Suunto Amiral Saatler

alışmasına alıştım sayılır ben de ama arada bir rahatsız etmiyor değil :smiley: teşekkürler..

1 Beğeni

Merhaba, pilini en son ne zaman değiştirdiniz?

2 Beğeni

Ben de Suunto nabız bandını telefon ve strava ile kullanıyorum ve ara ara aşağı yönlü düşüşler görüyorum. Yaklaşık olarak 1’er km arayla nabzımı 10 kadar düşük gösteriyor ve sonra hemen yukarı çıkarıyor. Ama sorun nabız bandında mı, yoksa telefonda ya da strava’da mı bilemedim, farklı cihazlar ile test yapma fırsatım olmadı henüz. Genel olarak çok dert etmiyorum, düşüşler çok kısa süreli olduğu için ortalamaya etkisi minimum oluyordur diye düşünüyorum. Anlık olarak zaten çok sık takip etmiyorum, 1-2 kez bakıyorum koşu boyunca, onda da denk gelmedim hiç, genelde hissettiğime paralel nabız görüyorum.

2 Beğeni

Merhaba, daha yeni değiştirdim, 2 hafta olmuştur.
Üzerinde gelen önceki pil %30 gösteriyordu, yenisi %100 gösteriyor şu an.

2 Beğeni

Ben biraz fazla bakıyorum, pace, kadans yeni yeni oturtmaya çalışıyorum.

Sık kontrol ettiğim için denk geldim 2 defa, ilkinde max nabzı görünce kısa bi süre doğru gösterdi sanırım :smiley:

2 Beğeni

Ben sıkı bir suunto kullanıcısı olarak 2 şer yıl ara ile 3 kere suunto nabız bandı aldım, ömrü genelde 2 yıl sürüyor, son aldığım da pil vs. değiştirmeme rağmen düzelmeyince sinirlenip garmin göğüs bandı aldım, bir kaç aydır Suunto saatimle garmin nabız bandı kullanıyorum, şu an çok memnunum, bakalım ne kadar sürecek :grinning_face:

3 Beğeni

Bugün uzun süre sonra nabız bandını (Dechatlon HRM) evde unutup kısa bir koşuya çıktım. Tuhaftır, son güncellemelerden sonra direkt saatin verdiği nabız verisi koşudaki hissiyatımla nabız bandından daha uyumlu geldi. Bantla Crossfit ve bisiklette bir sorunum yok ama koşuda nabız birden fırlıyordu hep.
Doğal olarak darbeli sporlarda sarsıntı yüzünden falan sıkıntı mı oluyor acaba şüphesi oluştu. Saate akan şarj verisinde de bazı tuhaflıkları olmuştu. Bir süre koşularda direkt saati kullanacağım.

2 Beğeni

Bu sabahki koşuda ekstra bir coşku yaşattı bana nabız bandı :smiley:. Anlık ya da kısa süreli olsa önemsemeyeceğim ama epey de uzun sürmüş bugün..

Daha 6 ay önce aldığım için tekrar bir masraf da yapmak istemiyorum ama kaçınılmaz sanırım..

1 Beğeni

Hangi nabiz banti kullaniyordunuz Suunto Heart Rate mi? Ben suunto kullanirken ozellikle Bant kuru ise boyle sapmalar yapiyor o yuzden kosu oncesi Ekg cekiminde kullanilan jellerin sprey halini sIkarak terlemeye kadar gecen surede bantin iletkenligini arttiriyorum, cok ender sapitma yapiyor arada ama stabil calisiyor.

2 Beğeni

Suunto kullanıyorum, bandı takmadan önce tamamen ıslatıyorum.

jel önerisi için teşekkürler, daha önce de denemeyi düşündüm ama çok sürdürülebilir gelmemişti, son çare onu deneyeceğim..

