Suunto Amiral Saatler

Burada konu Offline haritaların yüklenmemesi mi yoksa rota yüklenmemesi mi tam anlayamadım. Rota’da bir sorun yaşamadım son denemelerimde.

Bu benim de dikkatimi çekti ama son güncelleme ile değil de sanıyorum Suunto Run modeliyle beraber yayınlanan güncellemeden beri var bende. Cidden çabuk tükeniyor. Race seçmemin sebeplerinden biri Amoled’de güzel bir batarya kullanımı olmasıydı. Umarım konuyla alakalı bir fix çıkarlar.

1 Beğeni

Bir kullanıcı yeni offline harita yükleyemediğinden bahsetmiş, İzlanda haritası için ekran görüntüleri paylaşmış. Bir başkası ise kayıtlı rotasındaki POI noktalarının yok olduğunu söylemiş. Haritalara dair durum bu, ben cok seyrek kullanıyorum bu özellikleri.

2 Beğeni

Ben de tam tersine yeni güncellemeden sonra çok hızlı şekilde karadeniz haritasını yükledim, eskiden günler sürüyordu. Ayrıca intensity zonelar default olmuş, bir iki anteremandır tss falan baya yüksek çıkıyordu, dün antreman öncesi kendime göre girdim değerleri, düzeldi sanırım. Bu güncelleme sanki race 2 çıkınca ona yaklaştırmak için yapılmış gibi. Eylül ayında gelme ihtimali varmış, çok uçuk bir fiyat olmazsa race 2 ye geçerim diye düşünüyorum.

3 Beğeni

SuuntoApp uygulamasinda son guncelleme Ile birlikte dun itibariyle suunto coach beta uygulamasi devreye girdi. Ana sayfada takvim bolumune girdiginizde ust tarafta benim planim gibi bir bolum olustu. Sirf denemek icin en hizli yari maratonumu kosmak istiyorum secenegini sectim, Bana bazi sorular sordu, sonrasinda 10-15 dakika icinde Suunto Ai uygulamasi Ile antrenman programi olusturdu. Kabaca baktim, Bana ilk haftalar cok zayif geldi program, gerci deneme amacli yaptim, zira antrenor Ile calisiyorum ve kendi programim var. Epey kullanicisi olacaktir diye dusunuyorum, nihayet Suunto da bu ise beta da olsa el atti, ileride gelisecektir. Bu arada ozellikle son 1-2 ayda SuuntoApp cok kullanisli, fonksiyonel hale geldi, sevindirici.

4 Beğeni

Suunto’nun geniş yelpazede ki geliştirici hareketleri kullanıcılar açısından ferahlatıcı gelmekte. Suunto’ya olan aşkımız bizi dışarıya kapalı yapsa da, biz de gelişmek ve diğerleriyle aynı medeniyet seviyesine ulaşmamız gerektiğini anlamış olacaklar ki takdiri hak ediyorlar. :blush:

4 Beğeni

@Eypateach Gerçekten meraktan soruyorum (aslında koşularımda ölçüm yada takibi uzun süre önce bıraktım.); alıntı yaptığım özellik 2025 uygulaması ile mi geldi? Eğer öyle ise çok lüks zevkleriniz var arkadaşlar :slight_smile:

2 Beğeni

Ben de race modelini kullanıyorum fakat çok az özelliğini diyeyim. Bu interval konusundaki geri sayım ve üst kısımdaki intervalin kaçıncı bölümünde olduğumuz benim çok işime yaradı. Başlığın daha önceki konuşmalarında kaçıncı intervalde olduğumu görememk beni rahatsız etmiş hatta antrenmanda gereksiz bir kafa yormaya sebep olmuş ve buraya yazmıştım bu sebeple mutlu etti.

3 Beğeni

Acele cikan guncellemenin uzerinden cok zaman gecmeden yeni bir guncelleme gelmis, yuklemeye basladim.

2.44.52

Staged update starting on September 25th 2025

This update brings improvements and bug fixes.

Improvements and bug fixes:

• Bike sensor wheel size adjustment added

• Sleep tracking accuracy improved

• Recovery between watch and app in sync

• ZoneSense zone indicator fixed

• Some crash root causes fixed

2 Beğeni

Teşekkür ederim haber verdiğin için, ben de indirmeye başladım hemen. Açıkçası bu güncellemeyle birlikte gelen sorunlar bana büyük sıkıntı yaşattı. Güncelleme dönemi gribal enfeksiyon yaşadım. Antrenmana dönmeye çalışırken saatin de verileri güncelleme sebebiyle sapıtınca kendi durumumu süzemez oldum. O haftayı dinlenme haftası olsun diyerek 33k ile kapattım ama sonrasında yeniden ritmimi yakalamaya çalışırken saatin ölçümleri maalesef beni hiç aydınlatmadı. Hissiyatla eski durumu yakalamaya çalıştım ama şimdi iki bacağımda da aşil bölgesinde zorlanma var ve hastalık öncesinden geriye düşmüşüm gibi hissediyorum.

