Alanya’da yaşayan biri olarak farklı kaynaklardan duyduğum bu bilgiyi forumda görmek sevindirici sabırsızlıkla bekliyorum bu yarışı. Önceki yıllarda yapılan yarışların tüm etaplarını her hafta sonu yapıyorum biraz revizyon ile yeniden hazır hale gelebilir.
Ülkemizin en eski patika koşu yarışı olan Geyik Koşularının mart versiyonu yapılmayacak.
Umarım bu yarış tümden tarihe karışmaz.
Tümden tarihe karışırsa bile pek şaşırmam doğrusu.
Mevcut şartlar altında yurtdışından koşucu (Kapadokya gibi) çekmeyi başaramayan tüm yarışlarımız er veya geç kepenk kapatacaktır.
Yurtdışından koşucu çekemeyen mi
yoksa
organizasyonu iyi yapamayanlar mı
organizasyonu iyi yapıp pahalı olanlar mı
yarış tarihini sıkışık döneme ayarlayanlar mı risk altında.
Risk altında olanlar ile yeni eklenen iyi organizasyon sayısı ne durumda?
Herkesin evinin yakınında yarış olsun da, bu dönemde yakın mesafe ilaç gibi olmalı.
Kızılcahamam Ultra’dan halâ bir haber yayınlanmaması o organizasyon hakkında da korku uyandırıyor.
Bu yıl ilk defa yapılacak olan İsfalt 10K da iptal edilmiş, seneye yapılacakmış.
Kartal’da 10 K yol yarışı için 1350 TL kayıt ücreti talep edilen etkinlik değil miydi bu
Bu konuda ben de biraz huzursuzum. Ankara için TAF takvimde olan Beypazarı Ultra’dan da Kızılcahamam Ultra’dan da henüz bir haber çıkmadı.
aslinda beypazari icin yeterli reklam da yapilmadı hatta kosuya gonul verenler kendi arastirmalariyla kosudan haberdar oldu. durum bu seviyedeyken organizasyonun yapilacak olmasi ve bu organizasyondan guzel sonuclar beklemek biraz supriz olur.
öte taraftan dazspor’da da uzun zamandır “anlaşılabilir” bir sessizlik var.
ankara kosmak icin ve organizasyon acısindan cok verimsiz
Gordion Yarı Maratonu’ndan da ses yok. Ocak 2025’te kayıtlar açılacak diye bir banner var sitesinde. Mart’a girdik, ses soluk çıkmadı. Keşke bizim şimdiden baktığımızda “Aşağıdan yukarıdan yolun sonu görünüyor.” diyebildiğimiz şeyler için organizasyon firmaları açıklama yapmak için bu kadar beklemeseler.
Bu sene mesela kendi adıma 2024 sonunda karar verdiğim ve katılmak istediğim trail yarışları vardı. Başka bir başlıkta konuyu uzun uzadıya tartışıyoruz, 2025 fiyatları belli olunca dedim ki Ankara’dakilere katılayım kendimi 1 sene daha geliştireyim en azından bir sonraki sene gittiğime değsin. Şimdi ne oldu, bu yarışları beklerken ses çıkmıyor diğer tarafta da kayıt dönemi bazlı ücret avantajını kaybetmiş olduk. Üzülüyorum hocam, ne diyeyim.
Kendi sitesinde yapılan duyuruya göre Gordion Yarı Maratonu 28 Eylül’e ertelenmiş.
https://maratongordion.com/