The North Face® Kapadokya Ultra Trail 2015

Yarış alanı, etkinlik programı, koşu paketi teslimi, zorunlu malzemeler, cezalar, havaalanı servisleri, açılış yemeği, teknik toplantı, destekçiler, istasyonlar, vb. konulara detaylı bilgilerin yer aldığı yarış kitapçığına aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

The North Face Kapadokya Ultra Trail 2015 Yarış Kitapçığı

1 Beğeni

Hava durumu için aşağıdaki siteyi takip ediyorum ancak yarış günü hafif yağmur gösteriyor. Umarım yağmur yazmaz…

Etkinlik sponsorlarından B-Active’in Expo alanında satış amaçlı standı olacak, isterseniz oradan temin edebilirsiniz. Ayrıca koşu sırasında Göreme istasyonunda (adı B-Active Göreme olarak değişti) yiyecek ve içeceğe ek olarak kullanımınız için jel de bulunacak.

3 Beğeni

Yarış öncesi çeşitli spor markalarının indirim uyguladığı satışlar oluyor değil mi?

Ürgüpten İbrahim paşaya kadarlık 10 km yolda eğim var sürekli ancak buradaki yükselti haritasına bakınca çok değil gibi geldi ancak o bölgede yaşayan kim ile konuştum ise herkes çok ciddi rampa çıkacaksanız dediler. Gözüm korkmaya başladı. Sizin yorumlarınız nedir ? Daha önceden koşanlar varsa aramızda bilgi verebilirseniz çok sevinirim…

Mert sana Eskişehir’den örnek vereyim Atatürk lisesinin yanından şahin tepesine çıkarsan 1.7 km de 125 metre kazanımın oluyor. Yada kent ormanın girişinden anayolun tepe noktası 2.5 km de 150 metre çıkıyorsun. İbrahim paşa 280 metre kazanım olan ama mesafe olarak çok daha uzun olan bir yer.

2 Beğeni

Merhabalar! Güncel hava durumu tahminlerinde Cuma ve Cumartesi günleri için yağmur olasılığı devam ediyor. Bugün için de benzer bir tahmin var. Hava kapalı olmakla birlikte henüz Ürgüp’te yağmur yağmadı.

1 Beğeni

Dün yayınlanan bülten ile birlikte 110-60 lık parkurlar için zorunlu olan patika koşu ayakkabısı tavsiye olarak değiştirilmiş…

Keşke start anında ilan edilseydi.

1 Beğeni

Merhaba!

Büyük olasılıkla bir çoğunuz dün, Argeus tarafından Kapadokya Ultra Trail ve Kapadokya Trail 60K için patika koşu ayakkabısı zorunluluğunun kaldırıldığına dair bir mesaj aldınız. Bu zorunluluk gerek doğrudan yazışmalarda, gerekse forumda bir çok defa konuşulan bir konuydu.

Organizasyon adına bizim tarafımızdan hep bunun katılımcıların ve organizasyonun güvenliği için konulmuş bir kural olduğunu, elbette başka türde ayakkabılarla sadece Kapadokya’da değil dünyanın her yerinde patikalarda koşulabileceğini, ama organizasyon kapsamında bunun mümkün olmadığını duydunuz.

Bu görüşümüz halen geçerli.

Argeus’un vermiş olduğu karar tek taraflı olarak alınmış bir karardır.

Başından itibaren organizasyonun teknik sorumluluğunu yürütmüş kişiler olarak bu kararı doğru bulmuyoruz ve onaylamıyoruz.

Bizim için Kapadokya Ultra Trail, fikrini ortaya koyduğumuz; rotasından katılım koşullarına, kayıt sisteminden zaman tutulmasına, işaretlemesinden tanıtımına kadar her kademesinde, hiç bir maddi ilişki içinde olmadan tamamen gönüllü olarak, sadece bilgi birikimi ve tecrübe aktarımı ile değil, elimizden gelen her sekilde yoğun emek ve vakit verdiğimiz, gelişip büyümesi için çaba sarf ettiğimiz bir etkinlik. Bir hayalin gerçeğe dönüşmüş hali.

