Benim böyle bir sorunum yok. Suuntoya da sorduğumda yatış kalkış saatinizi girmeniz gerektiği otomatik uyku takibinin olmadığını belirtti. Vertical model için. @solberg@yamcothegreat
Suuntonun cevabı: “Set your bedtime and wake-up time according to your normal sleep schedule.
Regarding automatic sleep tracking, Suunto Vertical does not have a nap detection feature, so it won’t automatically detect sleep during the day.”
Fotoğrafta görüldüğü üzere uyku takibini açmak için yatış kalkış saatini girmek gerekiyor
Race modelinde sanirim ilk zamanlar boyleydi, sonra sadece uyku takibini sureye bagli olmaksizin ac/kapa secenegi geldi. Eger sizde boyle ise saat olarak 23.00-22.59 olarak secebilirsiniz, boylece surekli takip eder cihaz.
Bir tek ben miyim gece saati koldan çıkartan?Bunalıyorum. Saat masada yüzü yukarı gelecek şekilde olduğunda bile kalp atımı ölçmeye çalışıyor.Yüzüstü bırakıyorum masaya.
Ben 7/24 takıyorum saatimi. Vertical’ın uyku takibi konusunda çok güvenilir olmadığını da tecrübeyle öğrendim zaten saatle geçirdiğim 1 yıl içerisinde. Gün içinde uyursam ancak derin uyku düzeyine indiğimde kaynaklar denen metrikte artış oluyor. Bunu da muhtemelen düşen nabız hızımdan filan algılıyordur. Özetle, uyku takibi konusunda cihaz güvenilir değil.
Ama bana şöyle bir katkısı oldu uyku saati belirlemenin, saatin akşamın belirli bir vaktinde DND moduna geçmesinin, kendimi uyku düzeni konusunda zamanla eğitebildim saatin yönlendirmesine telefonu da uydurunca. Zamanla 10 gibi ufaktan yatmaya sabah da 6 gibi uyanmaya otomatik olarak adapte oldum. Tabi bu bahsettiğim alışkanlık kazanımı çok bireysel, saatin pek bir dahli yok. Ben buna adapte olunca saatin uyku konusunda dediklerini de kaale almama gerek kalmadı.
Merhaba arkadaşlar saatimi bugün teslim aldim. İki sorun olucak
bildirim sesini kisisellestirme şansım var mı?
Birde çevrim dışı haritalardan hangisini yuklemeyliyim Türkiye bölümünde harita sayısı baya fazla yardımcı olursanız sevinirim.
Ben Ankara içinde bile 2 ilçenin dışına çıkmadığımdan İç Anadoluyu indirdim.27gb boş alan var.Kısaca nerede koşacaksanız orayı, yarışlarda farklı illere gidecekseniz o ilin olduğu bölgeyi seçin.
Bildirim için ses, titresim var,tonun gücü ayarlanabiliyor sanırım.
Özet
Tonlar ve titreşim uyarıları; bildirimler, alarmlar ve diğer önemli olaylar ve eylemler için kullanılır. Her ikisi de Genel » Tonlar altındaki ayarlardan değiştirilebilir.
Tonlar altında, aşağıdaki seçenekler arasından seçim yapabilirsiniz:
Tümü açık: tüm olaylar bir uyarıyı tetikler
Tümü kapalı: hiçbir olay uyarı tetiklemez
Düğmeler kapalı: düğmelere basma dışındaki tüm olaylar uyarıları tetikler.
Bende tam bu konudan yazacaktım. Baya yavaş, artık sabırla bekleyeceğim. Son güncellemesin de, havuzdaki mesafe ölçümü ile alakalı da bir hata giderme gördüm. Bakalım nasıl sonuçlar verecek.
İşten gelince biraz içim geçmiş, sizin bu mesajınızı okumuştum. Aklıma geldi ve uyku verilerine baktım, saat uyku ölçümü yapmış.
Verileri verirken yada uyku widgeti üzerinden bakarken, ana uykuyunuzu( Gece uykusu) gösteriyor. kısa süreleri uykular, sadece saat üzerindeki uygulamaya girince görünüyor.
Suunto vertical kılavuzda uyku saatlerini yaz demekte.Gün içi ölçmediği kesin.
Suunto race “Saatinizi gece boyunca takarsanız, uyurken kalp atış hızınız, HRV ve kan oksijen seviyeniz hakkında ek geri bildirim alabilirsiniz.” demekte.Gündüz uykusunda bu verileri ölçmüyor.
Race sonraki versiyon.
İkisinde de sadece koldaki hareketlenmeye bakıyor, nabız düşmesiyle uykuyu algıla özelliği yok.