Suunto Amiral Saatler

Bugün yeni geçtiğim salonda Crossfit saati olmadığı için saatimden interval başlatarak antrenmanı takip etmek istedim. Yapması gereken 45sn+15sn total 1 dakikalık 25 tane intervali saymak ve uyarılar vermek. Çoğunluğunda bunu yaptı aslında ama bazı noktalarda interval ekranları dondu. Örnek veriyorum 5. intervalin recovery uyarısı ekrandayken o 15 saniye geçmiş, 6.interval başlamış ama ben bunu ancak bir düğmeye bastığımda ekranda gördüm. Acaba genel olarak intervallerde bir durum mu var…

1 Beğeni

Vertical…Ağırlık antrenmanı seçtim.Aralıklar kısmını açmak gerekti saatte. 30sn iş 10sn toparlanma, 14 tur.Egzersiz başlayınca otomatik başlamıyor,saatten yine başla demek gerekli..

Sürekli vaktinde, işini yapıyor…30dan geri say, sonra 10dan geri say, her sıfırda titremekte saat…Bu test sorası ekranını değiştirdim, yine titredi.
Ortada sesli bildirimi açtım, yine titredi.Sesli bildirim yapmadı,otomatik süre kapalıydı.Otomatik süreyi açınca her 45snde konuşuyor ama bu da can sıkıcı,aralık 30sn iş 30sn dinlen, ototur 30sn yapsan ancak anlaşılıyor..
Pil performansta olmadı tavsiye ediliyor.Tabi ben hareketsiz test ettim, işlem yapğarken belki yavaşlama donma olabilir.

1 Beğeni

Gym timer, uygulama üzeri inden interval vs derken intervalin aşamalarını titreşim dışı sesli bip ile duyurmayı bulamadım. Titreşimi kapamayı buldum ama.

Bunu araştırırken garminin bisikletçiler şu cihazının (arkadan araba yaklaşıyor) bendeki suunto ile uyumlu oldugunu gördüm.

Garmin Varia RTL515 .

Yeni güncelleme gelmiş. Ciddi kapsamlı görünüyor. Vertical’i neden dahil edemediler onu anlamadım sadece, can sıkıcı geldi bana. Yanlış hatırlamıyorsam 9PP de 2022 sonlarında çıkmıştı. Saat yüzü ve SuuntoPlus hariç yeni özellik gelmeyecekmiş artık.

Staged update starting on April 7th, 2026 for Suunto Vertical 2, Race 2, Race S and Race

This update brings new features and bug fixes

Navigation and maps

• Track back navigation to return to the start along the recorded track
  • Offline maps now include contour lines with elevation labels, place names and special location icons (not available for Suunto Race)
  • Climb guidance now supports distance and climb based zooming
  • Climb guidance shows section when fully zoomed in
  • Customizable bottom “tooth” area with tap to switch data fields across map, climb guidance and navigation displays
  • Smart turn-by-turn zooming and notification
  • Off-route guidance with distance and direction back to the route
  • Improved off-route detection
  • New options to manage turn-by-turn and climb guidance notifications

Training and sports

• Recovery heart rate measurement immediately after exercise
  • Pool swim drill mode for structured swim training
  • Broadcast heart rate to external devices
  • Touch screen option available in sport mode
  • Use the lap button to control and fine-tune pool swim interval timing
  • Auto laps can now be muted during intervals

Daily use and customization

• Support for mixed unit systems
  • More flexible notification and sound settings for daily use and sports
  • Alarms can be set for specific days of the week
  • More responsive altitude updates in daily use
  • Sunrise time displayed in morning report
  • Number picker now loops
  • Indonesian language support

Information about other devices

• Suunto 9 Peak Pro: Due to hardware limitations, Suunto 9 Peak Pro will not receive further software updates adding new features. Its last feature update was released in January 2026. However, the device will continue receiving new watch faces and compatible SuuntoPlus Apps.
  • Suunto Vertical: Suunto Vertical is not included in this update. We are working on enabling new software features for this device in the future, although at this time we cannot confirm when they will arrive or what they will include. The watch will continue receiving new watch faces and SuuntoPlus Apps whenever compatible.
1 Beğeni