Henüz daha ikinci yılında oldukça iyi bir noktaya geldiğine inanıyoruz. Yakın gelecekte uluslararası anlamda daha da güzel haberlerini hep beraber duyacağımızı umuyoruz.

Ama bir süredir devam eden ve iyice belirginleşen uslüp ve bakış açısı farklılıklarından dolayı organizasyon ekibinin sağlıklı bir şekilde birlikte çalışmasını malesef artık mümkün görmüyoruz.

Bu nedenle bugün itibarı ile organizasyon komitesinden ayrılıyoruz.

Etkinliğe katılacak herkese gönülden başarılar ve keyifli koşular dileriz. Dağlarda, patikalarda görüşmek dileğiyle!

Serkan Girgin
Sertan Girgin

6 Beğeni

Sizin ayrılmış olmanız beni çok üzdü. İlk defa böyle bir organizasyona katılıyorum ve varlığınızdan güven alıyordum. Ayrıca bizimle bu kadar ilgilenip sorularımıza tek tek cevap verdiniz, organizasyona emeğiniz ve katkınız eminim çok büyüktür. Sizi ayrılma noktasına getirmeleri hem düşündürücü hem kabul edilemez hem de üzücü :frowning:

3 Beğeni

Ürgüp için 1 ay önceden satın aldığım otobüs seferini kamil koç çoktan iptal etmiş bile.İşin güzel tarafı son gün beni arayıp seferlerin iptal olduğunu duyurmaları.Cansıkıcı şeyler olabiliyor neyseki nevşehirliler turizmden son gün bilet bulabildim.

Sevgili Girgin Kardeşler,

Geçen yıl Kapadokya’ya çok da bilgim olmadan katıldım. Sizleri tanımıyordum henüz. Fakat katıldığım en muhteşem organizasyondu. Tanıdığım, tanımadığım herkese övgüyle bahsettim.

Ardından Aladağlar kayıtları açılınca tereddüt bile etmeden eşimle birlikte kayıt olduk. Sizin isimleriniz bizim için yeterli bir referanstı. İyiki de katılmışız, muhteşem bir deneyim oldu, hep aklımın bir köşesinde yeni kayıtları unutmayalım, kaçırmayalım vardı.

Bu yılki Kapadokya yarışına da aynı düşünce ile kayıt olduk, bu yılın hedef ve son yarışımız.Tüm çalışmalarımız bu yarışa göre oldu. Çok iyi bir organizasyon olacak eminiz.

Ama sizlerin ayrılmanıza inanın çok ama çok üzüldüm.

Ekipman konusunda sizlerin verdiği tavsiyelerin önemini çok net gördüm. Aladağlar gibi bir parkurda kimsenin zarar görmemesi (Aykut’un başına geleni dışında tutuyorum, çok üzüldük ama organizasyondan dolayı olmadığını düşünüyorum) sizin emek ve tecrübenizle + oradaki görevlilerin üstün çabaları ile gerçekleşti.

Sizlere ihtiyacımız var, hem tecrübelerinize hem de yönlendirmelerinize…

3 Beğeni

zorunlu trail ayakkabının kaldırılması bence iyi olmuş.UTRAYA GELİRKEN HERTURLU SORUMLULUK KOSUCUNUN KENDİSİNDE ZATEN…likya ultra maratonunda 5 gunde 240 km luna sandaletlerele canavar gibi kosan karim vardı… ve ayagınada hicbir zedelenme yoktu…ve ılk 5 te ıdı

1 Beğeni

O kadar üzüldüm ki anlatamam . Desenize artık iş ticarileşecek. Sonrasında gerçekleştireceğiniz tüm organizasyonları merakla bekliyor olacağım. Gerek üslup gerek spora bakış açılarınız benim için çok saygı duyulacak çok takdire şayan şeyler bu sebeplerle sonrasında sizden beklentilerim çok yüksek. Umarım yeni ve daha güzel bir başlangıç yaparsınız. Her şeye rağmen ülkemize uluslararası çapta bir trail yarışı armağan ettiniz.Umarım bu başarınızı daha da ileri götürürsünüz. Bunun için size minnettarız. Sağlıkla ve sporla kalın. Görüşmek üzere.

