Suunto Amiral Saatler

Açıklayıcı bilgiler için teşekkürler, birçok özelliği kısmadan harita uyarı açık koşuda güzel batarya değeri suunto race için. @tugrulpeker gerçek ortamda sarjı sormuştu bu başlıkta, 40 saate yakın çıkarır.

1 Beğeni

Bende suunto race s aldım, aranıza katıldım, daha gelmedi. Hayırlı uğurlu olsun :slight_smile:

7 Beğeni

Suunto uygulamasını telefona indirip aşinalık kazanabilirsin, ben polardan geçince bi garip olmuştum (karışık gelmişti.Mesela yürüyüşe basınca hemen orada navigasyon, suunto plus ve egzersiz seçenekleri çıkıyor).
Alışılıyor,garminden geçen daha kolay alışır gibi geliyor.Koşa koşa kullan sağlıkla.

Not:araçta sms gelmesi, telefona hızlı yanıt veya gece vakti takip ettiğin kişinin etkinlik bilgisinin saate gelmesi vs de tuhaf, ayarlanabiliyor biryerlerden

1 Beğeni

Ben de Suunto vertical solar titanyum edindim. Yaklaşık 1 aydır kullanıyorum. Garminden sonra alışmam zor olmadı. Temel sebebim şarj süresi idi. Şarj süresi gerçekten çok çok iyi. Arayüzü, suunto plus uygulamaları çok başarılı. Ücretsiz harita indirebilmek,32 GB hafıza,offline harita kullanımı dual bant gps vs. Çok cazip gelmişti. Saatin malzeme kalitesi de gayet iyi. Yakın özellikteki bir Garmin modelinin yaklaşık yarı fiyatında olunca, Garmin hegemonyasından kurtulmam gerektiğinin farkına vardım:)

6 Beğeni

Umarım memnun kalırsın . Aramıza hoş geldin :slight_smile:

2 Beğeni

Suunto Ambit 3 den sonra çağ atlayacağım kesin. :slight_smile: :buraya eycof gifi gelmeli ama çağ atlama gifi bulamadım:

4 Beğeni

Selamlar ,

Race için ekran koruyucu aldım. Henüz elime ulaşmadı ama kullanan var mı? Tecrübe eden paylaşabilirse sevinirim.

https://app.hb.biz/xiqnyT4Okd1c

1 Beğeni

Aynı ürünü almayı düşünüp kullanıcı yorumu göremediğim için vazgeçmiştim. İlk elden deneyimlerinizi duymak süper olur.

1 Beğeni

Yani benim ki iş değil tabi sipariş verdikten sonra sormayı akıl etmek. Ama saat saphire diye pek kullanan oldu mu bilemedim. Aslında pek de sevmem bu tür koruyucu vs . ama geçenlerde bir vertical gördüm forumda satılmıştı. Ekranın bir kırık vardı sanki. Tabi kırılmaz değil ama işte belki faydası olur dedim bakalım.

2 Beğeni

Kasayı da koruyan modeller de var.Belki gelmeden iptal edip şunu da alabilirsin.

1 Beğeni

Ben aynı marka aynı ürünün vertical solar modeli için olanını aldım. Ürün kaliteli, marka zaten bu alnda bilinen. Varlığı belli değil. Koruyuculuğu yüksek bir ürüne benziyor. Tabi çizik,hafif darbe vs. Zaten safir olduğu için cam zor koşullara dayanıklı. Fakat bendeki soru işareti solar özelliğine negatif yönde etki edip etmediği. Yaptığım gözlemlerde pek etki etmiyor gibi. Fakat suunto solar özellikli cihazlara ekran koruyucu önermiyor.

1 Beğeni

Poların problem çözümüne dair herşeyi denedim. Mesela modülü kalbe doğru 3,4 cm sola kaydırdım,biraz aşağı biraz yukarı taktım vs. Nafile. Çözüm olmadı. Kayış 11 aylık. Sonra farkettim ki kayışın içe bakan silikon bölümünde küçük bir çatlak oluşmuş. Bütün sebep bu yani. Buradan sızan sıvı bütün iletişimi altüst ediyor. Tekstil ürünü olduğu için garantisi yok tabi. İlk 6 ay garantisi olduğundan bahsediliyor global forumlarda. Yeni ve orijinali 2300 TL bandında. Ben de 400 TL ye uyumlu bir bant aldım​:grinning: yaklaşık 6 da 1 fiyatına. Bakalım ne kadar dayanacak. Bu arada bandı çok özenli kullandım nasıl bu kadar sürede bu hale geldi anlamıyorum. Ucuz aldığım bant dayanıklı çıkarsa orjinalini alacağıma bundan 3-5 tane alıp kenara koymayı düşünüyorum. Sözün özü Orkun hocam siz de silikon yüzeyi bi kontrol edin derim.

