Az önce yapılan resmi açıklamayla birlikte Dağyenice Ultra artık yapılmayacakmış. Bu sene veya 2026 da kesin olarak katılmak istediğim bir yarıştı. Kendi adıma çok üzüldüm…
Evet yapılmayacağını yazmıştım bu konuyu açarken. Organizasyon şirketi ortakları arasındaki anlaşmazlık dolayısıyla yapılamıyor.
Hatırlıyorum maalesef. Galiba toparlayamadılar düzelmedi bazı şeyler bugün kesin olarak netliğe kavuştu. Ülkenin en kaliteli yarışlarından biriydş bence.
Dağyenice’de iki kere 61K mesafesini koştum. 2023 ve öncesi her şey mükemmeldi. Geçen yıl (2024)'te etkinlik alanında bazı aksaklıklar oldu, özellikle 61K ve 100K finisherları bunu yaşadı. Finish’e geldiğimizde bütün standlar toplanmıştı, yiyecek-içecek hiçbir şey kalmamıştı. Oysa ki cutoff’a daha 2 saat vardı, ödül töreni bile yapılmamıştı. Aynı şekilde 1 gün öncesi de saat 18’de yarış kitimi almaya gittim, kayıt masası haricinde standların hiçbiri kurulmamıştı, alanda müzik bile çalmıyordu. 2023 ve öncesinde böyle değildi.
Önceki senelerde katılan arkadaşlarım öve öve bitirememişti. İçimde ukte kalmıştı gidememek.
Bahsettiğiniz aksaklıklar hiç ama hiç normal değil ve kesinlikle yakışıksız şeyler. Böylesine kaliteli bir organizasyon için çok kötü bir imaj kalmış. Adınıza üzüldüm. Yaşamak istemezdim böyle bir şeyi.
Türkiyenin en güzide parkurlarından olan dağyenice artık yok. Ticari kaygı mı, katılım mı yoksa yerel kaygılar mı? Artık hiç önemi kalmadı…
Organizasyon ortakları arasındaki anlaşmazlık yüzünden bitti.
Çok üzüldüm. Festival havasında geçen, keyifli bir organizasyondu. Umarım yeniden canlanır.
O bölgede Nefes Ultra isimli başka bir yarış düzenlenecek. Organizatörü hatırlayamadım şimdi.
Böylesine kaliteli bir organizasyonun bitmesine çok üzüldüm. Aynı parkurda başka bir yarış düzenlenecek diyorlar netlik yok.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde düzenlenen Two Castles and Abbey Trail Ultra katıldığım en zorlu yarışlardan birisiydi. Kuzey Kıbrıs’ta yaşayan iki yaşlı İngiliz’in gönüllülük esasına göre düzenlediği bir organizasyondu. Ben 2015 yılında katıldım, yanlış bilmiyorsam o tarihten sonra bir daha düzenlenmedi.
80 km.lik yarış adanın kuzey batısındaki Kantara yerleşiminden başlayarak, sıradağlar üzerinden geçerek Girne’nin Bellapais bölgesinde son buluyordu.
Sıradağlar üzerinde devasa kayalar ve kurumuş ve devrilmiş ağaçların üzerinden geçmeye çalıştığımızı hatırlıyorum.
Evren Yol Koşusu: 50 liraya kavurmalı pilav yemiştik şimdi milyon dolarlık organizasyonlar yapamıyor bunu
Fotoları duruyorsa paylaşır mısınız?
gerçekten harika yerlerden geçmişsiniz. manzaralar ve doğa da harika görünüyor. parkur yıpratıcı. çok tebrik ediyorum.
Uzunetap Runfire Salt Lake Ultra Trail / Tuz Gölü bu yıl 22-24 Ağustos’ta yeniden yapılıyor ve listeden çıkarıldı.
Şimdi sitesine baktım. Likya yolu ultra da yapılacak bu yıl. 2025 programı yakında yayınlanacak diyor.
Benim hatırladığım bazı yol koşuları şunlar:
Bozcaada Yarı Maratonu. New Balance sponsorluğunda uzun süre yapıldı, sonra onlar sponsorluktan çekilince bir daha dikiş tutmadı. Geçen yıl da yapılmadı.
ODTÜ Cumhuriye Koşusu. Tamamen tarihe karışmış değil fakat eskiden Eymir Gölü etrafında 10 km şeklinde düzenlenirdi. Şimdi kampüsün içinde 4,5-5 km koşuluyor.
Puma Ignite Koşuları. 2015-2016 gibi İstanbul Caddebostan’da Ankara’da seriler halinde yapılmaya başlanmıştı. Sonra kaybolup gitti.
Nike-İST Koşuları. İstanbul’da kadınlar için ayrı olanı bile vardı. 1 veya 2 defa düzenlendi galiba. Sonra unutuldu.
Under Urmour Marmaris Yarı Maratonu. 2-3 defa düzenlendi. Tshirtleri de kaliteliydi, hala durur. En son 2019’da falan koşuldu galiba.
-
İstanbul Esenyurt’ta Adidas sponsorluğunda düzenlenen Akbatı 10K Koşusu 2018 ve 2019’da yapıldı, bir daha düzenlenmedi.
-
Macera Akademisi tarafından Beykoz Riva’da düzenlenen Riva Koşusu 3 kere yapıldı 2020’den sonra yapılmadı.
-
İstanbul’u Koşuyorum etaplarından günümüzde düzenlenen Yenikapı ve Üsküdar etapları haricinde Caddebostan, Bakırköy, Esenyurt, Bebek, Kemerburgaz Kent Ormanı ve Tarihi Yarımada Parkuru etapları da vardı, buralarda artık yapılmıyor. Caddebostan’a Cadde 10K-21K, Winter Run, Summer Run, Bosphorun 10K gibi yeni yarışlar geldi.
Alanya Ultra Trail geri dönüyor… Hem de muhteşem bir dönüş olacak…2025 Yetişmedi ama 2026 kesin… 1 ay içinde anons edilecek sosyal medya’dan takip edebilirsiniz… Ve tabi ki Ahmet Arslan’da geri dönüyor