Aynisini dun deneyimledim, salinimi azaltmasi ve bu sekilde fazla km yazmamasi icin saati koluma bosluk olmayacak sekilde sIkI sIkI sabitleme, kolumu arada sabit tutup hareket etmemesi dahil cesitli yontemler denememe ragmen 1km’de ortalama 150 metre fazla olcum yapti (saat 10km gosterirken bantta 8.50km gibi). Eski guncellemede bu fark yaklasik 50 metre civarindaydi, onu da acikcasi kosu banti hizina gore daha fazla adim atip daha tempolu kostuguma bagliyordum ki nabiz da bunu yaklasik olarak dogruluyordu. Belki 2-3 antrenman sonra duzelir, buradan gelisme oldukca yazarim.
Arkadaşlar antrenman ekranlarınında görünecek değerleri kişiselleştirebiliyor muyuz?
Var olan modların ekranlarında kişiselleştirme yapılamıyor hocam. Uygulama üzerinden spor modu oluşturup istediğiniz ekranda istediğiniz verileri gösterebiliyorsunuz.
Doğru ama şimdi fark ettim, oluşturduğum koşu ekranı kalsın, diğerini de sileyim, ikisi birden görünmesin dersen “default” geleni silebiliyoruz. Bu soru ve cevap olmasa bilmeyecektim. Sonuç dilediğin antrenmanda dilediğin ekranı oluşturabiliyorsun.
Son 1 haftadır Suunto Race saatimde uygulama ile senkronizasyonda sıkıntılar fark etmeye başladım. Uygulama telefonda arka planda çalıştığı için ben uygulamayı açmadan Hava Durumu vb. verilerin senkronize olmasını bekliyorum ama uygulamayı zorunlu açmam gerekiyor bunun için. Açtığımda da bazı zamanlar senkronizasyon adımında takılı kalıyor. Telefon ve saati restart etmek sorunu çözmedi. Daha önce böyle bir sorunu yoktu. Buna benzer bir durum yaşayan oldu mu?
Bende diyorum birtek bendemi oluyor. 2 sefer başıma geldi. Bluetooth telefondan unutarak bastan kurdum. Bugünde havuz idmanında verilerde sıkıntı yaşadım kırmızı ile aldığım yerler bakmanızı rica edeiyorum. öncelikle saat ekraninda yüzme hızını gösterirdi bu idmanda göstermedi
ikinci sorunsa uygulamada iki turda hata vermiş ikisinde de rakamlar aynı
Üçüncü ve son olarak strava yüklendiğimde ortaya çıkan değerler.
@yamcothegreat hava durumu widget’ını pek kullanmıyorum ama evet uygulamayı açmak, senkronize etmek gerek. @ErzincanLee 'nin durum gibi muhtemelen güncelleme ile düzelecek yada kötüleşecek birşey.
İki durumu da yaşayan pek yoktur, yolunda sporlar.
Suunto forum ve reddit ’ te biraz araştırdım. Bir çok paylaşım yapılmış. yeni bir güncelleme gelir umarım.
(Race modeli)
Sabah uyandığımda bileğimde bir kaşıntı vardı. metallerin olduğu kısıma denk gelen 2 yerde deri soyulmuş, çok hafif şişti. Başına gelen var mı acaba?
Bir de Garmin’de ki gibi acil durum konum gönderme özelliği yok sanırım, çarpışam kaza durumu. Saatte konumumu görebiliyorum ama konumumu gönderemiyorum, belki bir ek uygulama vardır?
Bende olmadi hic kasinti durumu, bazen kayis cok sIkI olursa hafif kizarma yapiyor ama gevsetince geciyor. Acil durum konum gonderme ozelligi ben ilk defa duydum ama olsa duyardik diye dusunuyorum.
Düşme algılama yok, otomatik konum gönderme yok.Canlı takip strava gibi 3. parti uygulama ile olabiliyor.Sadece konum, yükseklik, başlangıç bilgilerini görebildiğin Safe -suuntoplus- uygulaması yüklenebiliyor saate.