Bugun yukledim guncellemeyi Race modeline, umarim onceki guncellemedeki kendi kendine kapanma olayi cozulmustur. Vertical’in destek almayacak olmasi enteresan ve sasirtici. Race modeli de Vertical Ile yakin zamanlarda cikmisti, demek ki yakinda Race modelini de ayni kader bekliyor. Bana kalirsa Vertical 2 ve Race 2 modelleri ciktigi icin marketing amacli yapiliyor, zira hem vertical hem race cok basarili modeller ve sahipleri zaruri olmadikca degistirmek istemezler.

1 Beğeni

Canımı sıkan zaten bu oldu. Çıkış tarihlerine baktım tekrar. 9PP Ekim 2022, Vertical Mayıs 2023, Race Ekim 2023 diye gidiyor. Şimdi diyorlar ki 9PP’yi (4 senesi olmadan) resmi olarak durdurduk, Vertical’de (daha tam 3 sene olmadı) belirsizlik var. Bu durumda 1 sene sonra Race’i durdurmayacaklarının da bir garantisi yok gibi duruyor.

1 Beğeni

Yani diyorlar ki “Sen istiyor guncelleme almak, alacak Vertical 2" ( verecek 1000 dolar)

4 Beğeni

Ben de geçen sene sonunda aynen onu yapmışım farkında olmadan :grimacing: En kapsamlı güncellemelerden biri olmuş, dün yükledim.Mapdeki detaylar harika, climb guidence güncellemesi de benim baya kullanacağım şekilde olmuş.

2 Beğeni

Yani Open SuuntoPlus gibi özelliklerden sonra bu çok kendi ayağına sıkmak gibi ya. Acaba ben mi kafamda kurup mevzuyu büyütüyorum diye Garmin kullanıcısı birkaç arkadaşıma bu yazılım güncelleme döngüsünün durumlarını soracağım. Mesela çoğu arkadaşımın halen Forerunner 255 kullandıklarını ve çok memnun olduklarını biliyorum. Kontrol etmedim ama benim bildiğim FR255, Suunto 9PP’den de önce çıktı.

O parayı illa vereceksem Suunto’yu ne kadar sevmiş olsam da aynı risk için harcamam, doğruya doğru.

1 Beğeni

Garmin 255 haziran 2022.
Suunto vertical temmuz 2023.

Vertical için güncelleme bitti diye birşey yok henüz. Stabil vertical şu an 2023teki verticaldan daha iyi. Eklenecek, eklenen şeylerin ne kadarını kullanıyoruz zaten.Sana geliştirme imkanı sunuyor yada başkasının geliştirdiği şeyleri güncellebiyorsan ( batarya ömrü ve işleme gücü doğrultusunda) yeni şeyler eklenir.

3 Beğeni

Map detaylari Race icin yok yaziyor, belli ki bu sene sonuna dogru vertical benzeri durum yasanabilir.

2 Beğeni

Teknik bilgim yok ama desteklemiyor da olabilir, ondan ötürü bazı güncellemeler eski modellere gelmiyordur.

2 Beğeni

Ben biteceğini düşünmüyorum zaten ya. %99 ihtimalle kaynak optimizasyonunu yapamamışlardır, gelecektir yani.

Bunu şimdi fark ettim. Suunto Forum’da Maps 2.0 diye adlandırdıkları Map isimlendirme vb fonksiyonları Race S’ten itibaren gelmiş. Race’te yok.

2 Beğeni

selam. YouTube’da son güncelleme tanıtım videosunda vertical için sene sonu gibi bişi söyledi, yanlış anlamadıysam tabi :slight_smile:

2 Beğeni
Videonun Gemini Özeti

Gemini şunu dedi:

Videoda, Suunto’nun Dijital Portföy Lideri Janne Kallio, aralarında Suunto Vertical’ın da bulunduğu markanın en güncel saatleri için Q1 2026 (2026 İlk Çeyrek) güncellemelerini detaylandırıyor.