1 Beğeni

Bir de pilin durumunu arada kontrol edin, 2025 piller ne kadar farkli marka da denesem cok cabuk tukeniyor. Bir de kosu sonrasi banttan sokmezseniz sanki pili yemeye devam ediyor. Gecen hafta yeni pil taktim, %100 du 3-4 antrenman yaptim, cihazi bant uzerinde unuttum, 2-3 gun oyle durdu, sonrasinda kalan pil %60 gosterdi. O yuzden simdi USB den sarj ettigim coospo kullaniyorum, kenara koydum Suunto yu

2 Beğeni

Pili kontrol ediyorum sık sık, eve gelir gelmez söküp temizliklerini de yapıyorum.

Farklı marka pil de iyi fikir, denemekten zarar gelmez.. Teşekkürler..

1 Beğeni

En son dun basima ikinci kere gelen bir olay oldu, acaba benzer durum yasayan var mi ogrenmek isterim.

Kosu antrenmanina her zamanki gibi basladim, antrenmanin bitmesine 300-400 metre kala saat bir anda kendi kendine soft reset yapti, kapanip acildi. Kilometraj olarak reset yaptigi yere kadar kayit yapti, fakat pace ve toplam surede hata Verdi (kilometre 12.10 pace 5.53 du, kapanip acilinca mesafe 11.89, pace 6.09 gosterdi) . Bundan yaklasik 1 ay once de yine bir antrenmanin 17. Kilometresinde kendi kendine kapanip acilmisti saat, dun ikincisi gerceklesti. Dun antrenmana baslarken sarj %30’du, antrenman sonrasi reset atip acilinca %28 gorunuyordu ki sorun pilden degil gibi duruyor. Acaba guncelleme sorunu mu diyorum, zira bir onceki kendi kendine kapanip acilma durumu 08.02 de olmustu, saatin son guncelleme tarihi ise 28.01.26.

Benzer durumu yasayan oldu mu?

3 Beğeni

Ne race kullanırkan ne de şu an vertical 2 de böyle bir sorun hiç yaşamadım.

3 Beğeni

Suunto sanıyorum Open SuuntoPlus’ı duyurdu. Detaylarını inceleyeceğim ama kafamda kurduğum senaryo ise artık developerların ya da sporcuların “Keşke şu da olsaydı” dediği özellikler kodlanarak açık kaynak olarak paylaşılabilecek diye anlıyorum.

Edit ve ek: Redditte denk geldiğim konu. Muazzam bir fikir. Geliştiriciler VSCode üzerinden kütüphaneyi kullanmaya biraz alıştıktan sonra çok iyi şeyler çıkabilir.
https ://www.reddit.com/r/Suunto/comments/1rv24gi/i_built_an_anchor_alarm_for_suunto_watches/

2 Beğeni

Youtube da video yayinladilar, dun izledim. Ben programciliktan anlamam ama Suunto Community vasitasiyla kendiniz icerik ilave edebiliyorsunuz, cok enteresan seyler cikacagini dusunuyorum. Mesela yeni eklenen Hex Hunter diye bir ekleme var, onu ilave ettiginizde hexagon sekli olusturuyorsunuz kostugunuz parkurda, dun yukledim, bugun deneyecegim bakalim ne cikacak. Aramizda programci olup deneyen olacaksa bir iki istedigim olacak, yazarsa sevinirim :slight_smile:

2 Beğeni

@Orkun sen söyle,garminci arkadaşlar koddan anlıyor.

Yapay zeka “Bilgisayarınıza Visual Studio Code (VS Code) indirin,VS Code’un eklenti mağazasına girip SuuntoPlus Editor eklentisini bulup kurun.” demekte kabaca. Sonrası kodlama.Yazılımı simüle edip sonra saate yüklenebiliyor.

@orkun ve arkadaşların (suunto olsun yyada olmasın) hayalleri bu konuda?

