Suunto Amiral Saatler

Ekranı özelleştirebiliyorsun.

Rehber ile koşarken dediğiniz, sanırım suuntoplus spor uygulaması.O rehber dışında saatte o değerlerin olduğu ekran belki oluşturulabilir.Belki oluşturulamaz.

Mesela anlık son 1km içindeki rehberin (plus spor uygulaması) ekranına kalp hızımı da göster diye ekleme yapamıyorum.Kalp hızımı, pqce, başka değerleri gösteren ayrı ekran yapabiliyorum.

2 Beğeni

Kosuya baslamadan once saatte "kosu"yu sectiginizde start vermeden once asagiya dogru SuuntoPlus sekmesine inip orada “Race Time” ozelligini ilave ederseniz kosu esnasinda ayri bir ekranda o anki temponuzu en altta gorebilir ve o tempo ile tahmini 5km-10km-21.1km ve 42.2km bitirme surelerinizi kontrol edebilirsiniz.

5 Beğeni

Sporterest[nokta]com sayfası whatsapp iletişimden sordum.Run modeli 45 gün sonra 300 euro civarında gelebileceği söylendi.Fiyat ve gelme zamanı kesin olmasa da koşu + mp3 müzik için düşünülebilecek saat.

2 Beğeni

Selamlar kısa bir soru. Antrenman esnasında kronometre çalıştırabiliyormuyum?

1 Beğeni

Spor modunu özelleştir…ekrana gelmesini istediğin şeyi ekle, düzenle.Burada anahtar kelime tur…tur süresi, tur mesafesi…spor sırasında sol koldakika saat için alt tuş manuel tur demek…normal kronometreye geçiş yapılamıyor diye biliyorum…bahsettiğim yöntemi denemeniz gerek. Kolay gelsin.

1 Beğeni

Sadece ben mi bunun eksikliğini duyıyorum bilemedim. Kuvvet antrenmanlarında vs çom gerekli bende ve bu kadar basit bir ieyin olmaması büyük eksiklik

1 Beğeni

Crossfit, HIIT, Dairesel Antrenman gibi antrenmanlarda Lap Time kullanıyorum @fatihboyaci 'nin belirttiği gibi. Burada tam görmek istediğiniz veri nedir hocam?

2 Beğeni

Sadece ağırlık antrenmanı modunda bir kronometre

1 Beğeni

Lap Time işinizi görmüyorsa belki Gym Timer diye geçen SuuntoPlus uygulaması denenebilir.

2 Beğeni

Yada spor modu oluştur kısmında ağırlık çalışmasını düzenleyip süreye dair ne varsa deneme yanılma yolu ile ekleyebilirsiniz.

Not:Vertical kayışta 3 delikli alanda yan taraftaki 1i koptu.Güçlü yapıştırıcı ile sabitlemeliyim, internette pahalı olmayan uyumlu kordon bakmalı.2si 540TL amazon.

2 Beğeni

Yani bu konuda kro yu tek kullanma ihtiyacı duyan ben miyim bilemiyorum. Örneğin antrenman sonunda 45sn × 6 drill core antrenmanım oluyor. Burada saatin 45 sn sonunda beni uyarması önemli çünkü çok zorlayıcı drill ler.

1 Beğeni

Bu durumda aradığınız şey aslında kronometre değil, geri sayım diye anlıyorum. Yani saate bakıp süreyi takip etmeyi değil, zamanı geldiğinde saatin sizi uyarmasını istiyorsunuz.

Bu örnek senaryo için uygulama üzerinden ihtiyacınıza uygun bir interval (burada 6x45 saniye) hazırlayıp, saat üzerinden antrenmanı başlatırken bunu aktif edebilirsiniz diye düşünüyorum. Böylece drill zamanı geldiğinde ve siz intervali saat üzerinden başlattığınızda saat her 45 saniyede bir sizi uyarır. Bunlara aralık da ekleyebiliyorsunuz. 45 saniye çalış, 10 saniye dinlen gibi. Örneği şu şekilde:

2 Beğeni

Evet bu belki koşu sırasonda işe yarayabilir menüden aralıklı seçerek yapabilirim fakat ağırlık antrenmanı modunda aralıklı seçilemiyor sanırım

1 Beğeni

Seçiliyor hocam. Ağırlık Antrenmanı modunu seçtikten sonra başlatmadan en alttaki Egzersiz Seçenekleri’ne girin. Orada menüde aşağı indiğinizde Aralıklı kısmını göreceksiniz. Direkt süre ayarlamanızı oradan da yapabilirsiniz.