İşte Suunto Vertical için gelen güncellemelerin özeti:

1. Antrenman ve Gelişim Takibi

• Toparlanma Testi (Heart Rate Recovery): Antrenman bittikten hemen sonra 1 dakikalık bir test ile nabzınızın ne kadar düştüğünü ölçen ve toparlanma durumunuzu “Zayıf, Normal, Mükemmel” şeklinde değerlendiren yeni bir özellik eklendi [05:04].
  • Yapılandırılmış Antrenman Planları: Suunto Coach (Yapay Zeka koç) artık kuvvet antrenmanları ve interval (aralıklı) çalışmalar için spesifik yönlendirmeler veriyor. Örneğin saatinizden sıradaki hareketin “10 tekrar deadlift” veya “1 dk dinlenme” olduğunu adım adım takip edebileceksiniz [09:43].

2. Sporlara Özel Yenilikler

• Nabız Yayını (HR Broadcast): Saatinizden okunan nabız verisini, başka bir cihaza (örneğin bir bisiklet bilgisayarına) canlı olarak aktarabilme özelliği getirildi [13:24].
  • Yüzme Geliştirmeleri: Otomatik aralık ölçümünün yanı sıra artık kısa mesafeli yüzüşlerde dinlenme/başlama sürelerini manuel butonlarla çok daha keskin bir şekilde kaydedebiliyorsunuz. Ayrıca teknik yüzme çalışmaları (kulaçsız ayak vurma vb.) için uzaklığı manuel olarak girebileceğiniz “Swim Drills” modu geldi [18:06].

3. Harita ve Navigasyon İyileştirmeleri

• Gelişmiş Çevrimdışı Haritalar: Suunto telefon uygulaması üzerinden artık tamamen ücretsiz olarak istediğiniz bölgenin haritasını indirip rotalarınızı internetsiz ortamda da planlayabileceksiniz [28:00].
  • Hassas Tırmanış Verisi: Küresel ölçekte yükseklik verileri güncellenerek çok daha pürüzsüz ve gerçekçi bir tırmanış/iniş profili çıkarılması sağlandı [32:15].
  • Track Back (Geri Dönüş): Koştuğunuz rotayı algılayıp, herhangi bir plana ihtiyaç duymadan aynı izler üzerinden güvenle başlangıç noktasına geri dönmenizi sağlayan navigasyon özelliği eklendi [33:34].
  • Akıllı Yakınlaştırma (Auto-Zoom): Adım adım (turn-by-turn) navigasyon kullanırken bir dönüş noktasına yaklaştığınızda, saatin ekranı o noktayı net görmeniz için haritaya otomatik olarak yaklaşacak [39:02].

4. Kullanıcı Deneyimi ve Arayüz

• Daha detaylı bildirim ayarları (sadece ses veya sadece titreşim atama) [41:24].
  • Sadece seçtiğiniz günlerde (örneğin yalnızca hafta içi) çalacak özel alarmlar [43:29].
  • Spor modlarında harita kullanırken dokunmatik ekranı aktif edebilme imkanı [43:08].

Suunto Vertical Seneye Güncelleme Alacak Mı?

Videoda cihazların güncelleme ömrüyle ilgili önemli bir detay veriliyor: Janne Kallio, önceki nesil modellerden olan Suunto 9 Peak Pro’nun artık donanımsal bellek kapasitesini doldurduğunu ve bu sebeple bir daha yeni özellik güncellemesi almayacağını açıkça belirtiyor [01:51].

Ancak Suunto Vertical, markanın şu an “Race ve Race S” serisiyle birlikte birincil odağında olan en güncel cihazlarından biri. Videonun kapanışında “Önümüzdeki çeyrekte sizlere daha yeni şeyler getireceğiz” diyerek güncellemelerin aktif olarak devam edeceğini müjdeliyor [45:12].

Suunto Vertical yeni nesil bir saat olduğu ve henüz 9 Peak Pro gibi bir hafıza/donanım sınırına takılmadığı için önümüzdeki yıl (seneye) ve sonrasındaki çeyreklerde de düzenli olarak yeni özellik güncellemeleri almaya devam edecektir.