2 Beğeni

Bu konuda canı gönülden size katılıyorum. Zorunlu malzeme herkesin iyiliği içindir ve uyulması gereken kuraldır. Uymak istemeyen varsa yarışa katılmaz. Sizler bir sene önce açıkladınız malzemeleri. Koşmak isteyenler bu süre içinde hazırlıklarını yapmalılardı. Her şeyin bir kaçar yolunu bulma düşüncesi, kuralları kırma düşüncesi toplumumuzda yaygın malesef ki. Kararınıza üzüldük yine de emeğinize sağlık.

2 Beğeni

Bir insanın “bir hayalin gerçeğe dönüşmüş hali” dediği bir organizasyondan ayrılmak zorunda bırakılması ne üzücü.
Ama gerekli gördünüz demek ki…
Umarım yaptıkları hatanın en kısa zamanda farkına varırlar.
Şimdiye kadar verdiğiniz tüm destekler için yürekten teşekkür ederiz.
Bizim için kapadokya ultra demek Girgin Kardeşler demek ve hep öyle kalacak!

1 Beğeni

Çok üzüldüm. …tek diyebileceğimiz yol ayakkabısı ile Trail ayakkabısı arasındaki farkı kavrayamayanlarin başkalarının güvenliğini tehlikeye atmamaları için yarışlarda koşucu ve ya organizatör ellerini ayaklarını çekmeleri gereğidir. Bu sporun gelişimine engel olmaktan başka bir işe yaramayan cahil ce işlerden kaçınmalı . Çok keyifli bir start olmayacak benim için …umarım yaptıkları hatanın çabuk farkına varirler ve cappadocia ultra ve Girgin Kardeşler hep beraber olurlar.

4 Beğeni

Bu haber benim için tam bir hayalkırıklığı oldu.Sizinle birebir ilişkimiz olmasa dahi olay bakış açınız benim için çok önemli bir referanstı.Seneye aynı günde iki farklı organizasyon olsa ben sizin düzenlediğinizi yani amatör ruhu tercih ederim.Ultra arazi yarışları hem kural hem de prensip icabı yanınızda koşan kişinini sorumluluğunu, size de yüklediğine göre; arazi , hava ve parkur hakkında belki de yarımyamalak bilgi sahibi olarak ,yanlış-eksik malzeme ile yarışa katılan bir kişi sizin de yarışınızı zehir edebilir.Bu nedenle koşullar hakkında detaylıca kafa yorup bilgi sahibi olan kişilerin belirlediği bazı çok temel! kurallar mutlaka olmalı ve uyulmalıdır.

3 Beğeni

Sevgili Serkan ve Sertan Girgin’in TNF Kapodakya UT 2015 organizasyonundan ayrılmaları çok büyük bir kayıptır. Bu organizasyonun bu hale gelmesindeki en büyük pay kendilerinindir. Aladağlar’da hem organizasyonu ve hem de nasıl çabaladıklarını hem de bilgi ve tecrübelerini görme fırsatım oldu.
Elbette bu kararı vermelerinde bildiğimiz ve bilemediğimiz başka sebepleri de mutlaka vardır.
Bu tür büyük organizasyonların ticari bir yönü zamanla ön plana geçebilmektedir ve bazen kurallarda esnetmeler-zorlamalar yapılmak istenmektedir.Yapılan işin boyutu artınca yani iş büyüyünce doğrular - doğru kabul edilen uygulamalar yerine daha esnek- herkese uyabilecek uygulamalar ön plana alınmak istenmektedir.
Umarım ayrılıkları düzelir ve tekrar organizasyona geri dönerler, yoksa gerçekten TNF Kapodakya UT 2015 buruk başlayacaktır.
NOT: Uygun trail ayakkabı giymeyerek ayağı kayan, düşen ve yaralanan birinin organizasyona ve kendisine yardım etmek zorunda kalacak olan diğer koşuculara yaratacağı maddi ve zamansal yük olasılığını da unutmayalım.

2 Beğeni