2 Beğeni

Bende o bolgelerde her hangi bir sorun yok, ilk gunku gibi duruyor o kadar kullanmaya ragmen. Dedigim gibi arada sacmaliyor, ozellikle soguk havalarda. Vucut isininca 3k sonrasinda genelde normale donuyor. Gecen farkettim, cikmadan once islattim, ilaveten ekg jeli surdum ama kosarken belki de soguktan kurumus ve iletkenlik azalmis, 10-15 saniye durup bir avuc kar alip vucut ile temas ettigi ped bolgesine surdum, hem bant normale dondu, hem de ben kendime geldim sogugu yedikten sonra :slight_smile:

4 Beğeni

Benzer sorunu rüzgarlı ve kuru havalarda ben de yaşıyorum. Ki zaten üretici bu tarz havalarda bunun olabileceğini belirtmiş. Terleyince normale dönüyor. Tuzlu suyun mucizesi :grinning:

2 Beğeni

2.39.20 güncellemesi yayınlanmış. Notlar aşağıdaki gibi.

Staged update starting on December 16th 2024

This update brings new features, improvements and bug fixes.

New features:

** Support for the new holiday watch faces in SuuntoPlus store*
** Added support for automatic compass calibration*
** Added a button lock option in the control panel*
** Visual appearance of watch menus improved*

Improvements and bug fixes:

** Outdoor distance accuracy improved with new GNSS firmware*
** Daily HR and sleep tracking problems fixed*
** SuuntoPlus sport Apps display device connection status*
** Several bug fixes and stability improvements*

2 Beğeni

Sevmedim, vertigo hissi verdi, Menüde seçilen diğerlerinden hafif büyük ve 3 boyut hissi verdi.
Gps gelişmesi iyi olmuş ama gps için sorun pek yoktu bende.

1 Beğeni

Daha yüklemedim ama bende son güncelleme sonrası aktivite başlangıcında GPS sinyalini biraz geç bulmaya başladı gibi bir hissiyat vardı. Ona bakmak istiyorum Race’de.

1 Beğeni

Yuklemeye basladim guncellemeyi (bu arada sarj cihazi guncelleme icin lazim degil, harita yuklerken lazim karistirmisim) , aslinda duzeltilmesi gereken ufak tefek cok detay var bana gore. Ornegin kendinizin olusturduguz antrenman programinda ornek veriyorum 10x400/400 + 6x800/800 antrenmaniniz var. saate yukluyorsunuz antrenman basliyor, sirayla size interval 400 uyarisi veriyor ardindan dinlenme 400 uyarisi veriyor siz de buna gore hizlanip yavasliyorsunuz. Peki o anda kacinci seri intervali kosuyorsunuz onu goremiyorsunuz, Her seferinde icimden sayip parmagimla 1-2-3…8-9-10 seklinde yapiyorum ama bazen kafa gidiyor ve karisabiliyor. Alternatif olarak antrenmani yuklerken saate her 400’u 1-2-3 diye ayri ayri da yukleyebilirim ama bence cozulebilecek bir konu.

1 Beğeni

Ben de sevmedim, bu tip font küçülten düzenlemelerin kullanıcıya seçenek sunması lazım. Yakın görme bozukluğu olan benim gibi yaşlı kişiler için alıştıklarından daha zor bir düzen dayatmış oluyorlar…

2 Beğeni

Hover Effect ya da Magnification Effect gibi bir aç-kapa ekleyebilirlermiş. UI’da kimi yerde kasmaya sebep oldu gibi geldi bana, belki de hissiyat değiştiği içindir. Düğme kilidi dediği fonksiyon düğmeleri değil, ekranı kilitliyor bende direkt. GPS’i de açık alanda deneyeceğim ama genel anlamda çok da mutlu etmedi yani.

1 Beğeni