İşler yolunda giderken saatin verileri pek büyük bir hikaye anlatmıyor olsa da hastalık filan varken veya antrenman rutini bozulmuşken insan o veriden birşeyleri okuyabilmek istiyor. Umarım bu durum tekrar etmez diyeyim…

1 Beğeni

Selamlar tekrardan herkese. benden başka bu mesele ile ilgilenen yok sanırım :slight_smile: kendi kendimi güncelleyeyim.

haftasonum Kapadokya 38k parkurunun verilerini paylaşıyorum. 2 farklı grafik vereceğim. biri hrv’ye göre diğeri klasik zone aralıklarına göre.

normal klasik nabız bölgelerine göre 182 nabızda benim zone 5 başlıyor.

Kapadokya yarışında yaklaşık 2,5-3 saat boyunca zone4, zone5’lerde gittim. paralel olarak zonesense takibi yapıyorum ve zonesense’de kırmızı bölgeye neredeyse hiç geçmedi. ayrıca bu süreçte hissiyat olarak çok rahattım ve zone4-5 gibi zorlayıcı değildi.
uzun yokuşlarda bazen 170li nabızlarda zonesense kırmızı bölgeye geçti.

bu bilgiler kime ne fayda sağlar bilemiyorum ama paylaşmak istedim :smiley: konuyla ilgilenen veya tecrübeli sporcu arkadaşlarımın belki ilgisini çeker

1 Beğeni

Burada cok fazla hata var gibi… zone4 ve 5’te 2,5-3 saat kosamazsiniz. Ya olcumleriniz hatali, ya zonelariniz yanlis ya saat sorunlu ya da hepsi birden.

3 Beğeni

suuntonun nabız bandını kullanıyorum. zonesense ölçümlerini de bu kemer yapıyor.
koşu sırasında ben de aynı şeyi düşündüm ve yarış sonunda konuştuk. zone4-5’de bu kadar uzun süre nasıl gidebiliyorum diye. 4 ay önce güncellemiştim nabız aralıklarımı. önümüzdeki hafta tekrar bi test yapıp detayları paylaşayım

1 Beğeni

Kabaca…
Zone 4 maksimum 60 dk, o da cok fit bireylerde belki, genellikle 30-40 dk.
Zone 5 maksimum 6-7 dk, genelde 2-3 dk.
Buna gore dusunebilirsiniz.

3 Beğeni

Arkadaşlar Suunto Vertical saat uygulamasından aralıklı antrenman ayarlıyorum. Normalde bir sıkıntı yaşamıyordum ama bir süredir bana talimat vermiyor saat. Mesela 800 metre koşup 2 dakika dinleneceğim o şekilde ayarlıyorum. İlk başlattığımda 800 metre koş talimatını veriyor 800 metre olunca 2. talimatı vermiyor koşu devam ediyor. Başına gelen oldu mu acaba çözemedim.

1 Beğeni

Bende race var, son guncelleme yuklu. Dun aksam interval antrenmani sorunsuz gecti. Klasik sorun cozucu olarak reset atip yeniden baslatabilirsiniz, belki ise yarar.

2 Beğeni

Yeni bir güncelleme yayınlanmış. Umarım belirtildiği gibi bataryanın çabuk tükenmesi sorunu düzelmiştir. Treadmill olayına da daha dün bakmıştım Garmin’de var Suunto niye koymamış diye. Şans. :slight_smile:

SUUNTO RACE 2 / VERTICAL 2

New features:

Ground contact time and vertical oscillation in running log summary.

New improved morning report.

New notification for treadmill calibration.

All apps selection added to widget list.

Button lock problem fixed.

Battery drain problem fixed.

SUUNTO RACE S / RACE / VERTICAL / 9 PEAK PRO

New features:

New improved morning report.

New notification for treadmill calibration.

All apps selection added to widget list.

Button lock problem fixed.

Battery drain problem fixed.

3 Beğeni

Bunu yaşayan yok mu? Fabrika ayarlarına da geri döndüm ama yine aynı.

1 Beğeni

Telefonda uygulamayı aç, saat simgesini tıkla, aşağıda aralıklı antrenmanlar var.Ben burada 100m koş, 1dk dinlen 3 tekrarlı ısınma soğuma yok şekşinde tanımlama yağtım.Saati senkronize ettim.Test amaçlı -yürüyüşte oluşturmuştum- suunto plus kısmından aralıklıyı seçtim saatte.

Sonuç, çalışıyor, gıcık bişey 3sn kala titriyor, kalp atımı bişey altında yine titriyor.Intervalde mantıklıdır .@Seydaunlu siz intervali telefondan mı hazırladınız?Saat uygulamasından demişsiniz, anladığım benim gibi telefondan ayarlamışsınız.Bendeki de vertical.Versiyon 2.48.16

2 Beğeni

Saatte egzersiz seçeneği…Aralıklar kısmında da yaptığımda çalıştı.Ama bu tez titreşim koşu kosmında olmadıgından sanırom ttitreşim olmadı.Belki 800m sonrası 1dk dinlenmeye geçmişsindir ama titreme özelliği kapalıdır.Yada koşu kısmını başlayınca orta düğmedrn aralık ekranına gelip başlatı tıklamak gerekiyor.

1 Beğeni

evet telefondan ayarlıyorum sonra saatten seçiyorum işte koşuya başlarken interval için. Zaten oluyordu önceden sıkıntı olmuyordu ama şimdi olmuyor. Saçma sapan şekilde titriyor sadece kafasına göre. Aldığım firma ile iletişime geçeceğim bakalım. Fabrika ayarlarında dönün demişlerdi ama yine işe yaramadı.

1 Beğeni