Son zamanlarda SuuntoApp’a yukledigim antrenmanlar Strava’ya ya cok gec (12-24 saat sonra) ya da hic yuklenmiyor. Ornegin dun uc aktivite yaptim, SuuntoApp’te gorunuyor, Strava’ya yuklenmedi halen. SuuntoApp’ten Strava baglantisini kapatip yeniden yukledim, Strava’nin ve SuuntoApp’in son versiyonlarini kullaniyorum. Merak ettigim sadece bana ozel bir durum mu yoksa baska yasayan var mi bu durumu?
Geçen hafta ben de aynı durumu yaşadım. Sizin gibi ekleme kaldırma yapmama rağmen iki antrenman yüklenmedi bir türlü. Sorunu gidermek için FIT dosyalarını indirip Strava’ya laptoptan yükledim. Bir sonraki koşumda sorunsuz yükleme yaptı SuuntoApp.
Muhtemelen Stava’nın api konusunda yaptığı değişikliklerin Suunto uyumu sorunu diye düşünmüştüm…
Son güncelleme sonrası ilk yürüyüşte oldu, sadece stravaya aç kapa vs yaptım.İşe yaramadı ve saatler sonra senkron oldu.Sonra sorun yaşanmadı.Genel bir durum.
Strava kullanmıyorum desem
Suunto Race’te safir cam var diye biliyorum. Buna rağmen çizilme oluyor mu acaba?
Bende henuz cizilme yok (sukur) , yakinda 1 sene olacak saate sahip olali. Koruma cami, naylonu kullanmadim.
Bende de durum aynı. Mart’tan beri koruma olmaksızın kullanıyorum, çizik yok.
Ben koruma camı alıp taktım. Aslında koruma silikonu demek daha doğru esnek bir şey. Dokunmatik ekranında ya da ışık vs bir farklılık yok.
Gps bulma süresinde veya gps hassasiyetinde de olumsuz etkisi yoksa güzel.Güle güle tek, sıcak havalarda da kontrol etmek gerek erime vs durumları.
1 yılı geçti, henüz çizik yok bende.
Salomon polywatch Saat yüzü çizik çıkarıcı ve tamiri cila
https://amzn.eu/d/a83Of2N
Böyle bir şey gördüm, markası da Salomon.
Merhabalar, bende saat alma aşamasındayım. vertical ve race arasında kaldım, ve tecrübeli arkadaşlara 2 sorum olacak.
1- Vertical hakikaten vaadettiği 30+ günlük kullanım sunuyor mu?
2- Evet, her elektronik cihazın bir kullanım ömrü var, özellikle bu suunto saatler kaç yıl idare eder. Şuan bazı akıllı saatlerin en fazla 2 günlük batarya ömrü sunduğunu düşünürsek, 5 yıl sonra bataryası yıpranmış bir vertical hala 7 günlük batarya ömrü sunar mı? Tahminleriniz veya yıllardır bu tarz saatleri kullananların deneyimi nedir?
Marttan beri Vertical kullanan biri olarak iki sorunuzu yanıtlayayım. Başka arkadaşlar da aldıkları performansları paylaşınca farklı değerlendirmelerle daha sağlıklı karar verebilirsiniz.
1- Hemen hemen 2 hafta gidiyor benim şarj. Haftada 4 koşu, 2 yoga gibi bir aktivite ortalamam var. Multiband gps hep açık, tasarruf gözeten bir ayarda kullanmıyorum.
2- Bir cep telefonunun her gün şarj edildiğini düşünün, 2 yılda 700 civarı şarj ile pil yıpranma payı belirlemiş olalım. Aynı şarj sayısına Vertical 10 gün x 700= 7.000 gün civarında ulaşıyor. Yani içimizde 5 yıl kullanan yok elbette Vertical’ın çıkış dönemini düşünürsek ama buradan bir kıyas yapabiliriz sanki.
30 gün veya en üst sayı genelde tasarruflu,kısık ışık, az spor vb durumlarda.Az spor yapan biri olarak 4 haftaya yakın süre gördüm.1 kere de sarj cihazını kaybettim, yenisini aldıktan sonra bulabildim.
Bunu başka bilindik modeller için de net cevaplamak zor.Bir güncelleme alır, batarya problemi çıkar ama bu durum genel.
Polar ignite ilk versiyon için 500 sarja kadar kapasitem düşmüyor demekte.Haftada 1 sarj 1 saatten kısa sürede oluyor, yani polarda bu süre ha deyip bitmiyor.