Backyard mesafesini 5km’ye indirirdim özelleştirdiğim uygulamamda.(koşu fakirinin hayali de fakir olur :blush:)

Biraz geminiyle konuşunca pusula, kolun hareketi vs ile (gps’i pistte devre dışı bırakıp) her tam turu algılama, otomatik mesafe ölçme fikri geldi.Malum Anıttepe bi var bi yok gps sinyali.Yüzde 5 -10 farkla kadanstan da buluyor mesafeyi ama pistin ovalliğinden faydalanmak istedim.

Simdilik aklima gelen en onemli eksik kapali spor salonunda GPS olmadan mesafeyi dogru olcme, atletizm pisti modu (bende bu secenek yok) . Genelde kisin salon intervallerinde GPS kapatip kosu veya kosu banti aciyorum, bu eklenebilir. Bir de interval anttenmanlarinda bir bolum bitip diger bolum baslayinca bunu ufacik bir yazi Ile gosteriyor, benim gibi yaslilar icin o yazi karakteri buyuk olabilir, o kadar kucuk ki o tempoda okunmuyor.

3 Beğeni

Suunto race bu tür donma olan varmış reddit ve suunto forumda.

Hiç bilmiyordum,downgrade özelliği varmış.Gemini’nin bahsettiği şekilde işlemi yapınca o ekranı gördüm (ama önceki sürüme dönmedim, vertical 1 modeli).

@Orkun belki deneyebilirsin.(hard reset öneriliyormuş önceki sürüme dönülünce)..Meraklısına (uydu,renk,son hata bilgisi vb alanlar da var):

Suunto Race saatinizde yazılım sürümünü düşürmek (downgrade) için gizli bir “Hata Ayıklama” (Debug) menüsünü kullanmanız gerekiyor. Bu işlem genellikle bir güncelleme sonrası karşılaşılan hataları gidermek için kullanılır.

İşte adım adım yapmanız gerekenler:

1. Gizli Menüye Giriş

1. Saatinizde Ayarlar (Settings) kısmına gidin.

2. Genel (General) sekmesini seçin.

3. Hakkında (About) bölümüne girin.

4. Ekranın en altına kadar kaydırın (Genellikle “Data Privacy” veya “Veri Gizliliği” ibaresini görene kadar).

5. En alttayken alt düğmeye (lower button) yaklaşık 12-20 saniye boyunca uzun basın. Bu işlem gizli bir arayüzü tetikleyecektir.

2. Sürümü Geri Yükleme

1. Açılan yeni menüde “Select OTA pkg” (veya “OTA paketi Seç”) seçeneğini bulun.

2. Burada mevcut yazılım sürümünüzü ve saatin hafızasında kayıtlı olan bir önceki sürümü göreceksiniz.

3. Geri dönmek istediğiniz eski sürümü seçin.

4. Saat yükleme işlemine başlayacaktır. Bu işlem 10-15 dakika sürebilir.

Önemli Uyarılar

• Pil Seviyesi: İşleme başlamadan önce saatinizin şarjının en az %40 (mümkünse daha fazla) olduğundan emin olun.

• Sıfırlama: Downgrade işlemi tamamlandıktan sonra, sistemin temiz çalışması için saati fabrika ayarlarına sıfırlamanız (Hard Reset) önerilir.

• Otomatik Güncellemeleri Kapatın: Saat eski sürüme döndüğünde, Suunto uygulamasının tekrar otomatik güncelleme yapmasını engellemek için telefonunuzdaki Suunto uygulamasından “Otomatik Yazılım Güncellemeleri” seçeneğini kapatmayı unutmayın.

2 Beğeni

Bilgi icin tesekkurler. Bugun uzun intervallerde saat iki kere dondu, kapanip acildi. Hava soguk degildi, sarj %90di. Son guncellemeden sonra 2 kere basima degisik zamanlarda gelmisti ayni sorun, bugun arka arkaya ayni antrenmanda iki kere oldu. Hard resetten cekindigim icin yeni guncelleme bekleyecegim Race modeli icin.

1 Beğeni