Q1/2026 New Feature Wrap-up with Janne Kallio
Suunto · 4,2 B görüntüleme

Siz şunu dediniz:

Kendi yorumunu katmadan özetle

Gemini şunu dedi:

Videoda aktarılan bilgilere göre Suunto Vertical için yayınlanan özelliklerin ve güncelleme durumunun yorumsuz özeti aşağıdadır:

Q1 2026 Suunto Vertical Güncelleme İçeriği:

• Antrenman ve Toparlanma: * Antrenman bitiminde 1 dakikalık “Nabız Toparlanma (Heart Rate Recovery)” testi eklendi.
    • Yapay zeka koç (Suunto Coach) üzerinden saate adım adım uygulanabilen yapılandırılmış kuvvet ve interval antrenmanları eklendi.
    • Planlı antrenmanların günleri uygulama üzerinden değiştirilebilir hale getirildi.
  • Spora Özel İşlevler:
    • Saatteki nabız verisini başka cihazlara (örn. bisiklet bilgisayarı) canlı aktaran “Nabız Yayını (HR Broadcast)” özelliği geldi.
    • Yüzmede interval başlangıç ve bitişleri lap (tur) butonuyla senkronize edilebilir oldu.
    • Kulaç sayılmayan teknik yüzme çalışmaları için mesafenin manuel girilebildiği “Swim Drills” modu eklendi.
  • Harita ve Navigasyon:
    • Suunto mobil uygulamasına ücretsiz çevrimdışı harita indirme ve internetsiz rota planlama özelliği eklendi.
    • Daha hassas tırmanış/iniş profili sunan yeni global yükseklik verisi sisteme entegre edildi.
    • Kaydedilen rota üzerinden başlangıç noktasına geri dönmeyi sağlayan “Track Back” navigasyon seçeneği eklendi.
    • Haritalara yer isimleri, kafeterya/feribot gibi ikonlar ve kontur çizgileri üzerine rakım değerleri eklendi.
    • Adım adım navigasyonda dönüş noktasına yaklaşıldığında haritayı otomatik yakınlaştıran “Auto-zoom” özelliği getirildi.
    • Harita ekranında alt kısımda görünen veriler (nabız, güç, hız vb.) 5 alana kadar özelleştirilebilir oldu.
  • Kullanıcı Arayüzü ve Ayarlar:
    • İnterval antrenmanları sırasında araya giren otomatik tur (auto-lap) bildirimlerini sessize alma seçeneği eklendi.
    • Bildirimler (sadece ses, sadece titreşim veya her ikisi şeklinde) alt kategorilere göre detaylı olarak ayarlanabilir oldu.
    • Metrik ve emperyal ölçü birimleri aynı anda karışık kullanıma açıldı (örn. mesafe kilometre, sıcaklık fahrenheit).
    • Spor modlarında harita üzerindeyken dokunmatik ekranı aktif etme seçeneği eklendi.
    • Sadece haftanın belirli günlerinde çalacak özel alarmlar kurma özelliği getirildi.
    • Suunto Vector modelinden ilham alınan yeni bir saat arayüzü eklendi.

Gelecek Güncelleme Durumu:

• Videoda, “gelecek çeyrekte yeni özelliklerin getirilmeye devam edileceği” belirtilmiştir.
  • Donanım ve hafıza kapasitesinin dolması nedeniyle artık yeni özellik güncellemesi almayacak tek modelin Suunto 9 Peak Pro olduğu açıklanmıştır. Suunto Vertical, yeni güncellemeleri almaya devam eden mevcut cihazlar arasında listelenmiştir.

Video özetinden anladığım, 1 gün önce yayınlanan bu videoda vertical kapsamlı güncelleme almış olacak.

Doğrudan yapay zeka sonucu yapıştırmanın zararlarının farkındayım.Yorumumu ekledim.Birkaç yıl önceki halisinasyon uydurma kaynak sağlam olmaması gibi durumlar bu yollama şeklinde yok.Detaylar kısmına eklererek isteyen tıklasın, uzun alıntıyı şaaaap diye yapıştırmış olmayım dedim .Bu kısmı yine forumun işleyişi ile ilgili bir alanda konuşabiliriz.

2 Beğeni