Alerji konusunda saati 24 saat 365 gün takan arkadaşlar ne der, dinleriz.Geceleri çıkartıyorum, saat kılavuzunda alerji olursa kullanmayı bırakın demekte.
Sürekli takan kişilerden biri olarak yanıt vereyim; bende allerjik reaksiyon olmadı ama öncesinde saat kullanan biri olduğumdan cildim metalle sürekli temasa alışıktı. Saati taktığınız kolu ara ara değiştirmenizi öneririm. Ben günlük kullanımda sağda, spor esnası solda kullanıyorum.
Acil durum konum gönderme özelliği hakkında geçen sene bu zamanlar Suunto, Vertical kullanıcıları arasında bir anket yapıp sorular sormuştu. Ben de konuyu gündeme getirdiği için bu özelliği güncellemelere alacaklar diye düşünmüştüm ama herhangi bir hareketlenme olmadı.
Saati kolunuza sıkı takmayın, saat hafif kolunuzda ileri geri gidip gelecek şekilde olsun. Bu konuda sayısız sikayet okudum bende lazer kısmında yanık oluşur gibi oldu sonra gevşeterek sorunu çözdüm. Spor esnasında biraz sıkıyorum hatalı ölçüm yapmasın diye, onun dışında hep dediğim şekilde, uyku takibi vs sorun yaşamadım.
Ben 2023 aralıktan beri banyo dışında çıkartmadım, henüz bir alerji durumu olmadı:)
Burada sorun saat değilmiş, benmişim. ![]()
Uygulamaya arka planda çalışma iznini vermişim ama Konum bilgisine her istediğinde erişebilmesi için gerekli izni sağlamamışım. Bugün kendisi uyardı.
Race modeli icin 2.40.44 guncellemesi geldi, yukluyorum.
Edit budut : Cok bir degisiklik yok, Run modeli icin reklamlarda gorunen saat yuzu gelmis, deneme amacli yukledim, aksama kadar bakacagim yoksa eskisine donus yapacagim.
Staged update starting on May 14th 2025.
Improvements and bug fixes:
- Watch face settings are not reset when watch face is updated in SuuntoPlus store
- Fixed a bug that caused sleep tracking to fail in certain cases
Yeni saat yüzünü sevdim ben, sadece bu çok renkli olan saat yüzlerinde ekran yarım saniyelik de olsa yukarıdan aşağı yüklenerek açılıyor gibi geliyor bana. Onu da bir şekilde düzeltebilseler çok güzel olacak. Run modelindeki UI ve diğer özellikler de herhalde Haziran ayında kademeli olarak gelir.
Yeni güncellemenin getirdiği en büyük yenilik sanırım telefon uygulamasındaki Toparlanma başlığında oldu. Buraya en üstte “Kurtarma Durumu” diye Türkçeleştirilen bir sekme gelmiş, içeriği şöyle:
Bu yeni metrik aslında daha önce var olan ve Türkçesi “Günlük Aktivite Kaynakları” olan metrikten sanki daha işlevsel. Çünkü sadece uyku datası yerine uyku+antrenman yükü bileşkesine bakıyor. Örnek babında bendeki durum kaynak metriğinde gün başlangıcında %96 gibi bir veriyken Kurtarma Durumu denen recovery datası %72 veriyor. Dünkü koşumun getirdiği yükün yansıması var bu datada.
Bunun haricinde yine uygulama içerisinde İlerleme sekmesinde daha belirgin bir VO2max grafiği eklenmiş. Daha arka planda olan bu datayı artık ilk bakışta görebileceğimiz bir grafiğe taşımışlar.
Uygulamayı pek inceleyen biri olmadığım için fark etmemişim yazdığınız için teşekkür ederim.
Vertical modelde rehber ile koşarken rehber ekranında hedef tempo, şuanki tempo ve kalan mesafeyi gösteriyor. Aynı anda nabız ve anlık eğimi de görmek istiyorum. Bunu nasıl ayarlayabiliriz?