Suunto Amiral Saatler

Arkadaşlar merhabalar.

Suunto Race modelinde ,koşu bandında doğru ölçüm yapabilmek için bir yol var mı? Koşu bandı sekmesi seçilince anladığım kadarıyla kolların salınımından hız hesaplamaya çalışıyor ama ortaya çıkan sonuç hüsran oluyor.Aslında çok da doğru bir veri beklemiyorum ama belki bir yolu vardır diye sorayım dedim.

2 Beğeni

Bir iki defa denedim, sonuc alamadim ben de, cozumu bilen varsa cok makbule gecer. Benzer sorun kisin kapali spor salonunda da oluyor, gps cekmedigi icin mesafeyi ya cok fazla ya da eksik gosteriyor.

2 Beğeni

Doğru bir veri de beklemiyorum çok,koştuğum mesafeyi manuel olarak ekliyorum olup bitiyor, ama dediğim gibi belki bir yolu var mıdır diye merak ettim :grinning:

1 Beğeni

Bu eklemeyi saatte yapıyorsanız, saat doğru mesafeyi öğrenip sonraki koşullarda daha doğru değere doğru gitmesi beklenen.

“Once you end your run and watch shows you the activity summary, there is “Edit distance” option when you scroll down to Distance.”

Bu saatler gps çekmeyen tünel geçişlerinde bile doğru mesafeye yakın değer bulmak için algoritmaları var, koşubandı için de birşeyler vardır.

Verticalda koşubandı spor modunu bulamadım.Sonra telefondan 1 tane koşubandı olarak yapılandırılmış antrenman yapıp saatle uygulamayı eşleştirince koşubandı geldi.10 15 kez eli sallayıp 60m elde ettim, bitirdikten sonra mesafeyi düzenle kısmı çıktı.

1 Beğeni

Saatten haric Suunto’nun gogus nabiz banti Suunto Heart Rate Belt kullaniyorum 1.5 yildir. Arada ozellikle antrenman baslanigicinda nabiz ilk 2-3 km’de bir anda 190 a cikiyor, ardindan 70 e dusuyor, surekli degisiyor. Pilini degistirdim bir sure Normale dondu gibi oldu sonra yine ayni. Antrenmandan once iyice islatiyorum banti, Ilaveten Ekg cekilirken kullanilan jellerden suruyorum hem vucutta temas ettigi yere hem de bantin vucuda temas eden yuzeyine. Bugun ozellikle 10km 130 maksimum nabiz antrenmani vardi, cok yavas basladim 7.30 pacelerde kadar dustum. ilk basta normaldi, sonra durup dururken 160lara cikti 8.00 pacede, yurumeye basladim 170 oldu. Sonra 5-6 km yine Normale dondu, son km’de iyice sapitti. Bir Ara durup pilini cikartip taktim cozum olmadi, hislerime gore nabiz en fazla 120 ama bantin gosterdigi 155, sinirden delirdim son km de. Uc hafta once degistirdigim pili yeniden degistirip deneyecegim, banti degistirmek istiyorum ama maalesef Bant su anda satilmiyor ambargodan dolayi. Herhalde yavas yavas polar veya garmin nabiz bantlarina bakmaya basliyacagim.

2 Beğeni

Polar iyidir.Kayış ile cihaz ayrı parça, bütün değil.Avantaj.

Suunto da ayri Bant ve cihaz, ayrica su da gecirmiyor, son zamanlarda dedigim gibi asiri hata yapmaya basladi, belki pilde sorun var,belki kayisin degisme zamani geldi bilemiyorum ama antrenman esnasinda bu hata beni cileden cikartiyor, ozellikle antreman nabiz odakli ise, belirli bir nabizda kosmak gerekiyorsa.

1 Beğeni

Polar Rusyada satılıyor mu, amborga vs demiştin.Kasdettiğin suunto bant.Belki polar erişimi kolaydır.

Kril alfabesi :slight_smile:

Ben de polar H10 N kullanıyorum uzun süredir. Özellikle son aylarda arada tam da bahsettiğiniz problem olmaya başladı. Antrenman başında nabız birden 170 oluyor, ki max 120 dir, hemen duruyorum. Durunca çat diye düşüyor. Ya da antrenman başında nabız 85 de kalıyor yükselmiyor. Bir iki km sonra normale dönüyor. Islatma da sorun yok dikkat ediyorum. Acaba diyorum biraz daha aşağıya mı takmam gerekiyor ki göğsün tam altına takıyorum. Bir de biraz aşağıya takıp gözlemlicem. Düzelirse buradan yazarım. İlaveten pil yeni ve kayışı da çok özenli kullanıyorum. Düzenli yıkıyorum ve asla kırılacak şekilde katlamıyorum. Benim gibi nabız odaklı koşan birisi için antrenmanda çok can sıkıcı oluyor.