Türkiye’yi bilmem ama global sitede suunto şunu demekte:
Arızalı pil nedeniyle anormal kapasite azalması durumunda Suunto, hangisi önce gelirse, bir yıl veya maksimum 300 şarj süresi boyunca pil değişimini karşılar.
Kısaca 1 yıl içinde anlarsın sıkıntı var mı yok mu.
Bu da moda göre batarya süresi
https://www.suunto.com/Support/faq-articles/suunto-vertical/how-do-i-get-the-most-of-battery-modes-with-suunto-vertical/
Selamlar,
Race modelini yaklasik bir yildir kullaniyorum. Haftada ortalama 5 kosu ve 1 guc antrenmani (ortalama 6-7 saat aktivite) yapiyorum. Kosularim genelde soguk havalarda oluyor. Sarji genelde %20’e dusunce yapiyorum ve ortalama 10 gunde bir sarj ediyorum. Her iki modeline Titanium olanlarinda gunes enerjisi oldugunu ve daha uzun sarj suresi vaat ettigini okumustum, deneme firsatim olmadigi icin yorum yapamiyorum.
Daha once Suunto 9 modelini kullanmistim, onunda sarji ilk baslarda 10 gun kadar gidiyordu, sonrasinda 8 gune kadar dustu, yaklasik 3 sene kullandim. Degistirmeyi planlamiyordum ama bu sene basinda -35 derecede kosarken besinci km’de saat soguktan kapandi, cebime koyup 2 km kostuktan sonra kendine geldi ve kayit yapmaya imkan verdi. O gun karar verdim daha yeni modele gecis yapmaya. Su anda halen kenarda duruyor, kullanmiyorum, sanirim pili halen eskisi gibidir.
Yazılımsal nedenlerle zamanla kasmalar da olacaktır. saat beni değiştir diyecektir, pil de diğer sorun tabi. ikisi farklı şeyler ama, benim aklım ister istemez bunları mekanik saatlerle kıyaslama yönüne gidiyor. ne yani 5 yıl sonra bunlar çöp mü olacak diye düşünüyorum. insan yıllarca kullanmak isteyebiliyor, ama pek mümkün değil tabi.
Ben bu dediğinizden o kadar emin değilim açıkçası. Yani hep daha iyi teknoloji istiyoruz, evet. Ne biliyim yarın öbür gün bu saatler efektif olarak tansiyon ölçmeye başlar ve yüksek tansiyon sorunu yaşayan biri olarak saatte böyle bir özellik düşünebilirim. Ama hali hazırda bile ben saatimi çok temel özellikleriyle kullanıyorum.
Hiç yapılandırılmış antrenman kullanmıyorum. Koşacağım rotaları nadiren saate yüklüyorum. Belki yarış koşma sayım artınca bu değişir ama emin değilim.Ghost runner, pacer vb. gibi zımbırtıları hiç kurcalamadım bile. Yani şunu demek istiyorum, ne benim saati değiştirmemi sağlayabilir bilmiyorum. Şarj süresi haftada bire inse çok mu etkilenirim? sanmıyorum.
Ben cihaz değiştirmeyi pek sevmeyen konforuna düşkün biriyim belki de. Fotoğraf makinesinde de telefonda da aldığım cihazları hep uzun yıllar kullandım. Sanki Vertical’ı da öyle kullanırmışım gibi düşünüyorum.
Kasma ya da teknolojik yonden bir sorun olacagini sanmiyorum, uzun yillar kullanilacak tasarima sahip iki cihazda. Hatta eski Suunto 9’um cekmecede duruyor, ilk gunku gorunumunden birsey kaybetmis degil, belki kosuya yeni baslayan esimin yigenlerine hediye ederim, onlarinda isini yillarca fazlasiyla gorur.
Merhaba, 1 yılı aşkın süredir race kullanıyorum, daha önce 9 peak pro ve öncesinde spartan sport model suunto kullandım. hiç birinde bir arıza yaşamadım, spartanın trail yarışlarında pil ömrü beni korkutmaya başladığı için 9 peak pro aldım(o zaman en güncel model oydu) sonrasında renkli ekran, ve yeni özelliklerinden dolayı race modelini aldım(9 u 1,5 sene kullandım, pil ömrü vs. hiç azalmadı, sorunsuzdu) Benim deneyimin Suuntonun oldukça sağlam saatler ürettiği yönünde, sorduğunuz 2. soruya net bir cevap veremem ama spartan modelini 3 yıldan fazla kullandım, pil ömrü hep aynıydı. Not olarak yazayım, bildiğim kadarıyla pili çok düşük seviyelere indirmek sağlıklı değil, o sebeple haftalık şarj ediyorum, 60% civarına inince.