Suunto Amiral Saatler

Orkun Hocam şimdi siz yazınca tekrar kontrol ettim kendi saatimde de bende bu istediğiniz özellikler var Interval modunda. Örneğin 6 set yapacağım. Saat her setin başlangıcında 2/6 3/6 diye gösteriyor. Koşu sırasında ekranın üst tarafında yine kaçıncı intervalde olduğumu görebiliyorum. Dinlenme süresinde de interval süresinin özeti olan detaylı bir ekran çıkarıyor.

Koşu altında Interval diye bir koşu modu var direkt. Onun üzerinden bir bakabilir misiniz?

2 Beğeni

Garmin önce bi 4 tur koşup kalibre etmenizi istiyor. Ondan sonra TrackMode pürüzsüz ip gibi çiziyor. Bu her koşu öncesi yapmanız gereken bir şey değil. Bir kere yapmanız yeterli. Farklı pistlere gittiğinizde yeniden kalibre etmek mantıklı olabilir ama

2 Beğeni

Bilmiyordum, tesekkur ederim Race modeli icin bakacagim mutlaka. Bu hafta dinlenme haftasindayim uzun bir zamandan sonra, interval antremani yok programda, haftaya antrenmanda deneyimleyecegim. Bir de benim gibi korler icin interval gecislerindeki minicik fontlari buyutme imkani olsa ne guzel olurdu. (belki o da vardir ben bilmiyorum :slight_smile:

2 Beğeni

Koşu modu/ Egzersiz seçenekleri / Aralıklar

Ben intervallerimi bu programda yapıyorum ve dediğiniz sayma olayını görebiliyorum

2 Beğeni

Dun @yamcothegreat 'in yonlendirmesiyle dediginiz Interval bolumunu buldum, o eger saatten kendiniz su aralikla beni uyar demeniz durumunda etkin oluyor, ben ise SuuntoPlus uygulamasinda kendi olusturdugum ve saate yukledigim programda da bunu yapmasini istiyorum o olmuyor. Basit antrenmanlarda problem degil, sayiyorum bir sekilde ama yeri geliyor karisik intervallerde sorun olabiliyor. Ben kurcalamaya devam ediyorum.

3 Beğeni

Ben interval antrenöanlarımda saatten hiç verim alamadım. Bu antrenmanalarımı ankara anıttepede yapıyorum ve saat asla 400mt yi tuttramadı genelde eksik ölçüm yapıyor belki anıtkabirden ve askeri lojmanlardan kaynaklı sinyal kesiciler buna sebep oluyordur bilmiyorum ama bazen garmin mi alsaydım acaba dediğim zamanlar oldu

1 Beğeni

Jammer nedeni ile eskiden birkaç gün GPS sinyali alınıyordu…Son 6-12 aydır gps sinyali alınıyor, bazen GPS sinyali alınmaması yaşanmakta. Eskisi kadar yoğun değil jammer durumu. Garmin’de de sıkıntı, dual band ayarında kullanıyorum.

3 Beğeni

Buyuk ihtimal sinyal kesiciler devrededir. Ornegin Moskova merkezinde gps hic yok gibi birsey, o yuzden hicbir saat baglanamiyor, merkezden cikinca ise normale donuyor. Ayrica Race modeli icin sayfasinda farkli uydu sistemlerine (GPS, GLONASS, GALILEO, QZSS, BEIDOU) baglandigi ve L1+L5 frekanslarini (ne olduklarini bilmiyorum) destekledigi soyleniyor. Farkli ulkelerde kullanma sansim oldu dedigim gibi bir tek Moskova’nin merkezinde sorun yasadim (ki orada garmin dahil herkes yasiyor o sorunu)

4 Beğeni

Az önce tesadüfen gördüm, 2.43.12 versiyonunu çıkmışlar. Sanırım geçenki 2.43.8 için bir hotfix.

@mavibulut oradan geçen yarışlarda da Anıttepe tarafında GPS’in saptığı çok oluyor. Burada son gelen Track Running modunu denediniz mi? Bence modun testi için sizinki ideal bir senaryo.

1 Beğeni

Dun aksam antrenmani yuklerken otomatik guncelleme yukledi, sasirdim acikcasi bende. Dediginiz gibi fixleme yapmislardir buyuk ihtimal.

Bu arada SuuntoPlus uygulamasinda spor modlarina cok sayida ilave gelmis, running drills, calistenics, daily tasks, live tracking, stopwatch strength exercises, swim drills gibi. Yukleyip deneyen olduysa deneyimlerini merak ediyorum.

3 Beğeni

Suunto run Türkiye’de.
https://sporterest[nokta]com/suunto-run
Türkçe dil desteği, 15.700TL ve 4 taksit

4 Beğeni

Ben siteden karşılaştırdığımda race s modeli ile arasında pek fark göremedim. race daha önde gibi duruyor?

2 Beğeni

Ben aynı sorunu yaşadığımda telefonu da restart ederek çözmüştüm. O da çözmezse eşleştirmeyi kaldırıp tekrar eşleştirebilirsiniz.

Bu arada son güncellemede SuuntoPlus’a setlerde süre görmek için istediğiniz Kronometre geldi hocam. Deneyebildiniz mi hiç?

1 Beğeni

Hayır hocaö test etmedim ismi nedir plus da

1 Beğeni

Stopwatch Chrono ismi.

1 Beğeni

Şu hocam. Sizin isteri direkt karşılıyor gibi. Gördüğümde Suunto’da içeriden biri bu konuya sızmış dedim hatta. :smiley:

1 Beğeni

Hemen denedim. Bildiğimiz klasik kronometreli saat gibi. Nerelerde işime yarayacak tam eöin değilim. Benim esas görmek istediğiö geri sayımı olan ve sıfırlandığında titreşimle uyaran bir plus. Bunu antrenman dışında yapabiliyoruz en son ben de buradaki cevaplar fayda ile aralık kurup yaptım işimi gördü. @yamcothegreat yazışmanın üzerine eklenmesi ilginç bir tesadüf oldu cidden.

2 Beğeni

Herşeyi anladım da bu nedir ya :slight_smile:

6 Beğeni

Danimarka’da çok yaygın bir spordur :wink:

3 Beğeni

Dün ankara duathlon unda yarıştım ve spor modlarında olmadığını fark ettim . Çoklu spor modu ile hallettim bir şekilde ama eksiklik diyebilirim

2 Beğeni