2 Beğeni

Tam anlatmak istedigim gibi yazdiklariniz, acaba kisin gelmesi ile havanin ve dogal olarak vucudun sogumasi ile mi alakali diye de dusunmeye basladim. Oyle rakamlara kafa takan birisi degilim ama iste bazen nabiz odakli olunca antrenman sinirlenebiliyorum.

2 Beğeni

Online satis sitelerinden veya yetkili saticilardan alinabiliyor, Suunto, Polar, Garmin modeline gore degisse de yaklasik 3.5-4 milyardan baslayan fiyatlarla. Suunto’ya ulasmak digerlerine gore daha zor, ya paralel ithalat yapan birisni bulmaniz ya da yetkili saticiya gitmeniz gerekiyor. Bant ayri almak istedigimde ise ya olmuyor ya da bant ile bant+cihaz ayni fiyata satiliyor :slight_smile:

1 Beğeni

Suunto Ambit 3 saatim ne kadar sağlam ve iyiyse, Suunto HR de o kadar kötü. Orijinal saatle gelen HR monitörü 220’ye çıkıyor, 60’a iniyor, kendi kendine coşuyordu. Suunto.com’a mail attım, bana yeni kutusunda HR monitörü gönderdiler. Yenisi de aynı problemleri yaptı. Sonrasında Garmin, Wahoo, dandik bir Çin markası ve şimdi tekrar Garmin HR monitörü kullanıyorum; hiçbirinde bu problem olmadı, aynı saatle.

4 Beğeni

Ben de yakın zamanda hr band almayı düşünüyorum. Bahsettiğiniz sorunlu olanlar aşağıdaki linkte olan mı. Şu an kafam çok karıştı alıp almama konusunda.

1 Beğeni

Bende bu linkte olandan var, Suunto da baska HR Bant yok diye biliyorum. Dedigim gibi her zaman olmuyor, dun ve bugun normaldi mesela.

1 Beğeni

Yani bu tür bantlarda dış mekan koşuları iklim vs çok etki ediyor diye biliyorum. Sürekli olmuyorsa sorun yok gibi

1 Beğeni

Günaydın, ben 3. suunto göğüs bandımı kullanıyorum, ömrü 2 yıl civarı :grinning: 2 yıl içinde 3 kez falan pil değiştiriyorum. Ama aynı sapıtma 2 yıldan sonra pil değişimi ile düzelmiyor, muhtemelen, sensörler bozuluyor bu sürede. Her koşudan sonra mutlaka durularım su ile, kullanım klavuzunda yazdığı gibi 2 haftada bir makinada yıkıyorum. Benim deneyimim bu şekilde. Diyeceksiniz 3. kez niye aldın, saatim hep suunto, markayı seviyorum, çalıştığı 2 yıl süresince çok doğru veri veriyor, fiyatı da garmin göğüs bandı gibi pahalı değil.

3 Beğeni

Ben de bu bandı kullanıyorum. Şimdiye kadar problem yaşamadım.

1 Beğeni

@kaganoncu idaultrada işaretleme daha az gibi hissetmişsiniz. Saat böyle zorlu ultrada harita, cp’ye şu kadar kaldı, diğer uyarı,yönlendirme, turmanış uyarıları vb açılardan ayarlama yaptıysan nasıldı.
Keyifli koşular, havalar çok soğuktu, ida ultra da benzer olmalı.

Bizde Suunto ile diger markalarin gogus bantlari ayni fiyat ekseninde (+ - 100 ila 120 usd arasi) . Benimde saatlerim Suunto oldugu icin tercih ediyorum, eger omru iki seneyse dediginiz gibi yakinda degistirme zamani gelmis gibi.

Bu arada konu disi, yeni yildan sonra Dubai aktarmali ucusum var, duty free’de acaba satilir mi gogus banti? :slight_smile:

3 Beğeni

Gerçekten hava cok soğuktu :slight_smile: Saat işini çok iyi yaptı. Açıkçası bir çok noktada saate güvenerek gittim ve işaretleri buldum. Cp bilgisi rota datasında işaretli olmadığı için cp bilgisi vermiyor. Yeni tırmanış asistanı harika. Tırmanış ekranında tüm rotadaki yükseliş grafisini ve nerede olduğunu görebiliyorsunuz , taçı çevirirseniz mevcut eğimin neresinde olduğunu görüyorsunuz. Her çıkış ve iniş başlangıcında ne kadar eğimde ne kadar mesafede çıkış veya iniş yapacağınızın uyarısını veriyor. Ayrıca tüm rotadaki yükselişin ne kadarını çıktığınız ve ne kadar kaldığı bilgisi de görülüyor. Bu arada şarj olayına da değinmeliyim 11 saate yakın koştuğum parkurda yalnızca %23 şarj kullandı. Bitirdiğimde %77 şarjım vardı. Geçen yıl bu parkurun son 5 k sına forerunner 245 ile %10 şarjla girmiştim. Suunto işini harika yapıyor. İlk kez bu mesafelerde kullandım ve çok memnun kaldım.

4 Beğeni