Suunto Amiral Saatler

Suunto ile bir kaç kez yazmışmam sonucunda;

"Hello

I hope this email finds you well. I understand your concern. What I can do for you is to pass your suggestions to the upper team so that they can consider your suggestion for the next update.

Once again, I apologize for any inconvenience this may cause you.

Regards.
Kelly"

Cevabını yazdılar.

Vertical kullananlar siz de support@suunto.com adresine uyurken otomatik takip yapması için talepte bulunabilirsiniz. Talepler arttıkça değerlendirilir belki.

4 Beğeni

Dün akşam uyku takibi yapmamış benim ki :grimacing: Tek seferliktir umarım, düzeltmişlerdi tam.

2 Beğeni

Merhaba arkadaşlar;

Bugün saati alalı 13 gün oldu. Şarj süresi olarak vaat edildiği gibi herşeyi aktif, 10 günün üzerini rahatlıkla görüyor.
Şuan %22 şarj var.
Bu zaman zarfında yaptığım spor aktivitelerinin toplamı 9 ve 2’si kapalı havuz yuzme aktivitesi
Saatin gprs bulma süresi gayet iyi bir kaç saniye içinde bulup, aktiviteyi başlatıyor.
Uyku takibi, kandaki oksijen oranı, kalp atış hızı, gibi özelliklerinde şuana kadar bir kopma vs yaşamadım.

Gelen sms ve çağrı bildirimleri açık kullandım.

Havuz da ilk başlangıcı nedense hep 50 mt olarak alıyor.
sonraki turları hep 25 metre olarak kaydediyor.
Bu durumu etkinliğe başlarken dinç olmama bağlıyorum. yorgunluğum artıkça 25 mt bitince 1 dk civarı nabzımı düşürmek için duruyorum. ilk çıkışta( Başlangıçta )gidip hemen dönüyorum. bu yüzden olabilir.

Saatin bana göre tek olumsuz yanı, kalp sensorunun sürekli açık olması, dandik bir bileklikte bile buna süre koyulabiliyordu, 2 saatte bir ölçüm yada benzeri, bu saate de yapılabilirdi, hemde şarj verimliliği artardı.

Dediğim gibi ben amatör biriyim, sizlerle nacizane fikrimi paylaşmak istedim. Yazı uzun olduysa, kafanızı şişirdiysem kusura bakmayın.

Hoşçakalın.

2 Beğeni

Sensör sürekli açık olsa da aktivite dışında düşük güç modunda çalışır. Hani daha az örnek alır, doğruluk biraz daha düşük olabilir. Ama aktivite esnasında normal modda çalışır. Garmin tarafında da seçenekler, her zaman, uyku esnasında ya da kapalı şeklinde oluyor genelde. Sıklık ayarı vs. yoktur.

2 Beğeni

@sis651 'in Garminden yola çıkarak dedikleri mantıklı, doğru.Tümden kapama, uyku kısmında açma veya tümden açık tutma var.
24 dakikada 1 ortalama kalp hızını veya görmek istediğinde anlık kalp hızını görebiliyorsun.
Güle güle kullan.

bu konudaki vertical kılavuz detay bilgisi

KH widget’ı, kalp hızınızın hızlı bir görünümünü ve 12 saatlik kalp hızı grafiğinizi sağlar. Grafik, 24 dakikalık zaman dilimlerine göre ortalama kalp hızınız kullanılarak çizilir.

Son 12 saat içindeki en düşük kalp hızınız, toparlanma durumunuzla ilgili iyi bir göstergedir. Bu değer normalden yüksekse muhtemelen son antrenman oturumunuzdan sonra tam olarak toparlanmamışsınızdır.

Bir egzersiz kaydederseniz günlük kalp hızı değerleriniz antrenmandan sonra artan kalp hızını ve kalori tüketimini yansıtır. Ancak grafik ve tüketim hızlarının ortalama değer olduğunu unutmayın. Kalp hızınız egzersiz sırasında 200 bpm’yi buluyorsa grafikte bu en yüksek değer yerine, söz konusu tepe değere ulaştığınız 24 dakikalık dönemdeki ortalama değer gösterilir.

Günlük KH widget’ı değerlerini görmek için günlük KH özelliğini etkinleştirmelisiniz. Bu özelliği Aktivite altındaki ayarlardan açıp kapatabilirsiniz.

Bu özellik açıkken saatiniz kalp hızınızı kontrol etmek için düzenli olarak optik kalp hızı sensörünü etkinleştirir. Bu, pil gücü tüketimini biraz yükseltir.

Etkinleştirildikten sonra, saatinizin kalp hızı bilgilerini göstermesi için 24 dakika geçmesi gerekir.

Saat yüzü görünümüne dönmek için ekranı sağa kaydırın veya orta düğmeye uzun basın.

2 Beğeni

Teşekkür ederim. Bu arada saat race modelidir.:pray:

1 Beğeni

Nereden satın aldınız ? Sporterest diye bir site var ama sürekli çöküyor içinde gezerken. Hiçbir ürüne bakamadım doğru düzgün.

