https://tapiriik.com/ adresini inceler misin ? Belki direk Garmin–>Suunto geçişi olmasa bile araya Strava ya da başka uygulama koyarak olabilir.
Bodrum’da Sadık tarafından kandırılıp Garmin 965 ile kandırıldım,
Başlamadan şimdilik bitti suunto devri, cevaplara, çok teşekkürler
Güle güle kullan. Hayırlı olsun
Suunto’nun yaptiginiz antrenmanlardan hesapladigi Ilerleme sekmesi Ile alakali bir tespit yazacagim.
Subat ortasindan beri Race modeline gectim, oncesinde 9 kullaniyordum malumunuz. Cumartesi gunu kostugum Moskova Maratonu 10k yarisindan once son antrenmandan sonra saatteki Ilerleme sekmesindeki zamanlarin fotografini cektim, orada 10k yi 47.20 de kosacagim yaziyordu. Cumartesi gunu 10yi 47.11 de kostum. Dogruluk payi yuksek cikti, elbette hava sartlarina, pist sartlarina, egime, saglik durumuna bagli degisebiliyor fakat bu kadar yakin cikmasi enteresan. Bir dahaki Yaris oncesi yeniden deneyecegim, yine yakin cikarsa rastlanti olmayacak.
Bu düğme normalde olan bir düğme mi yoksa suunto spor uygulamalarım ile veya spor modu özelleştirme ile mi geliyor?Tahmini çok isabetli olmuş.
Spor uygulamalarımda race companion ile patikacılar, uzun yarışçılar segmentlere ayırıp 300m sonra iniş, 1km sonra cp var vs not alıp saate yüklenebiliyor.Buna benzer özelliği söylemiştim ama yerini dün @Orkun’un koşu tahmin özelliğini ararken gördüm.
Ana menude Widget’ler sekmesinde asagiya inince ILERLEME diye bir widget var, o widget’e girince antreman ilermeniz Zindelik (CTL) olarak gonuruyor. Ayni widgette asagiya dogru listeleyince de once VO2 maks degeriniz, onun da altinda 5km, 10km, yari maraton ve maraton kosu tahminlerinizin sure olarak yer aldigi KOSU TAHMINI , onunda altinda LAKTAK ESIGI olarak diger bilgiler yer aliyor. Saatinizdeki widgetlerde Ilermele sekmeisne girip asagiya dogru listelerseniz ulasabilirsiniz diye dusunuyorum.
@Orkun teşekkür, kapalıymış,açtım.5k için 27dk gösteriyor, baya yanılmış ama bende şaşması normal (hem koşmuyor, hem 112-117 kg arası ağırlık.antrenmanlarla 34dk vb değere güncellenir).
Race’in batarya modları için özelleştirme yapılabiliyor mu? Vertical’da yapılabildiğini görmüştüm bir videoda ama bugün aynı Race’de aynı menüye baktığımda göremedim. Custom batarya modu Vertical’e özel bir durum mu?
Eger kastiniz PIL MODU sekmesi ise evet yapabilirsiniz. Sadece Performans, Dayaniklilik, Ultra veya Tur seceneklerinden birisini secebiliyorsunuz, ayarlari ile oynayamiyorsunuz gibi gordum. Kosu modu haricinde normal menu de var mi acikcasi arastirmadim.
Kosu---->Egzersiz Secenekleri---->Pil Modu---->Performans/Dayaniklilik/Ultra/Tur
Aslında tam olarak pil modlarında kendi içlerinde özelleştirme yapabiliyor muyuz diye sormak istemiştim. Örneğin Performans modunda bilekten kalp hızı ölçümünü kapamak ya da Ultra modunda GPS takibi sıklığını artırmak gibi. Aşağıdaki ekran görüntüsünde Vertical’de Custom bir modda bunların tek tek seçilebildiğini görüyorum.
Sanıyorum Race’de böyle bir opsiyon yok. Umarım yeni güncellemelerinden birine eklenir.
Referans video: https://youtu.be/_4OK9-jUwZA?t=244
Pil modları arasında özelleştir yani kendi talebine göre yeni bir mod oluştur var.Orada gps hassasiyeti, dokunmatik ve ekran zaman aşımlarını değiştirebiliyorsun.
@yamcothegreat bu özel mod sadece o spor türü içinmiş.Mesela koşuda gps hassasiyeti orta seviye iken patikada (orman vb) gps hassasiyetini en yükseğe çekip o spor türüne atıyorsun.
Teşekkürler bilgi için @fatihboyaci hocam, öyleyse çok daha iyi. Her spor için ayrı Custom mod oluşturulabiliyor yani Race’e de gelirse muazzam olacak demektir. Race ile gelen UI’ı Vertical’e aktarırken Vertical’daki bu özelliği de Race’e geçirselermiş keşke.
Race’de yokmuş özel pil modu, @Orkun beyin bahsettiği net şekilde doğru.Ben race ve vertical her şeyi ile aynıdır sanıyordum.Çok da önemli değil koşmayan biri olarak.
An itibari ile saatinde sıkıntı yaşayan var mı
Ne gibi bir sıkıntı?
Ben bir sorunla karşılaşmadım şu anlık
Hicbirsey yokken tarih değişti dili ingilizce oldu ve gariptir dil seceneklerinde ingilizce dışında secenekte yoktu.kapatip açtım birkac dakika sonra kendiliğinden duzeldi.su an biri aradiginda sadece titresimde olan saat sesli ikazda vermeye basladi ve düzelmiyor bu arada saat vertical modeli
Race s kullanıyorum. Bahsettiğiniz gibi bir sıkıntı yaşamadım. Tahminimce uygulama, saat güncelleme vs. Kapat, aç herşeyi denemişssinizdir. Bence full kapatın şarja takın yarım saat bekleyin. Umarım düzelir. Olmazsa mail atın diyebilirim.
Ayarlar–genel ayarlar—tonlar kısmından bu durum düzelebilr.
Sanki saat fabrika ayarına dönmüş yada bir süre kapalı kalıp senkron olmayı beklemiş gibi.
Sarji sifirlanip kapanmadi ama belki baglanti ile ilgili sorun olup senkronize olmamis olabilir… su an duzeldi tesekkur ederim ilginize
Bugun yeniden deneme firsati buldum, bu sefer yanilma oldu. Hafta ici antrenman sonrasi 21.1km icin 1.51.31 vermisti saat tahmini olarak, bugun sabahki yarista 21.1km yi 1.44.50 Ile tamamladim. Elbette saatin tahmini laktak esigi ve VO2 Max Ile orantili olarak tahmini oluyor. Tum yarisi 5. Zoneda kosacagini tahmin edemiyor tabi garibim.