koştukça ayak genişliyor - ben de böyle oldu)
Kısa mesafe ve hafif parkurlar için ikinci bir ayakkabı al kesinlikle (bence farklı bir marka ve model olsun) Değiştirmeli giymek ayak ve ayakkabı için gerekli.
Aldığın Asics’den de memnun kalacaksın