Hedef kısmına hedef yok diye deneyebilirsin.Test amaçlı.
@Seydaunlu bu sorun herhangi bir yazılım güncellemesi sonrasında mı yaşanmaya başladı?
Yürüyüş testinde hareket halinde yada durunca 1dk lık kısımda titremeler bende de var ama bence kaalp atım aralığıyla ilgili.100m yürü 1dk veya daha az dur seçeneği ile gözün saatteki ekranda kontrol et.800m’de göze çarpmayan şeyi düz güvenli yolda saate bakarak bişeyler farkedilebilir.
dikkat etmedim o kısıma.
Muhtemelen öyle olmuştur, yakında yeni güncelleme gelir, düzelir bence.
Aslında şundan sordum, Suunto Forum’da ve Reddit’te gördüğüm bir Debug modu var Race modelinde. Vertical’de de vardır. O moda girerek 2 versiyon öncesine kadar (eğer kurulum paketleri hala cihaz hafızasında yüklüyse) downgrade/rollback yapılabiliyor. Fakat daha önce denediğim bir uygulama değil, sadece yetkili servis kullanımı için mi tasarlanmıştır ya da garanti sürecine vb etkisi olur mu bilemiyorum.
Suunto vertical’de aktif olarak aralıklı antrenman ile interval antrenmanı yapanlar bu yazıyı beğenebilir mi ozelden ulasacagim
Sevgili @Orkun böyle bir açıklama yazmıştı vaktiyle, görmemiş olabilirsiniz diye düşündüğüm için hatırlatmak istedim @Seydaunlu . Ben bu açıklamadaki yönlendirmeyle basit bir interval yazdım kendime, bir kaç kez de sorunsuz bir şekilde denedim. Dediğim gibi tek bir antrenman yazdım sadece, Norveç 4x4 denen seti denedim. Sorularınızı yanıtlayacak kadar hakim değilim mevzuya.
Takıldığınız konuyu forum ortamında yazarsanız biz de vesileyle bilgi edinebiliriz.
Hayır antrenman oluşturmakta sıkıntı yok. Koşuya başladığımda bazı sıkıntılar var o yüzden aktif olarak interval antrenmanı yapanlara soru sormak istiyorum özelden. Daha önce buraya yazdım çözüme kavuşmadı çünkü ince ayrıntılar var birebir görüşmem gerekiyor. Mevzu çözüldükten sonra buraya yazarım ayrıntılı bir şekilde.
Selamlar, bende Race modeli var, sistemleri ayni mi bilemiyorum, her hafta neredeyse kullaniyorum interval ozelligini
Selamlar uygulama iki gündür senkronizasyonu kapatı saat görünmüyor. Uygulamadan çıkış giriş yaptım ama olmadı.özüm önerisi olan var mı?
Bende de bugün saati görmedi.Aynı zaman diliminde aynı sorun.Halen senkron olmadı.
Telefonda suunt uygulamasının oldugu yeri, uygulamalardan özelliklerine bakın.Depolama kısmını tıklayın.Ön belleği temizleyin.(Bu işlem öncesi eşleşmeyi kaldırmıştım, şimdi yeniden eşleştirebilim.avluwtoohran telefon saati gördü).Son aktivite uygulamaya geldi.
Yeni güncelleme geldi. Hem genel hem model bazlı iyileştirmeler var gözüküyor. Race için aşağıdaki şekilde.
2.50.26
Staged update starting on January 7th 2026
This update brings new features, improvements and bug fixes.
New features:
-
Connected sensors can be enabled/disabled per sport mode
-
Sensor services can be selected separately in sport mode
-
New default sport modes for duathlon, swimrun and aquathlon
-
New data fields: Instant, avg and lap NGP, Peak power, Peak pace & speed and ascent/descent to next waypoint
-
ZoneSense adjustable as target to follow in sport mode
-
ZoneSense zone distribution shown in log summary
-
Automatic transitions in triathlon sport mode
-
Automatic transitions in swimrun sport mode
-
Circular transition between sports in predefined multisport modes
-
New map orientation selection for north/heading
-
In-store demo mode for events and demo purposes
Improvements:
-
Significantly improved wrist heartrate accuracy
-
Sport mode options remembered better
-
New paired sensors automatically enabled in compatible sport modes
-
Map data field made bigger and more visible
-
Weather data also downloaded over WiFi
-
Improved pool swimming accuracy
-
Smoother transition between menus
-
Improved altimeter stability
-
Improved ascent and descent calculation accuracy
-
Several bug fixes and performance improvements
Anladığım kadarıyla bu güncelleme saatteki Gyro sensör hassasiyetlerini vb değiştirdi. Aynı sorunları yaşayan var mı bilemiyorum ama Ekran Kilidi fonksiyonunu kapatmak durumunda kaldım çünkü saat kolumdayken kitlenmeye başladı. Aynı şekilde bildirim geldiğinde bildirimi okuyamadan ekran geri kapanıyor ve bu sebepten bildirim kayboluyor. Tatsız bir sorun.
Bu arada forumlarda kalp atışı sensörüyle alakalı güncellemenin ciddi bir iyileştirme olduğu konuşuluyor, öyle ki nabız bandı ile yakın değerler aldıklarını söyleyenler var.
Son güncelleme sonrası antrenman esnasında tur aldığımda ve antrenmanım bittikten ve saat ile aktarım yapıldıktan sonra manuel seçeneği çıkmıyor telefon uygulamasında.Acaba bu sorun bir tek bende mi var.Bir yerden aktif mi etmem gerekiyor ![]()
Otobüste koşu antrenmanı açtım.Manuel 2 lab yaptım.Telefonda gözüktü. Vertical model güncel sürüm.
@yamcothegreat bildirim geldiğinde buna daha dikkat ederim ancak fark etmemde azalma oldu.Kilit ekranını neredeyse hiç kullanmadım.
Okunmayı bırak, binbir demeden yarım saniyenin altında kayboldu.Bir güncelleme daha kesin gelecektir.
İyi haber, saati kapa aç yaptım.Aynı sms i yolladığımda kendime, binbir biniki…binon’a kadar mesaj ekranda göründü.Saati kapa aç yapın.
Güncelleme:Saçma şekilde mesaj geldiğinde kol oynatınca anında gitti.Sonra başka mesajda kol sabitken uzun süre gözüktü.Sonraki mesajlarda kol oynasa da mesaj hemen gitmedi.
Merhabalar,
Suunto Race S ve HR Monitor kullanıyorum.
Normal Z2 koşumu yaparken, hissettiğim eforda, tempomda herhangi bir değişiklik olmadığı halde HR grafiğinde ani sıçramalar görüyorum. Kemeri kullanmadan önce her zaman tamamen ıslatarak takıyorum.
Daha önce birkaç defa olmuştu, bu sabah tekrar olunca sornak istedim; benzer bir problem yaşayan var mı?
bende de var,alıştım artık ![]()
olduğu kadar diyorum devam ediyorum,hissiyatıma güvenerek koşmayı sürdürüyorum…
bazen antrenmanın başında olduğunda saati kapatıp açıyorum…acaba göğus kıllarım mı temassızlık yaptırıyor düşünmüyor değilim ![]()