1 Beğeni

Ben burada sorunu çözdüm. Ağıtlık antrenmanında yeni spor modu yapmıştım. Yeni spor modunda egzersiz seçenekleri arasında aralıklı antrenman yok. Temel modu kullanınca çıkıyor. Böylelikle sorunum çözülmüş oldu teşekkür ederim.

2 Beğeni

16 Haziran 2.43.8 güncellemesi gelmiş, daha okumadan yazıyım dedim:

Özet

2.43.8

Staged update starting on June 16th 2025

This update brings improvements and bug fixes.

Improvements and bug fixes:

• Outdoor track running mode with lane selection for 400m track and custom track lengths 200m - 400m
  • GNSS optimization happens over wireless network automatically every night
  • New winter map styles
  • A wide range of new data fields possible to add in sport mode customization
    • ZoneSense duration in aerobic
    • ZoneSense duration in an-aerobic
    • ZoneSense duration in VO2Max
    • Previous lap duration
    • Previous lap avg pace
    • Previous lap avg HR
    • Previous lap avg power
    • Current activity avg pace (in multisport)
    • Current activity avg power (in multisport)
    • Lap ascent duration
    • Lap descent duration
    • Descent duration
    • Ascent duration
    • Moving time
    • Total time
    • Rest time
    • Pause time
    • Swim rest time
    • Average rowing pace
    • Forecasted teperature
    • Forcasted wind
    • Compass heading
    • Current HR zone
    • Current power zone
    • Current pace zone
    • Battery hours
    • Battery percent
    • GPS signal strength

400m pist ve 200m - 400m özel pist uzunlukları için şerit seçimi ile açık pist koşu modu gelmiş, daha önce tahmin edenleri tebrik ederim.

5 Beğeni

Sabah kalktığımda yüklenmişti :hugs:

1 Beğeni

Parkur koşusunda 8. kulvarda yürüdüm.
8. kulvar saatte 453 m demekte; bana ve pistteki yazıya göre 8. kulvar 470 m…Bu nedenle saatte 9. kulvarı seçip 461m olsun dedim.

Saatte her loop bir sıfırlanma, uyarı, ortalama bir değer görmek isterdim. Sanırım Parkur koşusunun içeriği saatte değiştirmeliyim.

Haritaya bakınca 1. tur bitene kadar gps ile mesafe ölçülmüş, ikinci turdan sonrası tek çizgi halinde. (Mor renkler ilk turdaki sorunlu kısım)
Bu durumda ilk tur yürümek veya hafif tempo ile başlayıp sonrasında o kısmı crop’lamak uygun eğer takıntılıysanız :slight_smile:

3 Beğeni

Yanlış hatırlamıyorsam bu sistem diğer saatlerde de böyle işliyor. İlk tur sizin verdiğiniz bilgi ve GPS’ten alınan veri ile tur mesafesi kalibre ediliyor.

Bu güncellemede aslında Run modelindeki bazı diğer özelliklerin de gelmesini beklemiştim ama model satışa çıktı mı takip edemedim tam olarak. Bir sonrakinde onların da gelmesi UI ve fonksiyonlar bakımından çok artı katacaktır saate.

1 Beğeni

Halen bekledigim ve gelmedigini gordugum bir ozellik var, kisaca anlatmaya calisirsam;

Interval antrenmanlarinda ornegin 12x400/400 antrenman yaparken uygulamadan antrenmani hazirlayip saate yukluyoruz, antremana baslarken bunu seciyoruz ve antrenman basliyor. Isinmadan sonra 12x400/400’ e basliyoruz ve her seferinde saat sizi uyariyor, buraya kadar hersey guzel, benim bekledigim kacinci 400 intervali kosuyoruz? Ornegin yeni intervale baslarken 4 yazsa veya 9 yazsa (o an kacinci tekrar basliyorsa) Her seferinde parmaklarimla saymam gerekiyor kacinci hizlanma turundayim diye. Bir de her hizlanma bitiminde ekranda o hizlanmayi kac saniyede veya ortalama tempoda dondugunu goremiyorsun. Belki de var ama ben bulamadim, umarim bir gun gelir bu ozellik.

2 Beğeni