2 Beğeni

sitesi sürekli çöküyor ve ürünler arası karşılaştırma yapılmıyor. Düzeltilmesi lazım.

Race modeline bugun guncelleme gelmis, buyuk ihtimal Vertical’e de gelmistir, ben su anda yuklemeye basladim. Detaylar su sekilde (ingilizce)

Edit budut: Eger dogruysa kosu banti kalibrasyonu iyi olmus, ayrica gun ici uyku tespitinde iyilestirme, harita yukleme hizinin iyilestirmesi sevindirici.

2.40.38

Staged update starting on March 25th 2025.

This update brings improvements and bug fixes.

Improvements and bug fixes:

• Treadmill calibration is not anymore affected by outdoor runs
  • Pool swim distance accuracy improved further
  • Daily HR and sleep tracking problems solved
  • WiFi connection stability improved
  • Support for new watch face types
  • Map download speed improved
  • Improved turn-by-turn notification logic
  • Map screen visible during pause
  • 22 New sports introduced. Now more than 100 sports to track with the watch:
    Backcountry skiing, Biathlon, Calisthenics, Chores, Classic skiing, Cyclocross, E-Biking, E-MTB, Field hockey, Futsal, Hand cycling, Meditation, Parkour, Pilates, Skate skiing, Skateboarding, Ski mountaineering, Split boarding, Track running, Vertical Running, Wheelchair sport, Yoga
4 Beğeni

Vertical içinde aynı güncelleme gelmiş.Açık alan gps değerinden yararlanmayacak ama nasıl olacak?İşte bunun en güzel testi sende, önceki band koşularında saat ile koşubandı arasındaki yakınlık…Ve güncelleme sonrası yakınlık ne olacak, paylaşırsan merakla okuruz :slight_smile:

2 Beğeni

Benim de deneyimli koşuculara bir sorum olacak, interval setlerini saatte nasıl oluşturuyorsunuz merak ediyorum. Şimdiye kadar hiç interval koşmadım, temel oluşturma konusundan ufak ufak hıza odakanma aşamasına geçmek istiyorum ama saatin içindeki koşu - aralıklı antrenman seçeneğinden mi gitmek mantıklı yoksa uygulama üzerinden interval setlerini manuel olarak oluşturmak mı?

2 Beğeni

Haftada 2 gün 25 metrelik bir havuzda yüzüyorum. Mesafe ölçümü ile ilgili sorun yaşamadım. Daha da geliştirilmiş. Umarım bozulmaz. :blush:

1 Beğeni

suuntoApp uygulamasindan olusturabilirsiniz.
1 - Uygulamayi actiginizda bluetooth ile saatinizi eslestirin (foto1)
2 - Acilan ekranda Aralikli antrenmani secin (foto2)
3 - Yeni olusturu secin (foto3)
4 - Istediginiz isinma/interval/tekrar sayisi/soguma vs gibi detaylari belirleyin isteginize gore (foto4)
5 - antrenmana bir isim verin, istediginiz tarihi secin veya bos birakip antrenmandan once suunto uygulamardan saatten secin, kaydedin, saat ile senkronize edin (foto 5)

Kolay gelsin

1

2

3

4

5

7 Beğeni

Teşekkür ederim Orkun, uygulamadan oluşturmak derken sizin alıntıladığınız yöntemi kastetmiştim ama meramımı sizin kadar itinalı anlatamamışım. Sizi de ekran görüntüleri oluşturup, işaretlemeler yapacak zahmete soktum, çok sağolun. :folded_hands:

3 Beğeni

Son kalibrasyon ile koşu bandı farkı çok açıldı. Kalibrasyon önce hep geride kalıyordu. Örneğin 10 km koşuda 7 km gibi. Şimdi ise aşağıdaki fotoya bakın. Böylesine kötü olamazdı. 11 km koşuda 15 küsür gösteriyor.

3 Beğeni

Koşu sonrası mesafe manuel düzeltilebiliyor mu ?

3 Beğeni

Hemen koşu bandı modunda kolumu salladım, bittiğinde mesafe düzenle şeklinde alan var. Bittikten sonra saatte, menüde aşağı inerken Mesafeyi düzenle kısmı çıkıyor..

Şimdi band aktivitesine mesafeyi 11km girdiğinde bu sonraki koşuya etki ediyor mu, bunu bandda koşanlar deneyebilir.@mavibulut belki bir fark olur mesafe düzeltildikten sonra.

4 Beğeni

Bir süre sonra kol salınım hızınıza göre mesafeyi %1-2 gibi farklarla doğru ölçmeye başlıyorYeni güncellmeyi yüklemedim daha

Evet manuel değer girebiliyoruz, 2-3 aktivite sonra doğru değerler vermeye başlıyor.

4 Beğeni

Hmm ben bu manuel aktivite girişini bilmiyordum. Çok teşekkür herkes

1 Beğeni

Antrenman bittiginde kayit islemi bittikten sonra kosu ile igili bilgi ekraninda asagiya dogru inip mesafe bolumune geldiginizde orta dugmeye bastiginizda mesafesi duzeltme imkani veriyor, oradan istediginiz degere getirebilirsiniz.

4 Beğeni